Gå til innhold

Bremser ?Er green stuff fra EBC det som duger?


Coupè
 Share

Anbefalte innlegg

Green stuff tåler varme mye bedre enn originale klosser, så de egner seg veldig bra til banekjøring, og de støver ikke, så de er geniale dersom du irriterer deg over alt det svarte bremsestøvet inni de fine lettmetallsfelgene du kanskje har... 8)

De originale klossene til BMW er uansett bra, men problemene oppstår når de kjøres hardt over tid, f.eks. flere runder etter hverandre på bane. Få originale klosser tåler slikt. Red stuff er forresten enda grommere, men egner seg nok ikke så mye til gatekjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet folk som kjører på det, blant annet en Escort Cosworth med GruppeN-understell, rwd og "litt" mer gamp enn originalt, så de brukes, men om de er lovlige vet jeg ikke. Tviler på at han bryr seg... :twisted:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nah. Det vet jeg nå ikke. Tviler faktisk sterkt på at de er det. Tviler også på at bremselengden din vil bli redusert på en vanlig bråbrems i byen. Selve friksjonen mellom dekk og asfalt er det lite greenstuff-klossene kan gjøre noe med.

Der du vil tjene på greenstuff-klosser er ved hard kjøring/bremsebruk over tid, slik som for eksempel på banekjøring. Originale klosser går varme, og bremseeffekten avtar før den etterhvert vil forsvinne helt.

Da jeg var på banekjøringskurs fraråda de folk å delta (iallefall indirekte) dersom de kjørte med bremseklosser fra Biltema. De hadde sett eksempel på at Biltema-klossene smuldra helt opp etter bare et par kilometer på banen, og at bilene mista hele bremsene. Originale BMW-klosser er ganske bra, men er allikevel ikke produsert for å tåle ekstrem varme over tid.

Vil du bruke penger på å få skikkelig bra bremser kan du gå for et kit fra Mov'it. Dette er bremser som brukes på Porsche og lignende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Gjest M3coupe

Jeg har bytta til ebc grenn stuff klosser og turbo groove skiver rundbaut + stårspinni bremseslanger og racing bremseveske,Merka stoor forskjell!!100-0 25.5 meter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 years later...

Var noen år siden forrige innlegg her ja;) For de som evt. måtte søke opp tråden i ettertid, så har jeg prøvd ebc skiver og greenstuff klosser på en tidligere bil jeg hadde, og det ble fantastisk mye bedre enn orginalt. Bremseffekten var ca. den samme, men de gikk ikke like fort varme som de orginale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...