Jump to content

Klimakontroll - problem


Zebulon
 Share

Recommended Posts

Hei

Er ny på forumet og ny med eldre BMW.

Ha sjekket forumet for både varmeapparat og for klimakontroll men kan ikke finne noen som har skrevet om samme problem.

Har nylig kjøpt en sliten 98 E36 318i med en del småtteri å fikse på. Et av problemene er at klimakontrollen kun går på full peising uansett hva innstillingene er. Får den ikke ned hastigheten, uansett hva jeg stiller klimakontrollen inn på den står på fullt selv om innstillingene er på det laveste. Har også forsøkt å bytte klimakontroll (brukt), men systemet oppfører seg uansett likt.

Når bilen er kald kommer og går vifta med få sekunders mellomrom, akkurat som det er dårlig kontakt ett sted, men etter ett minutt er den stabilt på fullt (uansett innstilling). Styring av luft fungerer greit. Altså har jeg et alt eller ingenting-anlegg og det er jo litt slitsomt.

Det er også en slag kupevifte som går hele tiden når motoren er i gang (ikke den lille vifta som sitter i klimakontrollen) og det er irriterende. Det må ikke forveksles med varmemapparat/klimaanleggsvifta. Hvor mange vifter er det egentlig på denne kjærra?

Noen som har noen teorier?

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar.

Jeg har sett litt under rattet for å finne denne motstanden som spøker med meg. Jeg kan finne en sak som har mange "pigger" på seg. Hos GS er den merket som "64116929540 - Motstand varmapp E-36 03/95- m/klima (Org) aut. aircon." Den sitter festet med 2 torx-skruer i varmeapparatet og den kan stemme med prisen du oppgir, Kim. Den virker egentlig mer som et varmeelement på meg og er i alle fall laget for å tåle mye varme.

Imidlertid er det på deletegningen og i Bentlys Service Manual også en mer "normal" motstand som hos GS heter "64118391749 BLAESTER MOTSTAND (ORG) Kimatanläggning". Denne kan jeg ikke finne under dashbordet i bilen min (men har sett den i en DIY). "Piggsvinet" heter forøvrig "Final unit" hos Realoem.com og "Blower high setting" hos bmwfans.info. Takknemlig hvis noen kan fortelle om jeg også trenger den mer normale eller om denne er erstattet av "piggsvinet"?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tenkte det var greit å skrive dette i denne tråden. Handler jo om nesten det samme.

Jeg merker at jeg har veldig dårlig futt i annlegget når jeg skal ha varmluft. Hører det blåser for fult nedi der, men det kommer minimalt ut av de justerbare luftkanalene. Derimot ved frontruta kommer det mye luft. Kan dette bare være et tett filter? Rart det bare er på varmluft.. :?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...