Jump to content

Tilhengerfeste, E39 Touring


P.O.M.
 Share

Recommended Posts

Har ikke koblingsskjema. Men det kan jo ikke være noe vanskeligere på din bil enn på andre biler. Hvis du har hengerkontakten med alle ledningene så pleier det å følge med en beskrivelse på hva de forskjellige er. Gul-blinklys venstre side Rød-bremselys osv.. Hvis du da har ei prøvelampe, Så er det bare å sette på blinklys på bilen og prøve deg fram på ledningene til baklyktene til du finner den rette. Samme med bremselys og baklys

Link to comment
Share on other sites

Det er nok ikke så enkelt. Hver lampe er elektronisk styrt, og hjernen vil merke at du legger på ei pære ekstra - dvs. du får feilmelding. Men det skal visstnok gå bra å la hver leder styre et rele.

I tillegg tror jeg hengeren originalt er med i programmet for antiskrens, noe som skulle bety at bilen vil reagere feil hvis du kjører med henger og "tyvkoblet" hengerkontakt. Kan noen bekrefte det?

Link to comment
Share on other sites

Å koble seg direkte inn på baklysene med en "mellom kontakt" går fint feks på E36, men på E39 vil dette få invirkning på hele "lys systemet" og du må strekke ledninger frem til sikringsboksen.

Teorien med å bruke et rele i mellom er noe jeg ikke har tenkt over, men det er godt mulig det vil fungere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...