Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/09/15 in all areas

 1. 2 points
  Husk at ny straffelov har trådt i kraft, slik at det nå reguleres i §§ 361 og 362. Det vil være § 362 som eventuelt kommer til anvendelse i dette tilfellet, ettersom straffverdigheten er lav. Følgende tre momenter skal legges vekt på ved vurderingen: a) hvilken verdi handlingen gjelder, b] om den fører til skade eller uleilighet for andre og c) i hvilken utstrekning det er resultat av planlegging. Handlingen vil ikke ha noen verdi (du tjener ikke noe på dette selv økonomisk eller fører til økonomisk skade for andre), den vil ikke føre til skade eller uleilighet for andre (nasjonalitetskjennetegnet på skiltet har uansett ikke selvreflekterende bakgrunn og det sorte påklistrede nasjonalitetskjennetegnet vil således ikke føre til at andre ikke kan oppfatte hvilken nasjon bilen er fra - hvilket uansett bare påkreves når bilen er utenfor Norge) og til slutt så vil ikke påtalemyndigheten nødvendigvis kunne bevise at "dokumentforfalskningen" var planlagt med et "forbrytersk forsett" så lenge man ikke spør Statens Vegvesen eller skriver på forumet at det er noe man aktivt har vurdert lovligheten av Husk også at det kun er påtalemyndigheten som har myndighet til å ilegge bot for dokumentforfalskning, Statens Vegvesen kan ikke ilegge bot på dette selv. Det fordrer at Statens Vegvesen faktisk politianmelder "dokumentforfalskningen", noe Statens Vegvesen aldri kommer til å bruke ressurser på hvis de ikke møter på en som nekter for at det er ulovlig. I det praktiske så vil etter alt å dømme Statens Vegvesen ilegge en mangellapp (dersom de mener sort nasjonalitetskjennetegn er ulovlig) også vil man måtte vise frem bilens kjennemerke uten dette klistremerket - uten at noen form for bot ilegges.
 2. 2 points
  Skulebollen

  Den store finn.no tråden.

  Den der er årets kjøp på finn! Ringte på den på fredag, men har bestemt meg for at jeg desverre har for mye biler. Han hadde sittet i tlf hele kvelden siden han la den ut
 3. 2 points
  Robert K

  E60/61 tråden

  (Ny på forumet _førstepost_) Adaptive headlights. Vasket bilen i går og fikk vann i lykten på passasjersiden. Fikk blinkende LED i lysbryteren og høyre lys var låst med maks utslag mot høyre. Ikke så kult å kjøre rundt med skjeløyd bil.. Demonterte lykten i dag og åpnet opp modulen som sitter under lykta. Bildene sider sitt. Det ser ut til at denne har vært fuktig/våt i adskillig lengre tid enn siden i går. Det var vann under kretskortet da jeg løftet det ut av aluminiumslokket. Jeg ble ikke skremt, for jeg har sett verre ting ordne seg med litt rengjøring. Fikk endelig bruk for DeoxIT D5 som jeg egentlig skulle bruke på noe gammelt HIFI-utstyr jeg har liggende. Sprayet rikelig og børstet rent med en tannbørste før jeg tørket av med en microfiberklut og blåste rent med trykkluft på boks. Monterte alt sammen igjen og la inn to store bagger med Slilicagel i lykten før jeg satte på det siste lokket. Startet bilen og nå fungerer de adaptive lysene igjen. Jobben tok meg 15 minutter og jeg har aldri demontert frontlykt på E60/E61 før. Superfornøyd med å slippe å kjøpe ny modul og få denne kodet om. Nødvendig verktøy: Torx 20 og 30, elektrorens og trykkluft hvis du vil være pertentlig. Edit: jeg planlegger å ta ut begge lyktene og forsegle kretskortene i epoxy og bruke hvit vaselin i kontakten, på den måten kan ikke modulene bli vannskadet igjen. Kommer også til å gå til innkjøp av mer Silicagel som jeg skal feste på innsiden av det store lokket på lykten og bytte ut av og til. På den måten slipper jeg unna dugg/fukt og skader på motorene som driver de adaptive lysene.
 4. 2 points
  Skulebollen

  Shattered's andre E46 - "Lynet"

  hvorfor i all verden nedgradere seg saa mye ? e39 du hadde var jo en kjempebil med bra motor og mye fint utstyr.
 5. 1 point
  Dekk anbefales Michelin pilot super sport. Kjempe bra dekk under alle forhold
 6. 1 point
  Julianv

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Storfornøyd med mine RF-52 Mange synes de kan være litt masete, spesielt diskanten, men jeg er veldig fornøyd. De blir drevet av en Onkyo i lavere prisklasse, men har aldri gått tom for power selv om. Jeg var en tur ute hos han far i går på middag. Han er nylig blitt singel og plutselig var en subwoofer blitt til 4 Han har B&W 604 S3 drevet av et beist av en Yamaha (30k+) og har alltid hatt en 12" B&W sub. Nå hadde han to av B&W subbene bak sofaen, en SVS Pb-13 Ultra venstre foran og en Paragdim høyre foran Kun SVS som ble brukt til musikk sa han, mens alle var koblet inn på fest og når han så film. Galskap. Etter at SVS'en kom i hus så hadde naboen klaget på at det klirret i alle glass på kjøkkenet når han spilte, og han bor i en annen enebolig 20 meter vekke. Jeg tror kanskje jeg må ta en tur ut å ha musikk-kveld med han snart
 7. 1 point
  Dette er for alle praktiske formål, rent tøv. Det er bare å vise til hvordan andre endringer av skilt normalt blir håndtert. Motorsykler som blir tatt med egenproduserte små skilt (som også gjøres pga. det visuelle), risikerer mangellapp i første omgang, gjengangere kan få bruksnekt en periode. I tilfellet svarte N-merker er det bare å trekke dem av og kjøre videre. Er du hyggelig, så vil kanskje kontrolløren til og med ta dem av for deg. Tvert imot, svaret fra SVV viser at lovtolkningene på side 1 er helt feil. Se nedenfor. Og hva var spørsmålet? For som alle vet, er svaret avhengig av spørsmålet. Er man ute etter et positivt svar, må spørsmålet formuleres deretter. Du har fått et generelt svar som ikke nevner svarte N-merker i det hele tatt. Det interessante for oss i svaret fra SVV, er det som står etter siste komma. Her erkjenner SVV at hvite klistrelapper som de leverer selv, ikke er godkjent i forskrift. Siden det er anledning til å montere en "godkjent" lapp over nasjonalitetsmerket, som altså ikke nevnes med et eneste ord i forskriftene, så er SVV sin lovtolkning at det ikke er noe i forskriftene som er til hinder for dette. De som hevder klistremerker er forbudt etter lov og forskrifter, tar dermed feil ifølge SVV. Ingen har heller funnet det nødvendig å endre forskriftene de åtte årene denne praksisen har eksistert, så her er SVV på trygg grunn. Når "godkjent" står i hermetegn, betyr det at heller ikke denne praksisen er eksplisitt tillatt, den er etablert utenfor forskrift og mer eller mindre stilltiende akseptert. Det er ingenting i veien for at svarte N-merker også blir "godkjent" på samme måte. Grunnen til at det ikke er tilfellet i dag, er at spørsmålet ikke er behandlet og avgjort av sentrale myndigheter. Det er derfor opp til hver enkelt saksbehandler å ta stilling ut fra skjønn når spørsmålet kommer opp. Svaret vil da kunne variere etter hvem som behandler spørsmålet. Inntil videre er svarte N-merker å anse som hverken lov eller forbudt. Bruken er i en gråsone enn så lenge. Jeg er nå mest redd for at myndighetene skal ta ideen og selge slike merker selv, til en langt stivere pris.
 8. 1 point
  Hehe, banken har penger Det viktigste er uansett at du kjører en BMW, prisklasse har egentlig ingenting å si i mine øyne
 9. 1 point
  Nydelig vogn du har fått deg her Må være en av de fineste matt-fargene jeg har sett på en bil, har siklet på denne siden Johnja postet den.
 10. 1 point
  Kvasi

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  H/K passer finfint på Klipsch. Hadde 3490 på et demosett RF52 i sjappa før og det spilte stentøft, og jeg liker i utgangspunktet ikke Klipsch spes godt. Edit, og tillegg til forslag nevnt tidligere her. NAD funker IKKE på Klipsch, uansett., Primare og Hegel gjør det men da først og fremst med de større karene som har muskler til å balansere lydbildet og diskanten. Men både H/K, Onkyo og Marantz har forsterkere som er relativt safe for alle ører å kombinere de med. Den vanlige regelen gjelder som alltid, prøv før man kjøper Edit 2; etpar konkrete forslag jeg vet spiller bra på RF52. Denne gir myye godlyd for pengene: http://www.soundgarden.no/stereo/forsterker/onkyo-a-9050-stereoforsterker-sort.html Og det gjør denne også samtidig som den er et kinderegg litt av de skjeldne: http://www.soundgarden.no/tradlos-lyd/airplay/marantz-mcr610-cd-receiver-sort.html
 11. 1 point
  FredrikE24

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Jeg er av typen som er ensformig, det føles trygt, godt og jeg liker lyden, men har B&W også innomhus, og det er noe helt annet enn Klipsch, kommer nesten ann på humøret, B&W er nok svært mye bedre i mellomtone-området. Så jeg er vel nesten en fanboy, jeg vet om det, men prøver å fortrenge det å stille meg objektiv. Skal sies at jeg liker et knippe andre merker, Elac, System Audio og Tannoy for å nevne noen, men rockefoten man får av Klipsch på middels volum er vanedannende. En dag kommer jeg meg vel over det hele og går for noe helt annet. Kvasi er vel personen her inne man bør forhøre seg med, jeg vingler, og har ikke nok erfaring med ulike merker.. Rett og slett fordi jeg ikke har hørt mange kombinasjoner.
 12. 1 point
  Fredrik 90

  Min 1994 E34 BMW 520IA Shadowline

  Så artig Ja jeg har litt sansen for disse amerikasledene og det er nok ikke umulig at jeg skaffer meg noe liknende selv med tiden. Synes de felgene passet veldig bra til denne bilen, jeg har sett alt for mange amerikanske filmer så jeg får automatisk litt sånn FBI vibber når jeg ser disse bildene Har du vurdert den originale Caprice grillen også? Hyggelig at du slenger inn noen bilder her, synes faktisk det har en viss relasjon til min egen E34. Vi kjører begge to gode gamle 90 talls slitere til hverdags ifra henholdsvis Tyskland og USA, bilene har så mye til felles men er likevel så ulike En ting er iallflall sikkert og det er at hverken Tyskland eller USA lager biler som E34 og Caprice lengere, det synes jeg er veldig synd egentelig..
 13. 1 point
  Hehe, nei du... Jeg må nok si takk, men ellers takk
 14. 1 point
  Har ikke fått den feilmeldingen om for varm motor (selv om den er helt kald) slik som er vanlig når temp sensoren feiler. Kjører rundt med temp-gun og er klar til å sjekke når jeg får en "kald tur" til. Når jeg ligger på 88 grader på kjørecomputeren, har jeg 80grader på slange til radiator, 84 på blokka, og 45 på slange FRA radiator. Så jeg venter på neste "kalde tur" for å se om alle tempene ligger 5-10 grader under, eller om det kan være målefeil
 15. 1 point
  Selvfølgelig, hva ellers Det kommer nå! -- Da er årets vinterprosjekt kjøpt inn! Har alltid hatt tanken på å hente ut litt mer effekt av bilen, siden den er såpass på kostet og i god stand. Har tenkt tanken på kompressor på 318is motoren (M42B18), men tenker at når jeg først skal bruke så mye penger må jeg grei å hente greit med effekt også. Har vært mye frem og tilbake siden jeg studerer, men jeg kom over en E36 325i (med M50B25 NV) delebil! Det var mye frem og tilbake, og etter mye tenking ble det til at jeg kjøpte den som delebil og planen blir da å bygge om 318is til 325i. Dette skal selvfølgelig godkjennes på biltilsynet, søknad ble allerede sendt inn før jeg hentet bilen siden jeg allerede hadde en ferdig skrevet søknad da jeg drømte meg bort med de samme planene for rundt et år siden. Har sett at flere har bygget om bilene sine fra 318is til 325i, så jeg tror ikke det skal skape så altfor mange problem. Det eneste jeg har sett er at noen flytter over ledningsnettet mens andre ikke gjør det ? Det jeg lurer på er om det er nødvendig å flytte over (er de ulik) ? Kan det ha noe med at 320 f.eks har likt elnett som 325i ? Mens 318is og 325i har ulikt elnett p.g.a 4 sylindret og 6 sylindret ? Stay tuned, mye som kommer til å skje gjennom vinteren! Bilder:
 16. 1 point
  Nei, det stemmer det. Du skrev feilmelding generelt. Men det er mulig å tolke på flere måter.
 17. 1 point
  Pal Ostgard

  BMW323i E21

  Sånn
 18. 1 point
  Pal Ostgard

  BMW323i E21

  Kan ta en liten mini oppdatering nå. Har fått satt sammen bakstillingen med nye foringer,lager,mansjetter,bolter osv. Har også laget bærearmene justerbare siden bilen skal senkes. Alt ble lakket opp med 2-komponent chassislakk før montering. Calipere er også overhalt med nye tettninger og støvmansjetter.
 19. 1 point
  Datteren og bilen . De av dere som kjenner meg ,vet jeg har ei jente på 15 år som elsker Bmw. Og er med i diverse klubber på Facebook og har faktisk peiling .Ja egentlig mer en jeg trodde. I og med jeg har forbud mot fysiske utskeielser,har hun ansvaret for den grønne. Så idag var dagen jeg ønsket og teste henne litt. Bilen har ikke sett vask siden torsdag for 3 uker siden og far gikk rundt med magevondt av å se på den... Men hun,heiv seg rundt,blandet såpe i bøtte ,frem med slange og vaske hanske. Jeg var med ut og viste henne prosedyren: Noen bilder: Her er hun igang med spyling: Her blir alt tatt etter boken: Og jaggu blir det rent: Hun trodde hun var ferdig men tørk hører med og her svinges fillen: Tilslutt litt voks og tørk. Bilde av go jenta og produktene: Hun gikk over bilen som om hun ikke skulle ha gjort noe annet og ble sånn: Med andre ord akkurat som jeg skulle ha gjort det selv. Hadde planer om innvendig men nå var hun veldig sliten.. Måtte visst inn på nettet ...Rart med dagens ungdommer :). Men fra nå ,er hun min hjelper og nøye var hun. Tror jeg sniker meg ut imorgen og jobber innvendig med bilen når kjerring og unger er borte. Fått beskjed om å være rolig mennee...For meg er det ro å tukle med nettopp denne bilen.
 20. 1 point
 21. 1 point
  Følger, bor i Trondheim sjøl, kanskje æ skjer dæ ætter vei`n ein dag å
 22. 1 point
  Da var CIC, LCI klimapanel retrofittet, og 676 hifi koblet plass igjen!!! Som en bonus var voice med engelsk tale også i stede for tysk som eg hadde! Takker for support
 23. 1 point
  noekult

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  De er jo KLIN GALE i huet!! Trikken fungerer kun da alle disse er på plass: - Det ikke er stappfullt slik at du slipper stanken og superdårlige lufta fra andre passasjerer om sommeren - Det ikke er stappfullt slik at du slipper å stå - Du har GOD tid (jeg har bokstavelig talt brukt OVER 1 time med bane og trikk på ting som tar 10 minutter med bil (Carl-Berner - Kjelsås tur) - Du ikke har noe å bære på! Jeg gidder da faen ikke å drasse på flere bæreposer i vinterkulda opp alle bakkene fra stasjonen her! - Den går hele døgnet, hele året. Senest på søndag kl 09 hadde jeg levert bilen for vask på Bristolgarasjen og så at trikken akkurat hadde gått og neste var en halvtime til pga søndagsrute. Jeg hadde gått hele 7 stasjoner til fots i 35 minutter før den tok meg igjen og da var jeg en stasjon unna hjemmet. Det kan bli realitet hvis jeg skal hjem fra kino eller byen etter de vanlige tidene. Det er helt koko at de tror at ingen trenger bil. Jeg har begynt å bruke bilen til ALT mulig, er spørsmål om tid før de banner bensinbil innafor Ring 3! Jeg skal sponse Amcar-klubben og andre organisasjoner som fighter for bilfolket når butikken er oppe og går. Blir så forbanna. Definitivt ha det bra til alle fastfood-sjappene i sentrum jeg bruker 5 minutter å kjøre til. Da blir jo den turen 45 min + awkwardness på trikken når det stinker mat fra handleposen min. Herreguuuuud jeg har så lyst til å kaste glovarm pai på trynet til MDG-lederne. ÅTTE PROSENT av stemmene for å velte om byen på huet. Skjønn det den som vil. Thundercunts.
 24. 1 point
  Ovis

  E60/61 tråden

  Jeg bytta glødeplugger og fjerna swirl flaps selv. Gjorde det på ca 5 timer, med bytte av veivhusfilter, olje og luftfilter i samme slengen. Det var første gang jeg rørte en e61 i motorrom. Veldig kurrant jobb, ren skruejobb uten mye hodebry om glødepluggene ikke har irret seg fast. Husk og rens egr-ventilen i samme slengen den er av. Glødeplugger kjøpte jeg orginale BERU+rele til 1100kr på ebay og blendelokk til swirl flaps i alu med alle pakninger til innsug for 500kr.
 25. 1 point
  Aroid

  e39 støttestag

  nei. når den begynner å lag lyd så er den foring defekt. da er det slakker i den. det er nr 2 som bruker å lag lyd. delenr: 33326767748
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00