Jump to content

Bytte av motor!


acewolf
 Share

Recommended Posts

Jeg har en 92 mod bmw 316 e36. Har hatt endel problemer med motoren, og hadde i tankene å bytte reg.reim, kamaksel og stempelringer. Men så var det en som sa til meg at jeg burde prøve å få tak i en 318 eller 318is motor.

Er det vanskelig å bytte ut min motor med en 318?? og er det bare å sette den rett inn, eller er det mye tilpassingsarbeid???

Hvordan er det med hjerne og ledningsnett, passer dette overens??

Hadde vært flott hvis noen med erfaring kunne gitt meg et par gode råd ang dette.

-Jan Ivar-

Link to comment
Share on other sites

det har ikke noe å si hvor gammel bilen er om du putter i samme størelsen som før.. Men siden bilen din er registrert i norge før 1.1.96 så trenger du ikke betale avgift for å putte i større motor,var nok det de over her tenkte på.

Link to comment
Share on other sites

Finn deg noen med e36 som skal bygge om bilen til m3 eller noe. De selger motorene meget billig fra min erfaring, og det er med girkasse og komplett ledningsnett. Skal du putte i en 6'er rekke må du nok oppgradere understellet noe, så dette vil koste litt mer. En del modifisering av motorfester må da påregnes. Når det gjelder forskjell i motorfester på 316 og 318 har jeg faktisk ikke peiling. Men regner ikke med at det er mer modifisering enn på en 6'er. Så det er absolutt gjennomførbart. Men tenk litt på godkjenning av bilen etterpå. Ring teknisk info på biltilsynet, og la dem gi deg en gjennomgang av hva som må til. De er positive til ombygging dersom du har kontakt med dem i fra starten av.

Link to comment
Share on other sites

skal du sette inn en 318 motor fra en 92 modell så trenger du ikke noe modifisering av motorfester osv...ganske sikker på at gear kassen fra 316 din passer da også..tror det er samme bremsene på 318 som på 316 også!(???)

men det er ikke stor effekt forskjell fra en 316 til en 318!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...