Gå til innhold

effekttap


shadow
 Share

Anbefalte innlegg

bare lurte på om eldre biler minster litt motor effekt etter hvert som de blir gamle.?? Noen som har målt dette ??

Bilens prestanda blir jo målt når den er ny.. Har kjørt en del forskjellige biler, og synes gamle biler med samme effekt/vekt forhold og prestanda som nye, ofte er litt dauere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer helt ann på hvordan bilen er blitt vedlikeholdt, men effekten til motoren kan jo forandres fra dag til dag. Alt ettersom hva bensin du fyller f.eks.

Men er vel mest normalt at en motor mister noe av kreftene sine ettersom årene tar innpå(15-20år gammel bil). Men er nok ikke helt utenkelig at en god og gammel traver har like mye om ikke mer krefter enn da den var ny.

Helt nye biler har en innkjøringsperiode som gjerne er på 10-15k km før motoren yter sitt beste.

Ellers så er det en stor forskjell mellom 120hk fra 2006 og 120hk fra 1986. Blant annet moment, som i gamle dager nesten var som en fjelltopp som man klatret mot når man ga flatt jern. Idag derimot så henter man maks moment gjerne fra 1500-2000rpm. Vi henter også hestekreftene tidligere i registeret og holder på dem lengre.

Så ja, vil nok tro at bilene vi har idag er sprekere, enn de vi hadde for 20år siden. Men glem nå ikke vekten da, gamle Mk1 Golf gti 112 hk veide vel rundt 850kg? og dagens Mk5 Golf gti 200hk veier vel nærmere 1350kg? Er mye, mye unødvendig luksus i dagens biler :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...