Sign in to follow this  
SvartBMW530d

Hva anbefales av støtdempere til E61 525d x-drive?

Recommended Posts

Har en 08 modell E61 525d x-drive med H&R senkefjører og senkeskåler på. Støtdemperene mine er helt ferdige, så lurer da på om hva som anbefales av dempere? Jeg spør for at jeg hadde problemer allerede før jeg monterte senkefjærene med at bilen botnet demperene med et smell hvis jeg kjørte på ujevn dårlig vei. Demperene var i god forfatning da jeg monterte senkefjærene, men har nå blitt dårlig. 

Ser GS selger supersport dempere til X-drive. Noen som har erfaring med de? Ønsker innspill i hva som vil passe til meg. Ønsker noe som er mest mulig behagelig å kjøre med, tilnærmet orginalt, men noe som ikke botner med et smell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, problemet ditt var vel at du brukte for korte fjærer til de lange demperne.

Når det er sagt, så må du finne dempere som er kortere. Og x-drive ble aldri levert senket fra BMW. Så har du kanskje en liten case der.

Men har du googlet dempere eller coilover til e61 med x-drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har forsket på dette en del selv til min e61 530xd, da framdemperne er lekk og jeg har den samme slag-opplevelsen som deg. Selv om min er standard høyde.

Jeg har kommet frem til Bilstein B6 eller B8. Til våre biler er det ikke så mange alternativer å velge om man skal ha noe som er litt kvassere enn originalt.

B6 er for standard fjører og B8 er for senkefjører. Det er forskjell på lengden i demperen, men ellers er de to like. Det som skiller B6/B8 fra andre dempere er at stempelet er mye grovere. Kan ikke vente med å få B6 på min, desverre er det ca 7000kr for framdemperne (3500kr stk) så det blir ikke i år for å si det slik.

 

 

Screenshot_20200108-222017_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20200108-222032_Samsung Internet.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.