Jump to content

DanielA

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About DanielA

 • Rank
  Sersjant

Profile Information

 • Kjøretøy
  '06 520d (E60)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Føler meg dum nå, men... Jeg skulle få E60-en min opp på noen støttebukker i dag for å skifte olje, men ble nødt til å kapitulere. Bortsett fra de fire jekkepunktene i hardplast, så ser resten av understellet ut til å være myke plastdeksler, så vidt jeg kan se. Får jo ikke satt inn en støttebukk på samme sted som jekken står og holder heller. Hvordan løser man egentlig dette? Takk for alle svar!
 2. Takk for svar igjen! Ser det er noen huggerier i området som har noen lykter inne, så får ta meg en rundtur i morgen. ☺️ Jeg trooor ikke jeg har svingbare lykter, men for å være sikker, hvordan ser jeg det?
 3. Takk for svar! Beklager, på de bildel-nettsidene jeg har sett på, så har det holdt å spesifisere E60 520d. Hva mer er det som betegner modellen, og hvor finner jeg det? Er ikke den mest bilkyndige. 😳 Her er et bilde jeg tok da jeg diagnostiserte i sted: Hjelper dette til å se hvilke lykter jeg har? Er det av rent estetiske grunner at lyktene må være like? Jeg anser bilen som en gammel skranglekasse, som jeg bare må få godkjent i to nye år, så jeg vil helst slippe unna med så lav kostnad som overhodet mulig her. Bortsett fra denne lykten tror jeg bilen er i ganske grei stand, så håper å få en billig kontroll! 😄 Har ikke hatt den inne til EU-kontroll ennå, men som du ser av bildet over, så var lykten fylt av røyk. Demonterte den for å sjekke, og det viser seg at halogenpæra i langlyset har smeltet seg ned gjennom masse plastikk, så den ligger bare og dingler der inni nå. Prøvde også å lufte ut røyken, men uten hell. Virker som den har satt seg i glasset. Såååå, regner med jeg må skifte ut lykten da. 😆
 4. Ser det er litt forskjellige lykter ute og går også. Noen lykter med bi-xenon, noen lykter ser ikke ut til å ha xenon i det hele tatt... Er litt redd for å kjøpe feil også. De gamle lyktene, og dermed også den venstre lykten, er jo de originale lyktene, der kjørelyset er xenon, mens langlyset er en halogenpære eller noe sånt. Regner med man burde ha noenlunde lik lykt på begge sider. Hvordan sikrer jeg at jeg kjøper riktig? 😕 Ser denne grei ut, for eksempel, og kan jeg bruke xenon-styreenheten fra den gamle lykten?
 5. Hei! Jeg er da i den situasjon at jeg trenger ny høyre frontlykt til min E60 520d asap. Den trenger ikke være spesielt stilig eller splitter ny eller noe sånt, den må bare være bra nok til å gå gjennom EU-kontroll nå. Kikket litt på GS-bildeler, og prisene var jo helt sinnsyke. Hva ville dere gjort i min situasjon? Hvor får man kjapt og billig tak i en lykt som er god nok? (Gjerne i nærheten av Trondheim, for å spare noen dagers forsendelse!) Tusen takk for svar!
 6. Hei! Håper denne tråden er ålreit plassert – beklager om ikke. Jeg skulle bare kjøpe noen pollen-/kupéfiltre til E60-en min, men ble rystet av de spinnville prisene (600 kr +++) hos de vanlige, kjente forhandlerne jeg har handlet hos tidligere. Jeg ser langt bedre priser hos deleforhandlere på nett, men vil helst ha det så snart som mulig, og ønsker derfor tips til rimelige forhandlere i Trondheim. Biltema lagerfører visst ikke disse i Trondheim. Har det forøvrig noe for seg å kjøpe "fancy" pollenfiltre, med karbonfiber, aktivt kull, etc...? Eller er det like greit å bare ta det rimeligste alternativet? Takk for svar!
 7. Hei! Har et problem som jeg egentlig sliter litt med å beskrive tilstrekkelig, men... vi prøver! Jeg har altså en '06 520D med automatgir. Når jeg stopper i f.eks. lyskryss, eller kjører veldig, veldig sakte med bremsen delvis inne (typ <5 km/t, i parkeringshus etc), så får jeg en slags «risting» i hele bilen, samtidig som turtallet får seg en liten dipp og et hopp, før det normaliseres igjen — dette med et par sekunders mellomrom mellom hver gang. I begynnelsen skjønte jeg ikke helt hva det var, og var redd det var noe alvorlig galt med motoren, men etterhvert begynte jeg å merke følelsen av at den egentlig heller bare prøver å kjøre. Akkurat som om den ikke merker at jeg står og holder inne bremsen, og egentlig bare har lyst til å fortsette å gi gass. Som sagt, med et par sekunders mellomrom. Hele dette opplegget har egentlig vært litt frem og tilbake. Det har gjerne kommet i et par dager, for så å forsvinne helt i flere uker. Slik har det holdt på. Men nå de siste to ukene, så har det vært slik pretty much hele tiden. Og her om dagen skjedde noe som aldri har skjedd før; da jeg fikk grønt lys, og skulle begynne å kjøre, så kubbet hele motoren, så jeg måtte slå den av og på igjen. Til stort tutekor fra de andre bilene bak meg i rushen... 🙂 Det siste der gjorde meg litt urolig, for aldri før har motoren sluknet slik på meg. Heldigvis har jeg ikke klart å gjenskape akkurat det i etterkant, selv om den fremdeles driver og rister når jeg står i ro. Merk at dette skjer kun når bilen står i D. Står den i P, så er den helt stille og maler som en katt. Samme i N. Da jeg prøvde i R, så var det kanskje en liten antydning til risting, men det var såpass lite at jeg konkluderte med at problemet egentlig kun gjelder i D. Er det noen av dere som har vært borti dette før? Hva kan det være? Sensorproblemer? 😇 Girkasseproblemer? 👿 Noe helt annet? Tusen takk for alle svar og innspill!!
 8. Tusen takk for engasjementet, alle sammen! Et lite oppfølgingsspørsmål. Den gule motorlampen har begynt å lyse med feilmelding "Increased emission". Samtidig så har det ved enkelte tilfeller luktet litt diesel/eksos/svidd/etellerannet i kabinen ved oppstart. Kan dette ha sammenheng med turboen, eller er det et helt nytt problem? På en tidligere bil (Mazda) så opplevde jeg at det var helt bunnskrapt for olje når denne lukten kom, så jeg sjekket det på BMWen med en gang, men det var faktisk innafor "normalen" med olje, om enn litt lavt. Lurer også litt på dette med foringer. Må bare beklage min uvitenhet, men hvor galt kan dette være? Hvor mange foringer er det? Er det ett per hjul, eller er det en hel haug med foringer rundt omkring under bilen? Hvor mye koster det å skifte en foring?
 9. Hvordan finner jeg i så fall ut av dette? Et verksted har jo helt enorm egeninteresse av å selge meg en turbo + arbeid, så jeg føler ikke jeg får et uavhengig og habilt svar der..? Hvor mye burde det forresten koste å sjekke foringene under bilen? Det skrangler litt ved ujevnheter i veibanen, og så fikk jeg beskjed om at det var et uvisst antall dårlige foringer, og at det måtte en ordentlig sjekk til for å kontrollere disse for å finne ut nøyaktig hvor mange/hvilke, men hva slags prisnivå snakker vi for en slik sjekk?
 10. Hei! Jeg har kjørt rundt med en liten suse-/hylelyd i motoren i over et år nå, og nå fikk jeg omsider diagnosen «defekt turbo» hos verksted. Fikk pristilbud på skifte av turbo + bremserør bak (begge sider) på 35.000,- Det har jeg rett og slett ikke råd til nå. Hva kan egentlig konsekvensene være ved å kjøre med defekt turbo? Bilen virker helt brillefint, og jeg merker ingenting galt når jeg kjører bilen, bortsett fra at den en veldig sjelden gang i blant kan ha et lite "slapt" sekund i motbakke. Har altså kjørt rundt et helt år med det slik, helt uten problemer, og med tanke på at jeg ikke har råd til å fikse den nå, så frister det jo mest å bare kjøre videre med den inntil videre. Men hva kan konsekvensen bli, sånn i verste fall? Hvor mye skade kan en defekt turbo gjøre? Tusen takk for svar!
 11. Hei, nei, jeg bruker aldri håndbrekk. Jeg dro det opp i 10 sek i sted under feilsøking, men den står alltid parkert uten håndbrekk på.
 12. Hei igjen! For de av dere som husker min forrige tråd, så ble konklusjonen at jeg valgte å kjøre den på verksted, siden de bare fakturerte én time arbeid for det. Problemet mitt NÅ er at jeg ikke kom meg ut av startgropa engang. Bilen sto bare og spant på grusen, og vi fant til slutt ut at det er høyre bakhjul som er helt låst fast. Aner ikke hvorfor. Bilen stivner ofte litt når den står i ro en uke, men ikke verre enn at jeg ikke klarer å knekke den i gang ved å gi litt gass. Nå har den stått i ro ca 4 dager, og bakhjulet er ikke til å rikke. Har hatt to mann dyttende bak, mens jeg gav gass, men venstre hjul bare gravde seg dypere og dypere i grusen, og høyre bakhjul står bom fast. Vi klarer heller ikke å rikke det for hånd. Merket overhodet ingenting uvanlig med den da jeg parkerte den for noen dager siden, så jeg skjønner ikke hvorfor det plutselig sitter så innforjævlig godt fast nå. Hva gjør jeg? Er det bare til å ringe Falcken med en gang? Noen gode kjerringråd? Edit: Jeg har automatgir, '06 520d, om det spiller noen rolle.
 13. Veldig! Jeg er veldig imponert over både aktiviteten og hjelpevilligheten her på forumet! Tusen takk, alle sammen! Kan alltids gi ham et pling! Men ser at oppgitt pris er rimelig nært prisen for originaldel hos GS her. Hvem skal jeg eventuelt hilse fra?
 14. Vi var ute og så på motoren nå. Vi fant starteren, men vi så ikke denne proppen. Var også litt trangt å komme til, synes vi. Må man demontere noe for å komme til? Ser at Clas Ohlson har en momentnøkkel som går fra 28-210 Nm for 349,- og det synes jeg ikke var så ille. Har hatt bruk for momentnøkler flere ganger, og får det sikkert igjen, så kan like gjerne kjøpe meg en. Takk for tilbudet! Tror som sagt jeg tar og kjøper meg en momentnøkkel, og kanskje en latmannsarm også. Men fint å vite at det er en i området som har gjort det før, og som vi evt kanskje kan spørre om hjelp om vi skulle stå helt fullstendig fast her. Blir nyttig og lærerikt for oss dette, tror jeg. Et spørsmål til: Ser at GS tar 4k for en vibrasjonsdemper: https://www.gsbildeler.no/nettbutikk/bmw_5_serie-e60-sedan-520d/motordeler-motor-vibrasjonsdemper Finner ikke delen hos andre forhandlere på nett, men på eBay så får man den til en brøkdel hos prisen, selv hos velrenommerte forhandlere, f.eks. her: http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-520D-E60-318D-320D-E46-E90-E91-CRANKSHAFT-VIBRATION-DAMPER-PULLEY11237793882-/301855202926?fits=Car+Make%3ABMW|Plat_Gen%3AE60&hash=item4647f8de6e:g:kjkAAOSwEeFVBDHy Hvis man kan spare så mange tusen bare på delen i seg selv, er det verdt å prøve? Eller er det bare å punge ut?
 15. Takker for svar, alle sammen! Fikk lyst til å prøve å fikse det selv, men det med å låse motoren kan jo altså bli et problem. Har sett litt i håndboken, og jeg mangler en del verktøy for å komme til startkransen osv. Jeg har automat. Jeg har også denne hjulmuttertrekkeren: http://www.biltema.no/no/Verktoy/Elverktoy/Muttertrekker/Hjulmuttertrekker-IW-450-2000022920/ Tror dere denne kan brukes til å skru løs og feste bolten igjen, eller er det veldig dumt? Hvor viktig er det å få momentet riktig, og hva er egentlig worst case konsekvens om den slås for hardt igjen?
×
×
 • Create New...