Jump to content

Tikking i motor


jensemann23
 Share

Recommended Posts

Da jeg overtok bilen skiftet jeg olje til 5W40 helsyntetisk.Da tikket motoren konstant. Så byttet jeg til Biltema 10W40 Delsynt. Nå tikker den på kald motor, ca 5-10 min, så blir det helt bra. Jeg trodde tikkingen kom av at olja var for tynn, men det kan det jo ikke være siden det tikket mer med 5W40 enn 10W40???

Link to comment
Share on other sites

det er vel forskjellen på syntetisk olje kontra den del syntetiske du har skiftet til. vet mange motoren får spunk når full syntetik blir fullt på, når motoren har til vanlig fått vanlig mineral olje. prøv me kun mineral olje så er det sikkert helt borte.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke ha kjørt med 10-40 mineralolje på vinteren da, men det er bare min mening. Ganske tykk olje det som vil være rimelig treg til å komme seg rundt i motoren ved lave temeraturer.

Her er noen tråder om temaet som kanskje kan være greie å lese. Finner sikkert hundre til også angående samme tema.

http://www.bimmers.no/viewtopic.php?t=4 ... ilken+olje

http://www.bimmers.no/viewtopic.php?t=4 ... light=olje

http://www.bimmers.no/viewtopic.php?t=3 ... light=olje

Link to comment
Share on other sites

Det er sant som tobben! sier, 10w40 mineral er ikke optimalt på vinteren, du må være forsiktig med turtallet for ikke å knekke noen vippearmer eller noe sånt på vinteren. Har selv klart det. Ellers så er 10w40 mineral den beste olja jeg har kjørt motorn min på.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...