Jump to content

Malingsfjerner


Wunder
 Share

Recommended Posts

Er det noen som vet om en sinsyk malingsfjerner man kan få tak i på Jernia, Maxbo etc? Jeg har en bakrutespoiler som har blitt lakket med feil klarlakk som har resultert i bobler og jeg tenkte å fjerne all maling og begynne på nytt. Jeg har prøvd sparkel og alt mulig men det blir ikke bra. Han jeg kjøpte den av hadde gitt opp defor fikk jeg den for 100.- men det er som sagt mye jobb

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar, jeg har prøvd Lynol og det er greit nok det men det tar veldig lang tid og mye Lynol og det blir mye gris. Husker når jeg pusset båt og smørte på noe gele stoff som etter en liten stund var bare og skylle av og all maling og lakk fulgte med. Jeg vet jeg kan spørre på Jernia men tenkte det var noen klare hoder her inne (som ikke har sniffet for mye av det) som viste om noe hardcore stuff. :D

Link to comment
Share on other sites

Aceton kanskje? Lakktynner?

Aceton er kanskje litt i sterkeste laget... fjerner alt :P

Aceton syns jeg ikke det er så mye virkning i.. Tar lang tid å fjerne gammel lakk og slik! Men fordelen er jo at den ikke skader plasten så særlig!

Noe av det jeg faktisk fikk med meg i kjemitimene på skolen er at LIKT LØSER LIKT!

Og det har jeg erfaring med!! Hvis det er noe jeg har lakket feil, som har tørket, så sprayer jeg bare på ett tykt lag med bengalakk eller annen lakk, så løser all lakken seg opp og blander seg litt med den nye lakken for å få en slett overflate, og hvis man er snar etter å ha hatt på annen lakk oppå, å tørke vekk alt sammen med ei stor fille, så får man vekk det aller meste!

Og da er det bare småtteri igjen å pusse vekk mest for å slette ut overflaten, og vips, så er det bare å lakkere bakrutesenkeren :wink:

Link to comment
Share on other sites

Idag var jeg på Jernia og ba om den sterkeste malingsfjerneren de hadde, reprin ble nevnt men de hadde noe som var ennå sterkere, Duxola malingfjerner, den tok alt, plasten også så nå sitter jeg her med en ødelagt bakrutesenker, det eneste jeg kan komme på nå er å slipe hele dritten med 60 papir og sparkle det verste og prøve på nytt.

Link to comment
Share on other sites

Et spørsmål; Hvorfor tok du ikke bare å pusset vekk den fargen istedet for å pøse på med etsende stoffer? =)

Jeg vet men det var mange lag med både grunning, lakk og klarlakk om hverandre, det var veldig ujevnt og hadde tatt altfor lang tid å slipe. Han jeg kjøpte den av visste tydeligvis ikke hvordan man lakkerer. Anyway, nå har jeg lånt en plansliper og skal kjøpe 60 papir på Biltema idag så får vi se hvordan det blir etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...