Jump to content

And-reas

Members
 • Posts

  543
 • Joined

 • Last visited

About And-reas

 • Birthday November 22

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  i en hule.
 • Kjøretøy
  E46 - E81 - E36/7 - E46

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi så også to grønne Alpina-er av nyere modell, i fargen grønn. Den ene ble vel observert rett nord for Hallingstad, om ikke jeg husker feil. Strekningen var mellom Vang i Valdres, og Fredrikstad 😂 Jeg satt stort sett i passasjersetet og sov, så ble ingen bilder her, heller.
 2. Lykke til med nakken, Fredrik. En kamerat av meg fikk tilsvarende smerter tidligere i år. Skrekkelige smerter, som strålte nedover på den ene siden av kroppen. Det gikk noen runder frem og tilbake med fastlege, før det ble avklart at det var prolaps, og at det skulle opereres. Han fikk time temmelig raskt, etter at diagnosen omsider ble avklart. Det ser ut til å ha fungert bra. Jeg har et familiemedlem som ikke ble bra etter "tilsvarende" skade og operasjon lenger ned i ryggraden, og kunne naturlig nok styre min begeistring for at det skulle operéres.
 3. Har verktøy til knirkeforingsbytte liggende sentralt i Østfold, om du trenger å låne. Jobben er raskt gjort, med dette settet. Har brukt det på arbeid med egne biler, og det er vel en tre forummedlemmer som har fått glede av det, i tillegg 🙂 Ps: ble også fortalt at man kan fylle fôringa med olje, som en nødløsning. Utfordringen, ble det sagt, er når den tørker inn på nytt, og den ruster. Kan visstnok bli mer utfordrende å demontere den. Så jeg skiftet den ganske umiddelbart, og det gikk veldig fint.
 4. Fint arbeide. Veiene rundt om Halden er suverene for lufting både på to og fire hjul. Jeg har begynt å jobbe i Sarpsborg nå, så muligheten for å snuble over denne, bør være tilstede 🙂
 5. Holder på med noe slikt selv. Kjøpte ny bruktbil i høst, hvor det fremgår av servicehistorikken at man har skiftet bremseskiver på grunn av rustkant, flere ganger. Siste gang ble det også skiftet en caliper. Har brukt en sånn felgrens som skifter farge. Latt den virke lenge og vel, i flere omganger. Satt i kveldssola og gikk over alle fire felgene med claybar. Brukte bare vann med litt oppvasksåpe som "smøremiddel". Den felgen som tilhørte "gåen caliper høyre side bak" er fortsatt full av bremsestøv. Er redd for å gå på med grov polering, men originale BMW-felger har kanskje tilstrekkelig med klarlakk på, til at det går fint?
 6. Fikk leie en Berlingo med automat. Leverte fra meg en e82, så ser ikke helt argumentet med at jeg behøvde en stor, praktisk varevogn, heller 😆
 7. Kjøpte billig til min E46 2000-modell i fjor. Fungerte fint, den. Det rimeligste ny-del alternativet hos koed, kjøpte jeg. Spesielt sett i lys av at bilen kostet 30 000 for 3 år siden, er "under tusenlappen" en fin pris for slikt.
 8. Konkurransetilsynet er opptatt med å sjekke matprisene, de. Mens politikken totalt ignorerer de forholdene som medfører at saker og ting koster mye mer her, sammenlignet med i Sverige. Som tråden her også viser, det er arbeidskostnaden som utgjør den store differansen, ved siden av særavgifter. Å tro at svenske kjøpmenn eller kjeder har noe dårligere businessteft (og marginer) enn Johannson, Coop og Reitan, ja, det blir som å tro på julenissen og at jorda er flat. Konkurranse er bra, det. Apotekene fikk jo en smell for noen år siden, da det ble lov å selge ikke-reseptbelagte legemidler andre steder, også. Bruttomarginen deres sank ganske kraftig, da dét trådte i kraft - til gode for forbrukerne, skulle man tro..?
 9. Hællæ! Kjørte 80 000 km med n46 selv. En eiers bil med alle stempler i boka. Såkalt trygt kjøp, ifølge tilstandsrapporten som fulgte med. Haha. Den hadde ruslet kun 170 000 km., ved kjøp. Godt prisene på E46 nå er slik at det er rom for å kjøpe litt deler, og reparere selv. Dét var ikke helt tilfelle da de lå til salgs for 100 000 kroner 😂
 10. E9x med 320i 170 hk er bare å styre unna, om du ønsker "problemfritt" bilhold. Den er en nær slektning av n46-motoren som sto montert i E46 316i. Det vil si, den sliter også med register, VANOS-drev, tett veivhusventilasjon, utette(😂) motorpakninger, stempelringer som slipper gjennom olje... Min mening er ihvertfall at med denne motoren, bør E92'n være betraktelig rimeligere enn alternativene med annen motorisering.
 11. Det forsvinner nok "endel" i strammeren, som du har observert. Dog er det så mange historier med havari på disse, at skal man først gjøre noe (og få ro i tankene rundt et eventuelt motorhavari), så er det å få skiftet både kjede, strammer og skinner. @Netlandeter flink. Vært innom han på arbeidsplassen tidligere, med en trøblete 3-serie.
 12. Prøvekjørt en 2011-modell 316d denne uka, med tanke på et bilskifte. Knapt rullet 110 000 km., denne. Hadde en uggen "shhh" - lyd fra motoren på visse turtall. Flott bil med full m-sport pakke, men fikk dessverre ikke godfølelsen etter prøveturen.. 🤨
 13. Deres inntrykk stemmer med hva jeg har sett, også - ihvertfall når det kommer til rust i dører og skjermer. Men har ikke sett de fra undersiden, noen av de, og det er jo mer interessant om man skal ut og kjøpe litt eldre bruktbil. E81-en min var plettfri i lakk osv. da jeg solgte den med 180 000 km på telleren. Traversen hadde overflaterust, men ikke noe farlig den gangen. Det er dog 5 år siden den var i mitt eie..
 14. Hvordan er tilstand på bilens startbatteri? Mye småturer? Originalt batteri fra bilen var ny? Burde kanskje være på "nytt batteri nr 2", med en 06-modell og gjennomsnittlig norsk kjøremønster? Disse generasjonene 3-serie og 1-serie er også kjent for noen korrosjonsutsatte ledninger under bagasjeromsbrønn, i tillegg til jordkabel foran under motoren. Medfører etter hvert dårlig lading, og en del annet krøll som følge av det (dårlig startegenskaper og feilmeldinger).
 15. Fikk nettopp godkjent E46'n for to nye år på veien. Feirer 20 år denne uka, som bruksbil. Rust er i ferd med å bli et synlig problem nå, selv om den holder seg godt sammenlignet med mye annet av E46 bruksbil på det norske markedet... Henger derfor rundt på finn.no, og lurer på å handle inn en av de siste årgangene e9x. Hadde e81 for noen år tilbake, men den hadde ikke rukket å bli mer enn 6-7 år den gangen, og da er jo det meste av bil relativt bra med hensyn til "alvorlig" rust.. Søker opp "e91 rust", og får opp denne videoen her. - 05 modell med 240 000 km. på baken. Ser ut til å være omtrent like ille som E46, når det kommer til krokan på undersiden av bilen. For ordens skyld ser jeg på biler med minst halve kilometerstanden, mot hva denne har. E90 underbody rust
×
×
 • Create New...