Jump to content

Demontering av kalipper (E39)


tigern1984
 Share

Recommended Posts

Skal skifte fjær forran da den er knukket. Holder på med demonteringsarbeid, og i Haynes manualen står det at kalipperen skal taes av for å droppe ned hjulopphenget (av hensyn til bremseslangen). Så blar jeg litt i boken og finner ut at klossene må løsnes før jeg får kalipperen av? Alt er på svensk, så er ikke så lett å lese det. (vanskeligere å skjønne enn engelsk faktisk?!?)

Men stemmer dette? Må klosser av, før kalipperen kan fjernes? Er midt i demonteringen, så hurtige svar hadde vært kanon!

Link to comment
Share on other sites

hmm.. Tok ikke av bremsekalipen når jeg gjorde den jobben. Løsnet bare plastplata under moteren litt, så ikke kasterstaget knekker den, å vippa alt ned. Tapet skjermen så lakken ikke ble skadet OM jeg skulle glippe toppen av demperen. Men bramseslangen var aldri noe problem.

Link to comment
Share on other sites

Er uansett ikke noe problem å demontere kalipperen. Fjern de 2 plastproppene som står i gummiføringene til gliderne og skru ut disse 2. (Unbrako 6 mm.) Bend klossene fra skiven ca 2-4 mm., og trekk ut varsleren for klosseslitasje. Fjern hovedkalipper. Skru løs holderen fra kalipperen. (18 mm sekskant) Når du monterer gliderne rengjør du disse slik at de blir blanke. Ikke rip de opp med smergel ol. Sjekk oringene som gliderne glir i. Påfør kobberpaststa eller spesialfett for bremseglidere.

Sjekk at bremsestemplene og gliderne går lett frem og tilbake.

Link to comment
Share on other sites

Hmm...I følge Haynes skal visst endel flere ting av. :roll:

Hadde Gamlingen her, og han mente alle bolter burde av. Han er finmekaniker på hysteriske palmer, så han har sikkert en annen skikk på det enn en bilmekaniker har. :P Ser ut som hele prosjektet blir endel dyrere enn planlagt.

I følge Gamlingen, så må skivene skiftes. Hadde nettopp bilen inne på eu-sjekk hos Snap-Drive, og han mente de burde vært meldt til biltilsynet for å ha oversett at skivene burde byttes. :shock:

Skal prøve å løsne det plastdekselet og droppe hele greien ned. Forhåpentligvis, så klarer jeg å få av og på ny fjær, sånn at bilen kan flyttes i allefall!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...