Gå til innhold

Bytte ut diskantene


Anbefalte innlegg

Tror ikke du skal vere redd for dybden på diskantene. Mål heller diameter å se om du må gjøre noe der. Er kanskje litt mindre diameter på focal sine diskanter.

Har selv kjøpt meg focal 130kp som skal inn i en coupe :wink: Har hørt dette settet skal spille utrolig bra i sparkepanelene på e36.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikkje problem..ta av dørpanela.. skru av "holderne" til dei orginale diskantene..ta fram limpistolen og lim fast dei nye.. høyrer kanskje litt jalla ut, men funker heilt greitt, gjer nytten sin :wink:

Ser jo ikkje noko til diskantene bak grillne uansett 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det vanskelig å trekke nye kabler til dørhøtalerne,tenker 2.stk.kabler? Finnes det noe kasser til kickpanelet som bygger ut og ser orginal ut,slik at man får mulihet til å vinkle elementene litt? -Er vel et problem at panser-hendel er i veien?

Noen tips her? Er kresen på montering av fronsett,er dag og natt på lyd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Gjort jobben nå! Lett å trekke kabler,for et genialt system-eget hull til extra kabler til døra. Satte mine DLS ultimate-diskanter rett inn i de orginale,lett,og de passte rett inn.Glemte å måle,men er omtrent som ytterkant på metallgitteret.

Satte inn mine DLS mellomtoner(3-veis foran) også,gikk veldig greit med litt kutting og liming her. Har bilder i tilfelle noen lurer,kan legge inn i såfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BMW 320ia E36 høyre dør,med dørpanel tatt av:

bmwinnvdr20068wz.th.jpg

Innsiden av dørpanel:

bmwdrpanelinnv20067af.th.jpg

Orginal diskant og mellomtone fra innsiden på dørpaneler,disse kan bare skrues ut fra innsiden:

bmworginaldiskantogmid20068sa.th.jpg

Skru ut hele settet og demonter elementene fra "plastikken" og skjær til om nødvendig plasten som sitter innerst v. gitteret:

dscn02220vb.th.jpg

Her har jeg puttet den nye diskanten inne i det orginale festet,satt som et skudd uten lim her.Mellomtonen:Fjernet/klipte bort litt av plasten på festet og limte 2,5" mellomtonen med superlim etter først ha tatt bort plasten inne i det orginale festet:

dscn02237ud.th.jpg

Her er det greit å strekke kabler,var faktisk et ledig hull med ca.diameter 1.cm:

dscn02276yp.th.jpg

Mye kabler under hanskerommet,forsiktig her!! Trekk kabler fra døra inn over bass(13.cm) og legg kablene ned bak elementet og dempingen(hvis du legger kabler til ekstern sterker bak). Pass på at de ikke kommer i klem og at dempingen kommer skikkelig på plass igjen:

dscn02258nb.th.jpg

Vær nøye med jobben slik at slipper å gjøre det igjen,da det fører til knirk ofte.Bruk siliconspray på det meste der og strips sammen de orginale ledningene som sitter igjen i døra.

Settet som er brukt her er DLS ULTIMATE 3-way(meget fornøyd,har prøvd mange!!).

Eneste som er synd med monteringen av bassen der nede er at den blir litt bortgjemt,skulle gjerne sett den litt mer fremme og i vinkel mot midten av cupe(Noen tips her?) Vet det finnes sett som kan monteres på dør,har tilgang på sånt-men skulle gjerne hatt elementet der det sitter orginalt slik at ikke lyden går rett i låret...

Ellers er plassering av disk/mellomtone helt ok.

Håper det her er til hjelp og at flere får nytte av det!

Bare å spørre hvis noen spørsmål... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...