Jump to content

tambur4

Members
 • Posts

  611
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  tambur4 reacted to danskiii in Interiør snapshot of the day - Tok du bilde av interiøret idag?   
  Må si jeg trivs ganske godt her!

 2. Haha
  tambur4 reacted to Kjennern in Den store finn.no tråden.   
  Likte denne beskrivelsen godt : Veiledende nybilpris på denne var ca. 2,3 millioner kroner + vinterhjul i 2020. 
  Utgjør noen vinterhjul mye på nybilprisene tro? 😂
   
  X7 er vel litt US bil og der er det mye SUV med 2 seter på rad 2. Altså 2+2+2/3 seter. Sikkert digg å sitte bak der på tur
 3. Like
  tambur4 reacted to Fredrik 90 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Også er det jo det at en sånn enstusiast bil ikke behøver å koste allverden. Og er man litt lur så importerer man en bil fremfor å kjøpe i Norge, da kan man fort sitte igjen med en pen fortjeneste. Nå er det ikke noe voldsomme greier jeg har importert de siste åra, men jeg har tjent gode penger på alle sammen.
 4. Like
  tambur4 reacted to Hallgrim86 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Om bilen du bytter ut med El-bil er noe litt spennende vil det være en nedgradering, men for folk flest som bytter ut en 1.9tdi rakkelverk så er ikke det noe problem. Det er ingenting spennende med en tam diesel eller bensinbil. En elmotor er bare en veldig sprek dieselmotor uten alt spetakkelet.
  For egen del pendler jeg mye i kø og på motorvei og jeg savner ingenting fra min tidligere bil, en 225XE. iX3 som jeg har idag er den perfekte bruksbil for oss. 
  På sikt ønsker jeg å kjøpe en BMW M-Modell, men det er nok lenge til med økonomien min. Jeg forstår ikke hvordan dere får råd til alle de råe bilene dere kjører her inne.
 5. Like
  tambur4 reacted to E.C. in Sorte N merker på EU kontroll   
  Det burde det ikke. Hele Europa er vel enig om blått, så kan kanskje folk la akkurat de få kvadrat-cm være i fred og dekorere resten av bilen som de ønsker?
 6. Like
  tambur4 reacted to Marius2002 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Elbil er ikke for alle, og det er helt greit å ikke like de, sålenge man begrunner det saklig og ikke «fuck deg a din snylter». Jeg liker elbil og jeg liker hybrid og jeg liker fossilt(jada, hørt det før). Hybrid kan kanskje diskuteres over hvorfor man vil kjøre en halvveisløsning med mindre plass og ekstra dødvekt. Hybrid gjør en grei jobb på strøm og en grei jobb på bensin. For noen er dette helt perfekt, for andre blir kostnadsbilde noe helt annet enn de har sett for seg. Som regel er det elektrisk rekkevidde som går igjen, den er for kort. «Ja, men forhandler sa 50km, jeg har jo bare 30, maks», jepp det er realiteten. Har en tommelfingerregel at man må halvvere oppgitt rekkevidde på sommeren og 1/4 av oppgitt rekkevidde på vinteren, er det da innafor for daglig bruk så kan regnestykket bli økonomisk. Hjemmelading som en selvfølge. Men mye kaldstart og blandet kjøring på bensinmotoren er drepen for det positive regnestykket. Men sier som @Ron Jeremy sa til meg da jeg fikk 225xe, glem rekkevidde og fokuser på hvor mye bra bil. Det tror jeg gjør at mange kan gå fra å være skuffet til fornøyd. Jeg var på den positive siden av regnestykket og var ellers fornøyd fra dag 1. At det pøses ut elbiler i nybilsalget er ikke rart, det reklameres for rekkevidde og økonomi og fordeler. Det ønsker jo folk. Men nei, en kan ikke dra tung campingvogn eller stor båt og nei en kan ikke kjøre bilhenger, med mindre man bikker halvmillionen på elbil, og da detter en kjøpegruppe ut som fortsatt da må kjøre fossilt. Det er helt i orden. Men modellene kommer til denne kjøpegruppen, en etter en etterhvert. Ladenettverket i distriktene er en vits, men det bygges ut, det vil bli bedre og det vil bli steika bra  Så kan man synes hva man vil om avgiftslette og fordeler med kollektivfelt og enkelte plasser parkering og ferger, jeg synes det er topp, det gir en privatperson mulighet til en ny bil for mye rimeligere enn fossil og hva er vel bedre enn nyest mulig bilpark? (Snakker ikke om klenodier som E46 M3 osv osv uten å utdype mer, regner med dette sier seg selv.). Så har vi de som kjøper 540i, M4, 650i, 750d, osv., det er veldig lov også, det er helt fantastisk at de går for BMWs flaggskip. Eller en 320d om det passer bedre. Jeg blir glad når slike tråder dukker opp.  
  Det er veldig synd, har sagt det før og sier det igjen, om drivlinje skal splitte bilinteresserte. En BMW er en BMW om den har V8, halvsekser eller elektrisk drivlinje. Om den heter i3 eller M3, om det er en SUV eller om det er cabriolet  
  Og andre løsninger enn elektrisitet er underutvikling som eksempelvis hydrogen. Det har bare ikke slått an helt, men store aktører som Toyota har troa på hydrogen og BMW vil se også på hydrogenmuligheter. Så at vi får se hydrogen og el side om side en gang fremover er ikke utenkelig.
  https://www.bilia.no/biler/bmw/nyheter/bmw-i-hydrogen-next-ren-kjoreglede-i-hver-vanndrape/
  Strategisk samarbeid med Toyota
  BMW Group har samarbeidet med Toyota Motor Corporation om å utvikle brenselcelle-teknologi siden 2013. BWW i Hydrogen NEXT er et resultat av blant annet dette arbeidet. De to selskapene er også grunnleggerne av Hydrogen Council, som mer enn 80 andre ledende selskaper innen energi-, transport- og industrisektoren har sluttet seg til siden 2017.


  Føler jeg har værrt litt i det moralske hjørnet siste uken, det er ikke meningen. Skjerpings.  
 7. Like
  tambur4 reacted to Walkabout in Tråden om BMW-nyheter/rykter/snakk etc.   
  Lekkert når Alpina baserer B5 (G31) LCI på M-sport fangerne og shadowline (foruten nyrene da)  


 8. Like
  tambur4 reacted to Fredrik 90 in Snapshot of the day - Tok du bilde av bilen din i dag?   
  Spurte om de ville ta bilen min i bytte på en B5 BiTurbo....det ville dem ikke 😅

 9. Like
  tambur4 reacted to Morty999 in Snapshot of the day - Tok du bilde av bilen din i dag?   
  1 serien fikk seg takluke i går :D
 10. Like
  tambur4 reacted to liffi in Leiv’s ymse Flipp eller Flopp   
  640i med 80.000km til 345.000,- hvis noen er int eller kjenner noen. Godt utstyrt, Hud, lane assist,kollisjon varsel, webasto, varme i ratt, night vision osv
   

 11. Like
  tambur4 reacted to karolinef in Karoline’s e46 330d - fra silbergrau til brilliantblue   
  Litt ordentlige bilder ☺️ Snart tid for vinterlagring - og da skal det gjøres mer med bilen. Er det noe som er interessant og holde oppdatert med her inne? Eller er forum litt ut 😅?


 12. Like
  tambur4 reacted to Fredrik 90 in Fredriks alternative bimmerstråd   
  @RNJ
  Holdt nesten på å glemme...gratulerer med utrolig flott bil 👍 Det er noe nobelt og sobert over en 7-serie, det er klasse 😎 Med den motoriseringen så har du kanskje verdens beste langturbil?
  Nå har jeg selv lagt bak meg noen tusen kilometer nedover i Tyskland, og hver gang på en sånn tur så blir jeg nyforelsket i diesel. Tenker mye om dagen at diesel kanskje ikke er så lurt om jeg ser litt fremover, selv om andrehåndsverdien er veldig bra foreløpig. Lurer på å gå over til bensin eller ladbar hybrid når 5-serien skal byttes inn...men faen å fornøyd jeg er med diesel. Neste 5-serie kommer med treliters diesel, nye 4-serie Gran Coupe kommer med M440d eventuelt en M340d...jeg kommer til å vurdere diesel igjen..kjøper bil for meg selv og ikke landets politikere. Eventuelt beholde G30 540en på ubestemt tid, kjøre den til den er gjeldfri og leve uten billån 😀
 13. Like
  tambur4 reacted to Fredrik 90 in Fredriks alternative bimmerstråd   
  Med E60 så tør jeg påstå at det er litt annerledes enn med iX. Fordi E60 var en ny modell i en allerede godt etablert modellserie, kanskje en av de mest etablert etter som man definerer klassen som 5-serie klassen på samme måte som Golf klassen. Selv om designet på E60 var litt uortodoks så var det ikke noen tvil om hva dette var under skallet, det var hundre prosent 5-serie. Og det var jo ikke sånn at alle 5-serie kundene løp og bytta inn E39en sin i A6 og E klasse. De kjøpte E60en, og E60 endte opp med å selge mer enn E39.
  iX er en helt ny modell, ingen har noen preferanser på den. Vi ser jo at X5 eiere skyr den, iallfall inntil videre. Så iX er på en måte blanke ark, og da er det ikke så rart at de henter inn flest kunder fra andre merker. Mulig den blir mer spiselig for de tradisjonelle BMW kundene på sikt. 
  Fikk ta en iX i nærmere øyensyn i dag, de hadde gjemt den bak bygget hos BMW Niederlassung Stuttgart. Inni nybilhallen forøvrig var det diesel og bensin som dominerte, sto en iX3 og en I3 bortgjemt i ett hjørne 😀 Tyskere har ikke helt troa på elbil ennå, uhyre sjeldent her nede.  14. Like
  tambur4 reacted to RNJ in Fredriks alternative bimmerstråd   
  Jeg har nylig vært i den situasjon at jeg var i markedet for en større bil med plass til 4 for lengre turer. Med flere andre BMW i garasjen var BMW det opplagte valget og iX var absolutt en kandidat. Jeg har kun sett den på bilder men den vekket på ingen måte noen "må ha"-følelse. Jeg er ikke i tvil om at den kjører glimrende og min erfaring med elektriske biler (har i3 som daily driver) er også utelukkende positiv. 
  Jeg så en del på bensin 7-serie ikke minst pga V8-lyden men ble litt betenkt ved å lese om mange som får motorproblemer. Det er også uforholdsmessig mange som selges med "motor byttet på garanti". 
  Jeg endte med å kjøpe en 2017 750d xDrive (G11 pre-LCI). Norsk bil med kun én pertentlig eier før meg og bilen fremstår mer eller mindre som ny. Må si at jeg er veldig godt fornøyd og bilen kjører som en drøm med mer enn nok krefter. Den bruker omtrent ikke diesel og er virkelig den optimale langtursbilen. En lørdag formiddag kort tid etter jeg fikk bilen skulle jeg bare ta en liten testtur men endte på Vestlandet og hadde kjørt over 900 km da jeg kom hjemme samme kveld - uten å tanke
 15. Like
  tambur4 reacted to DrSakke in Kjøpt -86 E28 M535i - Ny medlem   
  Ble kjøpt felger til beistet😎
 16. Like
  tambur4 reacted to Orjan in danskiii's plukk og mix. Alpina D5, kommet til Norge   
  En Alpina bør absolutt ha stripene på 👍
 17. Like
  tambur4 reacted to danskiii in danskiii's plukk og mix. Alpina D5, kommet til Norge   
  Gøy at du la til denne linken, kan se bilen faktisk ble levert med striper på siden fra fabrikken! Da må det jo ihvertfall på igjen!
 18. Like
  tambur4 reacted to DrSakke in Kjøpt -86 E28 M535i - Ny medlem   
  Heisan!!
  Helt ny på forumet her. Bor i Trøndelag Og har lang historik med BMW med blandt annet 2002 -69, 323i -86, M5 touring(hvit) -93, M5 -99 på listen over eide biler. 
  Har nå gått til innkjøp av en E28 M535i -86 som er et prosjekt. Norsksolgt bil i Zinnoberrot. Bilen er tilsynelatende i fin stand i karosseriet, men noe smått er det, to dører må pusses litt på før lakk og venstre hjulbue bak må ses over. 
  Hadde sikkert vært enklere med to helt fine brukte dører da jeg ikke gjør noe av karosseriarfbeidet selv - men det er vel ingen lett match å få tak i rustfrie dører.....
  ev. takknemlig for tips om en dyktig karosserimann+lakk i trøndelag som kan ta seg av rep av nevnte punkter+ lakk.

   
 19. Like
  tambur4 reacted to Mons1 in BMW 225xe Active Touring   
  Oppdager noe nytt med bilen hele tiden. Nå oppdaget jeg at det er Park Assist på bilen som lukeparkerer bilen automatisk. Jeg prøvde dette og turte ikke å gjennomføre parkeringen da jeg var redd for at fronten kom for nær bilen framfor. Skulle ønske det var kamera framme også da jeg er litt pinglete  
  Ble overrasket over hvor rask det kom varme i bilen, så det må jo være noe elektrisk oppvaring og dette fungerer sammen med Avreisetidsuret. En helt fantastisk funksjon og spesielt nå som det begynner å bli kjølig om morgen.
  Så langt så er vi fornøyd  
 20. Like
  tambur4 reacted to Olaandref in M3 E90 Competition 2011   
  Slenger ut litt bilder fra sist den var ute, blir vel neppe brukt så mye mer i år siden jeg blir i Oslo til slutten av oktober. Så får vi se hva som blir gjort i vinter, satser på å få gjort noen oppgraderinger. Leppe står høyt på listen, få på plass noen spacere så jeg får hjulene flush med hjulbuene, og eksosen skal bygges ferdig. Drømmer om å gjøre noen endringer på interiøret og, har falt for røde stoler og deler av dørsider, tror det kunne blitt gromt.  21. Like
  tambur4 reacted to flobben in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Spørsmålet blir kostnaden for å dele dette opp igjen. Hvordan tror du det er å splitte ut datasystemene i to eller flere deler. Når de ble slått sammen var det ingen plan for noe sånt.
  En god del av dette må etableres på nytt, mens retningen burde vært inter-kommunale systemer nettopp for å få helhet og spare penger.
  Normalt sett så har det vært lite forskjell på Ap og Høyre politikk i det store og det hele. Med SP på laget såpass store så blir det spennende og se om endringene blir noe annet en små symbolikk endringer.
 22. Like
  tambur4 reacted to Morbus in E34 520i, "midtlivskrisa"   
  Så er vi kommet til dags dato. M5 interiør hentet jeg i går. Det skulle monteres i dag. Det er en fin anledning til å løfte opp på gulvtepper og sjekke tilstanden på gulv. Den skulle jo være rustsveiset og rustfri. Men den har jeg hørt før under salg av gamle biler, det stemmer aldri.
  Uansett jeg tok ut de gamle stoff setene og fikk løftet opp gulvteppet. 
  Og jo, der var alt i skjønneste orden. Knusktørt selv etter at det har regnet her de siste dagene. Så også at det er fikset på gulvet, og det er grunnet over.

  Jeg ga gulvet en dusj med linolje og tenker at nå holder det sikkert en god stund til. Under bilen er alt satt inn med Fluidfilm.
  Fikk støvsuget og fikset litt. Fant også ut at det er nye tøymatter under gummimattene, så denne bilen slutter aldri å overraske (positivt) tror dette må ha vært et av mine bedre bruktbilkjøp.

   
  Jeg lakkerte også dekslet over varmeutblås som er under setet, og deksel til sikkhetsbeltelåsene.

  Fikk koblet opp kabel til elvarme i setene. Men ikke rukket å sjekke om de virker.
   
  Mens alt var ute så dro jeg av dekslene til C stolpen, da jeg har drenering til takluken der, denne renner ut i kanalen, og kanalene har ikke drenshull etter at de er byttet. Skal skjøte slangen ved cstolpen og dra den ut i hjulbrønn.

   
 23. Like
  tambur4 reacted to Snagg30 in Den store finn.no tråden.   
  Litt usikker på vinklingen din her, jeg tok opp et spørsmål angående den beryktede 100.000km grensen og nå er vi inne på alle mine bil kjøp. G21 med 2L var ikke verdt prisen, IF kunne ikke garantere motor å drivverk forsikring på M3, F31 var en melke kartong utgått på dato som skulle bort uansett. Nå har jeg en G30 jeg digger og som jeg ikke skal bytte ut slik som du vinkler det, jeg sier jeg tenker på samme bil med mindre km.stand pga økt kjøring frem over.
   
  "Min bipolar biltråd" var ment som en spøk. Og fordi jeg poster bilder av bilene mine er ikke det en invitasjon til at noen på bimmers skal vær del aktig i min personlige økonomi. Men det lønner seg nok og dele litt mindre frem over som du nevner!
 24. Like
  tambur4 reacted to Marius2002 in Den store finn.no tråden.   
  @Snagg30 del i vei  Hvilke biler du kjøper, hvor ofte eller hva du betaler har ingen andre enn deg selv noe med. Uansett backer vi deg i dine valg om det er det som passer deg best  Dette vet du selv. Synes det er kjekt å følge deg på veien og det er ikke halvgamle risikobiler med kinastyling og kappa fjører vi snakker om, det er forholdsvis nye og "fornuftige" biler  Kjør på!
 25. Like
  tambur4 reacted to Morbus in E34 520i, "midtlivskrisa"   
  På tide å starte en liten prosjekttråd her igjen.
  Hadde et par e34 i min ungdom, som jeg har savnet siden. Har ettertid hatt en del bmw, både e39, e90, i3, F30 etc. Men det blir ikke helt det samme.
  Siden 2019 har en tesla vært bruksbilen. Og den går styggfælt, men mangler alt av sjel. Et autosøk på finn etter e34 har hele tiden vært aktivt. Og ungene her i huset har de siste årene mast om at jeg må få fatt i en bmw igjen.
  Så til denne bilen. Det nevte autosøket fant en bil, som var i kurrant teknisk stand, og fornuftig priset. Og den stod ikke langt unna.
  Stakk innom å kikket på den etter jobb. Kosmetisk er lakken helt ferdig. Flassete, oppsprukket, og tidligere vært reparert med flekklakk her og der. Når det gjelder det tekniske så er motoren en m20b20, som selger har overhalt. Mye nytt både her og der. Motoren var litt tungstartet i blandt,det var vel det eneste.
  Penger skiftet hender og bilen ble tatt med hjem.
  Litt bilder fra annonsen:

   
  Bakluka er ikke spesielt pen


   
  Forfra er vel den eneste vinkelen den ser noenlunde ut

  Under er den ganske bra. Det er sveiset rust i både gulv og kanaler. Og den er innsauset med fluidfilm.


×
×
 • Create New...