raimohan@online.no

Medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om raimohan@online.no

 • Rang
  Sersjant
 • Bursdag 03/28/1965

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  BMW 520 Xdrive M sport pf

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. raimohan@online.no

  Ventilasjonsdyser i armlene forran mellom forseter til baksete F10/F11

  Vanligvis er det jo det, men det finnes faktisk en simplere versjon. Den har et hjul til hver side. Både 3'eren jeg hadde og 1'eren jeg har, er levert med løsningen du påpeker. Faktisk også en E39 jeg hadde for mange år siden, hadde en til temperaturregulering og en til luftstrømmen. Men 5'eren jeg har nå, er levert med to dyser og et hjul til hver av disse. Kan kun åpne og stenge for hver av dysene. Har ikke funnet noe om dette i verken den elektroniske eller papirbaserte instruksjonsboken.
 2. raimohan@online.no

  Ventilasjonsdyser i armlene forran mellom forseter til baksete F10/F11

  Er godt kjent med det foran, men bak er det annerledes. Der er det kun hjul til å åpne eller lukke for luftstrømmen og så er det hvordan temperaturen på denne som er utfordringen. Den synes å styres av noe helt annet, men av hva?
 3. raimohan@online.no

  Ventilasjonsdyser i armlene forran mellom forseter til baksete F10/F11

  ...og da er jeg like langt... Noen andre som vet hvordan dette fungerer?
 4. raimohan@online.no

  Webasto varmer dårlig!! F11 2014 orignal webasto...

  Bruker enten Connected via mobil eller programmerer starten i selve bilen. Men det er ikke den som er utfordringen. Den starter og går som den skal til det tidspunktet den skal. Men svak varme...
 5. Min F11 2014 har montert webasto fra fabrikk. Jeg er ikke spesielt fornøyd med varmen den gir. Har hatt det samme i en 3'er med svært god varme i bilen. Men i 5'eren blir det nesten ikke mer enn lunkent etter 30 minutters bruk. Mest skremt over at den ikke klarte å fjerne isen fra øverste del av frontruta i 6-7 kuldegrader. Har hatt bilen inne til sjekk, og Bilia sier at alt er i orden jfr. testeren og verdiene de ulike komponenten skal ha. Klimaanlegget står på auto og 20 grader. Bør oppleves som varmt i kulda. Noen som har lignende erfaring og som kanskje også har et forslag til løsning?
 6. raimohan@online.no

  Ventilasjonsdyser i armlene forran mellom forseter til baksete F10/F11

  Takk. Hva vet du om oppgradering? Til hvilket nivå og til hvilken pris for eksempel. Er det greit å gjøre selv osv. Opplever nok at det blåser svært kjølig om sommeren og som du sier middelsvarm luft om vinteren.
 7. raimohan@online.no

  Ventilasjonsdyser i armlene forran mellom forseter til baksete F10/F11

  Hvilket betyr at ingen vet hvordan dette egentlig fungerer, eller at det ikke kan oppgraderes?
 8. Jeg har en 2014 5'er stasjonsvogn hvor det naturligvis er luftdyser mellom forsetene til baksetene. Altså dysene i midtkonsollen mellom forsetene. Er det en ting jeg er litt misfornøyd med på min bil, er det at disse dysene synes kun å blåse kald luft. Det er ikke mulig for de bak å bestemme temperaturen på lufta som kommer der. Kun mulighet til å åpne eller å lukke for luft. Imidlertid registrerer jeg at luften kan ha ulik temperatur, men jeg aner ikke hva som styrer dette. Er det en som kan gi meg en fornuftig forklaring på hvordan temperaturen på denne luftstrømmen kan styres? Og eventuelt om det er mulig å ettermontere noe her. En mekanikker mente at temperaturen styres av hjulet på midten av dashbordet. Det stemmer dårlig på min bil. Bruker stort sett klimaanlegget i auto på begge sider.
 9. raimohan@online.no

  BMW tyver - Pass på

  Det er et knallgodt argument for å beholde den gode gamle C5'en jeg har! Den står også ute og sender hva vi kan kalle "gode" signaler. Enig i at det er litt vell dramatisk å kvitte seg med BMW. Er jo meget godt fornøyd med de jeg har. Drømmer også om en Z4 med 6'er fra 2011 og oppover. Om det er plass til en mann på 190cm da...
 10. raimohan@online.no

  BMW tyver - Pass på

  Her kom svaret fra Statens vegvesen (se lenger opp for problemstillingen): Det følger av offentlighetslovens bestemmelser at man ikke kan nekte å gi vedkommende opplysning om enkelt kjøretøy. Utlevering av opplysninger om ett bestemt kjøretøy. Slik utlevering reguleres dels av offentlighetsloven, forvaltningsloven og personopplysningsloven. Lov av 19. mai 2006 nr. 16 om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd § 3 (offentleglova), gir enhver rett til innsyn i offentlige dokumenter, forutsatt at det ikke foreligger lovbestemt taushetsplikt. Denne loven erstatter lov av 19. juni 1970 nr. 69 om offentlighet i forvaltningen (offentlighetsloven). § 3 fastslår hovedregelen om at saksdokumenter, journaler og lignende registre for organet er åpne for innsyn for alle, dersom ikke annet følger av lov eller forskrift gitt i medhold av lov. Enhver kan kreve å få gjøre seg kjent med det offentlige innholdet av dokumenter i Det sentrale motorvognregister. Så nå har jeg spurt dem om det innebærer at de er nødt til å den løsningen de har i dag, og om det kan legges noen greie hindringer som er innenfor dette lovverket slik at det ikke er så lett for dem med uærlige hensikter å få slik informasjon. For eksempel lignende den som gjelder for informasjon om selvangivelsen.
 11. raimohan@online.no

  BMW tyver - Pass på

  Har nå sendt følgende melding til Statens vegvesen via hjemmesiden deres: Mulighet for sporing av mine biler via kjøretøyinformasjon fra dere. Dere er sikkert kjent med at spesielt BMW eiere er plaget med frekke innbrudd i sine biler. Nå går de inn i garasjer og demonterer bilene der om natten. Sjekk linken: https://www.pressreader.com/norway/varden/20180206/281483571831880 . På et eller annet vis har de som ønsker å gjøre slikt funnet ut av hvor bilen "bor". Det er svært enkelt via deres sider. Man behøver kun å betale noen kroner for å få vite hvem som eier en bil. Så er resten en smal sak. Jeg har selv to BMW'er og jeg ønsker å reservere meg mot at mine registreringsnummere kan søkes opp med eier via deres systemer. Er det mulig? Mvh ....... Synes du dette er god ide? I så fall kan du gjøre det samme. Spent på hva de svarer.
 12. raimohan@online.no

  BMW tyver - Pass på

  Vanvittig! Hvordan visste de at bilen stod i garasjen? Bruker de vegvesenet sin app for å finne ut hvem som eier bilen og hvor de bor? Kanskje vi bør be vegvesenet om å stanse denne tjenesten? Er egentlig latterlig enkelt å finne ut hvor en bil hører hjemme. Koster ikke stort heller. Et annet forhold er BMW sin strategi for å tjene penger. Delene er ekstremt dyre og alt mulig rart er ekstrautstyr. Om bilene hadde høyere utstyrsnivå som standard, ville det ikke være spesielt stort marked for å "oppgradere" bilene. Når det gjelder erstatningsdeler grunnet ulykker, ville lavere priser på originaldeler medføre redusert etterspørsel. BMW kunne også hatt alarm og videoovervåking som standardutstyr i bilene. Man kunne også skrive inn bilens identifikasjonsnummer på de dyreste delene. Da kunne man ha et system for godkjenning på et eller annet vis. Siste forslaget er nok ikke så lett å gjennomføre. Men den største gevinsten ville nok vært om man kunne lært opp litt flere i enkelte naboland til å kunne skille mellom ditt og mitt. Har to BMW'er selv. Blir dette et stort problem, skifter jeg merke. Gjør mange nok det, vil BMW sikker følge noen av forslagene mine. Føler med de som rammes av slikt.
 13. raimohan@online.no

  Kjøp av F10, hva skal man være obs på?

  Min bil har fortsatt ca 1 1/2 år igjen av nybilgarantien. Når BMW selger og monterer M Powerkit, opprettholdes alle garantier som om man har kjøpt bilen ny med dette. De bytter intercooler (tror jeg), røret fra intercooler til turbo og ny hjerne. Les om det BMW sine sider. Bilia Skøyen tar ca 17.000,- for jobben. Så må du ha en del papirer, søke om ombygging på skatteetatens sider, få bekreftelse på godkjenning der, ta med denne og papiren på ny effekt fra BMW til biltilsynet. Der må du skaffe deg en timeavtale. Tar ca 20-30 minutter når du er der. Betaler for nytt vognkort, og vips alt er lovlig og meget behagelig. 520D med laveffekt, er jo egentlig en 184 hester som er avgiftsmessig nedjustert, men BMW vil ikke oppjustere den. Kun med M Powerkit. Har noe med manglende typegodkjenning å gjøre sier de. Merkelig, for de har ganske sikkert solgt bilen i Norge med 184hk. De har sine begrunnelser. Kan sikker få billigere tuning andre steder, men denne er i hvert fall godkjent av fabrikk. Det er jo alltids noe for en som ikke ønsker unødig trøbbel.
 14. raimohan@online.no

  Kjøp av F10, hva skal man være obs på?

  Ellers kan du jo vurdere et M-Powerkit på motoren. Da kan du øke til 200 hk. Gjort det selv på en 2014 med 164 hk. Ble bra greier det. nok ekstra krefter i fra ca 60 til 90 km. Kjører litt campingvogn, og merker ikke spesielt mye til den ved akselerasjon. Har Xdrive også. Ellers er det lurt å sjekke for lakkslipp bak bl.a. vinduspakningene i forkant på sidedørene. De som er mellom vinduet og døra nederst. Fikk fikset mitt for noen uker siden. Viktig at det ikke er sprekk i bobla. Da er det ikke så lett å få det på garantien. Merkelig med slik kan det være.
 15. raimohan@online.no

  Orginal tuning av F11 520 2016 mod

  Løsningen er M powerkit. Da får du 200 hk. Koster ca 17 lapper hos bilia. Gjort det på min 2014 mod. og er godt fornøyd. Nybilgarantien opprettholdes.