Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/09/20 in all areas

 1. Gamlefar kikker på solnedgangen over nordsjøen, og så et sjeldent (og dessverre ikke så godt) bilde der hele bilparken er representert.
  13 points
 2. Høsten sniker seg kjapt inn på, så midt mellom all jobbing må man utnytte tiden godt
  6 points
 3. Orjan

  Min 1994 Alpina B3 3.0

  Inspeksjon II og PKK gjennomført - en 1-er feil; manglet varseltrekant...
  6 points
 4. Det blir spennende å se hva BMW hamler opp med G70 7-serie, for den nye S-klassen må jeg si virkelig var lekker! Rent og pent design uten for mye mikkmakk. I tillegg har de omsider skjønt at den beste plasseringen av ladeluken er på motsatt side av tanklokket, og ikke bak forskjermen som BMW (og flere andre) går for (det er kortere og enklere å koble til en ladekabel bak enn foran). Ellers liker jeg løsningen med skjermen og dashbordlisten, og materialkvaliteten oser det klasse av, men det er med skrekk og gru å se at tyskerne skroter betjeningshjul og knapper. Med det i tankene er det vel bare et tidsspørsmål før iDrive hos BMW ryker (mht. at ID7 er designet som et touch-system) og at spionbildene av neste generasjon 2-serie Active Tourer viser bortfall av kontroller.
  4 points
 5. Ja døgnet har gått siden bil ble godkjent. Likevel er der ting som jeg har utsatt som jeg har brukt tid på idag . Bla annet en komplett og mer omfattende vindusrens . Disse har vel strengt talt ikke blitt vasket på mange år og idag måtte jeg gjøre noe med det følte jeg. Blandet vann og Salmiakk og vasket først med det ,allerede da ser man virkelig hvor bedritne vinduene var. Og siden jeg er fan av å bruke ting opp som er gammelt ,dro jeg frem denne : Denne smører du på med pad ,la tørke så av med fille . Og denne funker faktisk hvertfall på denne bilen 😀😀. Når dette var gjort ,la jeg på Rain X og nå ble rutene rene og pene ut og innvendig . Noen ferdig bilder : Jeg tror og rutene kan være farget originalt på denne : Og dette : Filla avslører jo hvordan rutene var : Så ville jeg ta litt interiørmessig. Er rart det der når man fikser opp biler som har stått lenge ,så kommer der stadig frem støv og drit ,men tror det meste av lagringstøv er borte nå . Så ville fjerne litt her og der. Disse var sånn : Men endte sånn: Gammelt dritt skal bort her og : Og etterhvert så ser man at dette gir resultater : Ferdig : Dørsidene har jeg de siste månedene matet på med fornyer så dette er trekt inn og de ser faktisk veldig bra ut nå : Plasten på utsiden ville jeg og marinere så godt jeg kunne og her legger jeg bare ut ferdigbilder . Bilder : Grill og områdene i front: Speil og sidene : Dette var siste rest av diverse plast og gummi fornyer jeg hadde til utsiden ,så nå må jeg handle noe mer etterhvert . Owatrol polytrol er vel veien neste gang til denne og de andre .😀 Satt idag og bladde gjennom sidene her ,og det er nå jeg ser hvor mye som er blitt gjort . Enkelte ting husker jeg ikke at jeg har gjort nesten .😀 Vel rene ruter ,bort med gammelt støv da er det vel greit da .
  4 points
 6. F11’en så med ett ganske liten ut nå
  4 points
 7. Og hva har man sett på i ettermiddag tro?😀 Noen av dere husker sikkert at jeg fikset opp bagasjerommet i vinter ,likevel så har jeg hatt litt lekkasje inn ved sidene spesielt ved øs pøsende regn. Dette måtte jeg se litt nærmere på . Så jeg skrudde ut baklyktene og alt av deksler innvendig . Ser en plass der drypper og det var ved en karroseriskjøt under gummilist . En tur med sika på denne ble gjort . Selve listen ble vasket ren i sporet der den skal stå ,og satt på plass med en tynn streng Sikaflex . Pakningen rundt lyktene og områdene rundt ble gjort rene da det var mye granbar osv som var der . Frem med hageslange og det ser nå tett ut .😀 Om det ikke er det ,da må man lete igjen . Det er lite ,nesten ingenting men vann ødelegger . Den gode nyheten er at der jeg fjernet rust og fikset ,så var det ikke kommet en dritt igjen selv med vann og div i . Gikk tom for strøm men her er lykter på plass igjen : Og alt som var av bak på plass igjen : Så lenge den skal brukes hele året ,så må jeg bruke litt ekstra tid på sånne ting ,da det er tiden fremover nå som er viktig at alt er tett og tørt .😀
  3 points
 8. Fredrik 90

  Bmw 330i

  Å finne en bil som passer i Norge vil kreve mye tålmodighet og at du kanskje må fire på kravene dine. Ett tips er å vurdere import, særlig fra Sverige er dette lettvint og nå ganske rimelig. Staten har forandret sin måte å regne ut avgift på, bruksfradraget i avgiften er øket en del de siste årene noe som gjør det svært gunstig å importere en 10 år eller eldre 330I. Vi snakker om en avgift på rundt 40 000 kr, og det er ikke galt når man får en flott bil med lav km stand for rundt 150 000 kr i Sverige.
  3 points
 9. Er selv en aggressiv sjåfør (bruker fjernlys, horn med mer støtt og stadig), men har ikke lagt merke til at andre trege sjåfører bruker dashcam. Dog har jeg lagt merke til at amerikanske Dashcam-brukere tiltrekker seg oppmerksomhet - dvs at de ofte skaper situasjoner ut av ingenting kun for å få det på dashcam. Så jeg tviler ikke på det du sier...Det er nok en del, spesielt elbil-sjåfører her i Norge, som bruker denne taktikken for å provosere frem situasjoner.
  3 points
 10. vIc2r

  Bmw e36 m3

  Da ble det endelig m3 på oss😊 Den er opprinnelig gul men lakkert hvit og foliert, blir en vurdering etterhvert å kanskje lakkere denne om. Er litt småfiks her og der og kommer til å pusle med det litt etter litt. ikke originale fram seter, så første prioritering er å få kjøpt vader seter (noen her som har?). Ikke ett strøkent eksemplar! Men storkoser meg hver gang rekkesekser’n starter opp! Skal kjøpe tåkelys foran, og de skulle helst vært gule da hovedlyktene er gule (godkjent). Noen her som vet åssen det er med godkjenning osv ang gule tåkelys?
  2 points
 11. Det er alltid spennende med en ny sydspiss som S klasse, det blir fort litt oppstandelse når en slik bauta kommer i ny utgave. Men jeg registrerer at nye S klassen får litt blandede reaksjoner. Den får en del kritikk nå for å likne for mye på en E klasse, som i sin tur likner på en C klasse osv. Litt det vi har kritisert 7-serie for egentelig, helt til den fikk megagrillen på LCI utgaven. S klassen har jo alltid vært den modellen som har latt designspråket filtrere nedover i rekkene, nå synes noen at det går andre veien. Også er det mange som lurer på hvor det blir av innovasjonene, denne nye S klassen bygger jo videre på allerede eksisterende teknologier man finner i BMW, Audi og Tesla. Skjermen og dørhåndtaka kommer fra Tesla, som kom med dette i 2012. Head up, Gesture Controll og rekkesekser motorer kommer fra BMW. Og den smarte luftfjæringen som jekker opp bilen ved fare for sidekollisjon, den kommer rett fra siste Audi A8. Det at bilen leser kropps språket ditt for å utføre enkelte ting vet jeg ikke om holder helt til mål. Forventningene er høye når en slik bli skal komme i ny utgave. Når dette er sagt så liker jeg bilen, jeg liker at designet er litt mer diskré enn den utgående utgaven. Den utgående S klassen var vulgær og så ut som en million dollar, her kom pre LCI G11 litt til kort...den så ut som en 5-serie. Dog synes jeg G11 LCI henta seg en del inn på akkurat dette med å se imponerende ut (selv om den ikke er pen). En Bentley Mulsanne er heller ikke pen, men den ser imponerende ut. Interiøret i nye S klasse ser veldig bra ut, flott miks av classy og tech. Så får man håpe de har hentet seg litt inn på material kvalitet, her scoret G11 høyere i nesten hver eneste test jeg så av disse to. Når det da kommer til 7-serien som er ett drøyt år unna, så vil jeg mene BMW her har en gyllen mulighet. Nå har vi fått en ny S klasse som egentelig ikke bringer noe nytt til bordet, annet enn forbedret eksisterende teknologi, større skjerm og litt mer anonymt design. Nå har BMW sjansen til å gjøre ett skikkelig fremstøt, få 7-serien opp på topp over S klassen slik den har vært flere generasjoner før. Tror vi trenger en ny E65, stor og vulgær men en luksus bil som legger lista så høyt at alle ikke har annet valg enn å følge etter.
  2 points
 12. En side omsider ferdig 😌
  2 points
 13. Lite spørsmål, hvorfor skal alle innom St Tropez? Er super trist sted med mindre du har alt for mye $$. Finnes masse andre steder som er mye finere å besøke. Ta heller en tur innom Gorges du Verdon, Millau broen, Cannes, Antibes, Juan-les-Pins, Grasse, Valbonne, Nice eller disse fjellbyene her med flotte trange bilveier å kjøre i syd alpene -> Isola 2000, Auron, Jausiers. Kjører jo bokstavelig talt i skibakkene enkelte steder.
  2 points
 14. Fikk en etterlengtet langtur i helga med M3 En av grunnene til at bilen har blitt lite brukt de siste årene er at det har vært tungt veiarbeid overalt, både i nærområdet og på E6 sørover. Nå er dette stort sett ferdig, og det blir lettere å velge "rett bil" når man skal på tur 🙂 Vel hjemme ble det selvsagt tid til en kjapp vask. Surfex HD kombinert med King Arthur Snow Foam fungerer meget bra! Noen bilder da!
  2 points
 15. Det var enda godt du oppklarte dette mysteriet. Fugle-motivene samt stalker-knipsingen på motorveiene gjorde at jeg mistenkte at du kjørte "Airwolf", alltid klar til å skyte ned gamle Corvetter og Ferrarier hvis det behager deg.
  2 points
 16. Knipset denne på Frogner i juni 2017:
  2 points
 17. Spyler alltid kun med vann på selvvaskanlegg, tør ikke utsette LSP’en på bilen for de greiene de bruker der. De kjemikaliene skal jo tross alt gjøre bilene til de som bruker kosten på felgene og deretter på hele bilen, rene. Da må det sterk lut til, og det er ikke noe bilene våre trenger 😅. Takk! Det var en veldig veldig fin tur
  2 points
 18. Fikk installert de nye baklyktene i dag. Litt banning og knot å montere ny ledning-harness, men ellers gikk det som en lek. Nå gjenstår kun koding og oppdatering av REM-modul for å aktivere de indre blinklysene. Synes det ble meget bra om jeg skal få si det selv😀
  2 points
 19. Da folkens var dagen her ,nemlig den første EU kontrollen siden 2009. Det å få gjennom gammelt møkk idag ,krever sin mann og vet ting blir sjekket nøye og dagen begynte ikke bra . Når jeg startet bil og skulle kjøre var der null speedometer ,er det mulig? Vel en rask titt konstaterte at en kontakt bak var glemt og med den i så funket det .😀 Så får jeg tlf fra Bavaria at de lurte på en annen dag pga sykdom osv ,noe jeg sa nei til pga prøveskilt ,som igjen resulterte i at jeg måtte opp enda tidligere der . Greit nok satte meg i bilen og kjørte opp leverte nøkler og satte meg ned med kaffi,denne gangen smakte ikke kaffien pga jeg var så sykt urolig . Tiden gikk og så kommer mekanikeren ut og sa ,ikke se på lappen før jeg er reist helst ... Jaha ...dette kjente jeg smakte dårlig men lang historie kort : Og dette : Altså denne bilen er godkjent uten en eneste feil 😀😀. Han sa det at jeg fikk nøye gjennom den og bilen er i knallbra stand. Dette er bare så utrolig gøy . Endelig har jeg fått betaling for all dritten som er gjort . Og måtte ta et bilde av den på utsiden Bavaria : Nå blir det skilt straks så er den der jeg ville ha den ,nemlig hverdagsbruk .😀😀
  2 points
 20. Endelig litt TLC. Utopia holder stand.
  2 points
 21. Boris

  Injektor feil. X5 3.0sd

  Har nå byttet injektor nr 4. Alt vel. Bilen oppfører seg normalt igjen.
  1 point
 22. Herlig Jan !! 🥳 Skal jeg være ærlig så hadde jeg ikke et fiber med tvil om at denne ville gli glatt igjennom, men jeg skjønner uroen før en kontroll. Jeg har den jo alltid selv også 😅 Så grattis med godkjent brukskjerre 🥳 Herlig bil denne lille grønne 😍 Skal du selge den så er det bare å si fra 😉👍
  1 point
 23. Helt enig, S klassen setter igjen standarden i klassen og nye MBUX ser stort nok ut, uten å ta for mye plass. Elegant løst, blir spennende å se hva nye 7’er bringer til bordet. Må bli litt inspirert av i-next løsninger vel?
  1 point
 24. Må si meg enig når det kommer til Toyota. Min nye nabo har et sånn hundehus av en Toyota, hvor barnesetet er 40% av hele bil størrelsen. Hu virker hyggelig mot meg, men når det kommer noen på døra for å selge eller ordne noe. Stakkars dem og hu er flere tiår unna det å kalles gammel 😂
  1 point
 25. Orjan

  Bmw e36 m3

  Gratulerer med M3; fin sak å pusle med det der
  1 point
 26. En stor operasjon, men å bytte returrøret vil løse problemet. Det finnes en intern sak hos BMW (58237720), så hør med din nærmeste forhandler om goodwill.
  1 point
 27. Evopower

  Min e61 og div

  Bremser på plass og testet en tur. Da skulle to nye feil oppstå. Feil på spylervæskemotor og lekkasje fra oppside av dieseltanken. Regner med det er en slangeklemme eller lekkasje fra inspeksjonslokkene. Får se på det en dag i helga. Ellers går og stopper bilen helt som den skal nå
  1 point
 28. Regner med at LAWYER-skiltene havner på pickupen?
  1 point
 29. iittala

  NBT EVO ID6 selges

  Ja, 2018 hjelper nok litt, selv om de de som er i markedet for noe slikt trolig vet at den ikke er fra 2008. @Evopower Jeg kan ikke bli fornærmet når jeg ber om råd. Ny pris i annonsen, kanskje det hjelper noe..
  1 point
 30. Nei. E92 har ikke den varianten. Når det gjelder manuell lås på bakluken, så må du være beredt på å ta i. I en sånn grad at du blir redd for å knekke nøkkelen. Den låsen er veldig treig. Jeg klarte sjakktrekket å smelle igjen luken med batteriet frakoblet en gang, og måtte da bruke denne. Var sikker på at den var kilt/ødelagt, helt til jeg googlet og fant ut at her var det mer kraft som måtte til. Får du opp bakluken, så får du ladet/byttet batteri i hvertfall.
  1 point
 31. Du var der du også ja. Da får vi hilse skikkelig neste gang😀 Var en artig helg det. Mange hyggelige folk og rå biler å sikle på. Første gang på bane for min del. Skrekkblandet fryd er vel ordet😂
  1 point
 32. Har veldig god erfaring ved bruk av hotels.com appen for å finne hotell på sparket, blir slikt bestilt og planlagt på forhånd sitter du der hele tiden med et tidspress og skjema du ikke klarer å overholde.
  1 point
 33. Er det ikke bare å spørre selger? 🙂
  1 point
 34. Da er tydeligvis ikke jeg helt oppdatert (ikke at det er noe nytt) ESS gikk jo for å være bra greier for en del år tilbake. Men må innrømme at jeg ikke har holdt helt koll på dem de siste årene.
  1 point
 35. ESS og TRF går vel for å være de beste i Norge når det kommer til trimming/tuning av BMW. For en del år siden hadde jeg en sjef som lærte meg noe viktig - dette var noe han gjentok flere ganger og det satte seg i minnet mitt og er noe jeg lever etter hver eneste dag i arbeidslivet: Enten gjør du ting skikkelig/100%, eller så gjør du det ikke i det hele tatt. Ikke gjør ting halvveis. Problemet med å gjøre ting halvveis er at de oftest biter deg i ræva og lager masse merarbeid. Bedre å bruke penger, energi og i dette tilfellet TID for å få ting ordentlig med engang.
  1 point
 36. Flott reisebrev dette og sånne turer er jo gull på alle måter . Får kjørt masse samtidig sett litt på forskjellige plasser .😀 Men sagt det før og nevner igjen ,den Minien din er jaggu meg en tøff liten tasse altså ikke minst ryddig og pen .😀👍.
  1 point
 37. Gratulerer så mye med milepæl nådd, dette var veldig hyggelig å lese Igjen så synes jeg det er utrolig hva folk vil hive, i starten av året var denne på vei til høggern og nå er den EU godkjent med null feil hos Bavaria. Godt jobba 😎
  1 point
 38. Nå er det som sagt skilt snart noe som er etterlengtet . Samtidig skal det etterhvert monteres vinterdekk på denne. Og det aller beste med denne ,er jo dekkdimmensjoner og ikke minst prisen. Er jo bare latterlig kontra til de andre bilene feks x5😀😀 Og når jeg tar et raskt søk på Finn .no ,finner feks Nokian dekk med pigg som er gått en halv sesong til 400 ,så er jo alt bare gøy . For her skal jeg klare å finne særs gode dekk rundt 500 for alle fire. Lenge leve gjenbruks e30en.😀
  1 point
 39. Du mener andre som ikke deler dine meninger er trangsynte og/eller uvitende, også klager du selv på å bli kalt trangsynt snaue fire timer senere? Også anklager du attpåtil andre for å spille offerrolle når du selv sutrer over at det samme skytset du elger ut av deg blir brukt mot deg selv? Opp som en løve og ned som en skinnfell... Du får lite respekt av å ordlegge deg på den måten du gjør. Du sitter ikke alltid med fasiten, slik du bombastisk gir uttrykk for (og antakelig tror selv).
  1 point
 40. Jeg må si meg enig med @Ron Jeremy her. Jeg føler også at du pisser på folk som ikke er enige med deg. For eksempel: "De som tror at hybridbiler er ett mellom stadie er litt de samme folka som går rundt å tror at jorda er flat." Det er stadig sånne slengbemerkninger. Det som bekymrer meg litt er at du ikke ser dette sjøl. Innmari synd siden du har masse interessant kunnskap om BMW. Jeg synes også at du har utrolig lite forståelse for at det ikke er en fasit med to streker under svaret på det vi diskuterer. Være seg utviklingen i bilbransjen fremover, om G30 er tidenes flotteste BMW eller at BMW er verdens beste bilmerke. Ikke har du forståelse for at andre har annen smak eller andre behov enn deg sjøl heller. Men du er minst like flink til å dra krenka-kortet som alle oss andre. For meg er det ikke det at folk er kritiske til hva BMW holder på med for tida som eventuelt vil gjøre at jeg slutter på forumet. Det vil sannsynligvis være gnålinga di.
  1 point
 41. Norsk reklamasjonsrett hjelper lite når kundebehandlingen er så firkantet som den nå har blitt hos GS. Enten har de strammet inn policyen på grunn av lite konkurranse, eller så sitter det en uegnet fyr litt oppe i systemet på Bud, for makan til manglende fleksibilitet i behandling av en returforespørsel har jeg aldri opplevd i Norge. Før har det aldri vært noe problem å handle inn litt flere deler for sikkerhets skyld, når du ikke vet helt hva du får bruk for før du går i gang med jobben, men denne gangen sitter jeg igjen med et lite delelager selv.
  1 point
 42. Noen ganger blir man forbanna på andre billister i trafikken, for min del så er det hvis folk nøler for mye eller kjører veldig seint. Da kan jeg presse frem en tut, blinke med lys, kjøre forbi og noen ganger dra frem en stygg finger. Men jeg har lagt merke til at veldig mange av disse "komasjåførebe" kjører med dashcam. Har kjørestilen dems i løpet av årene vippa så mange som meg av pinnen at de synes det er best å filme det? All denne "gale" oppførselen rundt dem, også innser de ikke at det er dem selv som er problemet. Sånn som tidligere i dag. Kjører i 60 sona, ut fra en side vei kommer en nyere Hyundai Santafe. Han venter ikke til jeg har passert men kjører ut foran meg...det hadde vært greit nok hvis ga på litt for å komme fort opp i 60 km/t for å matche trafikkflyten. Men nei...her gikk det seint...25...30...35 km/t og det er her jeg utålmodig gir ham ett tut. Da ser jeg ett par olme øyne i bakspeilet hans, og han legger seg på ca 40 km/t på ren trass...jævla svarte BMW bak der som ligger nærme og tuter. Du får ikke mye nåde med sånn oppførsel i BMW, i Mondeoen så brydde folk seg sjeldent...sterotyper heter det. Noen sekunder senere så blåser jeg forbi mens jeg holder tuta inne, og det er da jeg ser dasjkameraet i frontruta han triumferende peker på. Men ikke nok med det, han i Tesla Model S bak meg igjen har også blitt rød i toppen av sinka i Hyundai...og gjør eksakt samme manøver som meg. Men han hiver med en langfinger på kjøpet i det han kjører forbi. 😂 Så nå havner jeg vel på YouTube under Roadrage Norway eller noe i den duren..For jeg tror mange av disse med dashcam nærmest kjører litt for å hisse opp andre, mulig jeg tar feil men det er inntrykket jeg har.
  1 point
 43. Byttet lykte glass og pakning, lyktene må ha samme finish som resten, ikkje store slitasjen på glasset som hva på men nok til at eg ville bytte 😇
  1 point
 44. Bilder kommer ja.... Lover mere enn jeg kan holde her. Lakking er satt på sakte fremdrift. Høsten kom litt for raskt her på Sunnmøre så siste dagene med fint vær har jeg rett og slett brukt ute på fjellet herlig avkobling når en har slik natur rett utenfor døra. Og vogna.. Den er montert sammen med digital klokke. klarte ikke å se at den bare stod i garasjen uvirksom. Denne skal brukes de siste ukene av sesongen, og da er ikke retrofit riktig prioritering. Det får vente til snø og vinter. I mellomtiden er det denne som brukes når jeg må ut med bil. koser meg så mye bak rattet her at jeg prøver å finne gode unnskyldninger for å kjøre en tur. Og blir noen omveier innimellom. Stakkar F10, sist den blei starta var det for å rygge den inn i garasjen.... Får ta det igjen når vinteren kommer.
  1 point
 45. Endelig knekt koden for blankt panser
  1 point
 46. Ingenting er bedre enn nyvasket bil Vasker bilen først med vanlig såpe, så emd en som inneholder voks for å beholde vannavvisningseffekten Etter 2 sekunder:
  1 point
 47. Kjekke oppgraderinger gjort, og herligt å se at den holdes fin og original. Det kler absolutt F11 best. For ikke å snakke om fint reisebrev med nydelig norsk natur!
  1 point
 48. Flott reise innlegg og bilder og ikke minst ,herregud du er flink til dette med ettermontering og fiks . Sier er jo ikke farlig å kjøpe bil som er kleint utstyrt når man har deg ,Saltkjelen og M95 her 😀. Gleder meg til F bil selv når jeg ser disse innleggene😀👍
  1 point
 49. Orjan

  Min 1994 Alpina B3 3.0

  Tilbake etter 2000km med feriekjøring; Mosjøen - Tromsø - Hamarøy - Gildeskål - Mosjøen. Bilen har fungert feilfritt, og er en nytelse å kjøre på tur med
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...