Jump to content

Bensin sluker e30 325i


borsheim
 Share

Recommended Posts

Forbruks/økonomi nåla mi på e30 min sitter på det høyeste felte. Det står der at den bruker 3l mila og det kommer en god del røyk ut av potta. Den går helt fint på tomgang og vanlig kjøring. Hva kan være feilen?

Link to comment
Share on other sites

Forbruksmåleren din registrerer kun atmosfæretrykket i innsuget ditt,eller vakumet om du vil. Når du gir gass og dermed åpner gass-spjeldet ,blir det mindre vakum og og dermed flytter nåla seg opp på forbruket.

Står måleren din på fullt forbruk uansett turtall og gasspådrag eller?

Du skriver ikkje om du baserer forbruket ditt på kun denne måleren eller om du har målt forbruket utenom,alså ved å dele antall liter med kjørte km og kjøremønster(småkøyring,by/langkøyring osv). Desse forbruksmålerene gir ikkje en nøyaktig visning,men er en indikator på forbruket. Men dersom du har en vakumlekkasje,f.eks i sjølve slangen til måleren vil denne vise meir enn normalt.

Link to comment
Share on other sites

Trodde denne nåla var elektronisk styrt ut fra gasspjellsensor, turtall, luftmengdemåler, åpne/lukketider på dyser osv, alså en rein "kalkulasjon" av diverse parametre. Korriger meg hvis jeg tar feil. Kan ikke huske og ha sett vakumslange bak instrumentpanelet.

Link to comment
Share on other sites

Måleren min står ikke på fullt hele tida . Når jeg gir gass og slipper gassen går nåla ned men så går den opp igjen med engang. Jeg baserer bensinforbruket etter nåla så jeg er ikke helt sikker hvor mye bensinforbruket ligger på, men det er ikke normalt det røyken som kommer bak bilen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...