Jump to content
F25x3

x3 F25 - defekt slitasjesensor bremser?

Recommended Posts

Hei,

har følgt med på når neste service er (bakbremser, break pads) om 6000km, men denne uka kom plutselig en hastemelding om å bytte front break pads.

Disse var bytta sent 2019, det er mye klosser igjen. Har sjekka etter feilmeldinger med ista+, men ingen spesifikt til dette.

Kan det være et uheldig dekkbytte og så har jeg komt borti kabel/sensor?

Front break pads in 1100km var første feilmelding, nå nede i 800km (etter 5mil kjøring...)

 

Edited by F25x3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er jo mulig at det er en noe ødelagt kabel. Har du visuelt sjekket, kabler og bremsebelegg på innsiden og utsiden? Det er mulig at du har bremser som henger på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitter bare sensor på innerklossen. Ta av hjulet, og se om den er intakt/klossen er tykk nok. Er begge deler tilsynelatende ok, så er det mest sannsynlig feil i kabelen fra boks i hjulhus til kloss. Det tror jeg ikke er veldig vanlig, men de er ikke dyre, så det kan være verdt forsøket å bytte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men om det var feil, ville ikke diagnose vise feilen?

Nå viser det i service-delen/status i computeren i bilen. Skal sjekke senere om alt ser OK ut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er ikke feil, når den viser riktig verdi. Og det gjør den, inntil det er sjekket manuelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tabbet meg litt ut på noe lignende på min X4. Byttet bremser foran, med slitasjeindikator og alt. Byttet så fra sommerhjul (20") til vinterhjul (17"), og da var det nok til at sensoren filte mot felgen, laget brudd og med påfølgende varsel om bremseskifte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjekka klosser på begge hjul fremme, mye igjen (disse var bytta i 2019 så ingen surprise). Kabel til slitasjesensor ser grei ut. 
Har tatt en resett av bremseklosser fremme slik at service forsvant igjen. Får da vente å se om «feil» dukker opp igjen.. Ingen melding sålangt (1 dag bruk). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lure på om det ikke er relativt likt mellom alle F-serien?
Angivelse av km er et estimat fra når man nullstilte og måten man kjører. Kanskje ECU registrerer antall oppbremsing?
Så har vi slitasjevarsleren som vil gi signal hvis det er brudd i sensoren eller i kabelen.
Jeg fikk også slik varsel plutselig og da viste det seg at det ble brudd på kabelen da jeg skiftet over til sommerdekk. Disse kablene er svært tynn og sårbar. Vet ikke om det er en motstand i sensoren men det går an å ohme sensoren for å sjekke om det er vakkel-kontakt?
Er klossene bra, så er det uansett kun et kosmetisk problem.

Mest sannsynlig er det sensoren eller kabelen. Disse koster ikke mye, så jeg vil ha skiftet uansett bare for å være sikker.

Edited by Mons1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da er ny kabel med sensor kjøpt, må man slipe ned sensoren før man kobler den på? Mener jeg har lest det på newtis eller noe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om klossene er så slitt at den nye ikke får plass må du nok slipe den til. Men det tar vel en stund før den berører skiva? Det gjlr det ihvertfall på E serien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da er kabel byttet, gikk egentlig veldig greit. Har resett front break pads (igjen) og denne gang skal de byttes etter 38.000km (ikke 50'). Så langt ingen feilmelding.

Den gamle sensoren var eller har knekt i festet der hvor metallklipsen klikker inn mot bremsekloss/skiver, men er ikke sikker på om dette skjedde når jeg dro den ut med tang eller før..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...