Jump to content
Runeop

Vibrering

Recommended Posts

Hei

Jeg har en 2008 X3 den har startet å vibrere. det skjer når jeg kjører mellom 70 og 90 kmt. Det har ikke noe å si om den går på sommer eller vinterhjul og det er ikke hele tiden, det kommer oftest når veien er sporete/slitt.

Jeg har skiftet skiver og har riktig med luft i hjulene, bilen har akkurat hvert på eu kontroll og da fant vi ingenting som var feil i forstillingen.

Er det noen her som har noen forslag ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg trodde det var skivene for det ble bedre da jeg bremset ned og skiftet disse da, ble ikke bedre. Skiftet jul ikke bedre da heller. Hører litt lyd bak i bilen av og til. Sjekket forstilling godt på siste eu kontroll fant ikke noe feil. Da jeg la om til vinterhjul sjekket jeg støtdemperne for lekkasje og det var det ikke. Må komme meg under og ta en kikk på mellomakslingen. Bilen har gått 157 000 km. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har bilen gått 157000km på samme understell? Altså ikke noe av foringer/bærearmer er byttet? Enkelte foringer kan bli slappe uten at det kjennes slik ut på kontroll. Evt om det står noe uoriginalt av middels kvalitet, så kan det bli dårlig fort.

Ettersom du skriver at problemet blir mindre ved bremsing, så er det lite trolig at feilen ligger der. (Kast i skiver gir som regel mer vibrasjon når du bremser. Og sålenge du har prøvd med begge hjulsett, er neppe hjulene problemet heller. (Med mindre begge hjulsettene er uorignale, og du har montert de uten senterringer).

Brems vil "stramme opp" foringene i forstillingen, slik at en evt slakk der potensielt vil kunne gi mindre symptomer akkurat i oppbremsingsøyeblikket. Mistanken går da mot indre foring på casterstaget. Det blir ren synsing, men om du først famler i blinde, så ville jeg nok rettet fokuset dit. Det kan selvsagt være mellomaksling og dempere også, men jeg ville trodd fenomenet ville være mer konstant da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...