Jump to content

Bremser ?Er green stuff fra EBC det som duger?


Coupè
 Share

Recommended Posts

Green stuff tåler varme mye bedre enn originale klosser, så de egner seg veldig bra til banekjøring, og de støver ikke, så de er geniale dersom du irriterer deg over alt det svarte bremsestøvet inni de fine lettmetallsfelgene du kanskje har... 8)

De originale klossene til BMW er uansett bra, men problemene oppstår når de kjøres hardt over tid, f.eks. flere runder etter hverandre på bane. Få originale klosser tåler slikt. Red stuff er forresten enda grommere, men egner seg nok ikke så mye til gatekjøring.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet folk som kjører på det, blant annet en Escort Cosworth med GruppeN-understell, rwd og "litt" mer gamp enn originalt, så de brukes, men om de er lovlige vet jeg ikke. Tviler på at han bryr seg... :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Nah. Det vet jeg nå ikke. Tviler faktisk sterkt på at de er det. Tviler også på at bremselengden din vil bli redusert på en vanlig bråbrems i byen. Selve friksjonen mellom dekk og asfalt er det lite greenstuff-klossene kan gjøre noe med.

Der du vil tjene på greenstuff-klosser er ved hard kjøring/bremsebruk over tid, slik som for eksempel på banekjøring. Originale klosser går varme, og bremseeffekten avtar før den etterhvert vil forsvinne helt.

Da jeg var på banekjøringskurs fraråda de folk å delta (iallefall indirekte) dersom de kjørte med bremseklosser fra Biltema. De hadde sett eksempel på at Biltema-klossene smuldra helt opp etter bare et par kilometer på banen, og at bilene mista hele bremsene. Originale BMW-klosser er ganske bra, men er allikevel ikke produsert for å tåle ekstrem varme over tid.

Vil du bruke penger på å få skikkelig bra bremser kan du gå for et kit fra Mov'it. Dette er bremser som brukes på Porsche og lignende.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest M3coupe

Jeg har bytta til ebc grenn stuff klosser og turbo groove skiver rundbaut + stårspinni bremseslanger og racing bremseveske,Merka stoor forskjell!!100-0 25.5 meter.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Var noen år siden forrige innlegg her ja;) For de som evt. måtte søke opp tråden i ettertid, så har jeg prøvd ebc skiver og greenstuff klosser på en tidligere bil jeg hadde, og det ble fantastisk mye bedre enn orginalt. Bremseffekten var ca. den samme, men de gikk ikke like fort varme som de orginale.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...