Jump to content

E46 318D Aut. som "lugger" på lavt turtall


padawan
 Share

Recommended Posts

Hei!

Min første post her ifm med et problem jeg har..

Har en 04 mod 318D (gått ca 90 000) med automat som har en tendens til å "lugge" når den har mellom 1000 til ca 2400 rpm.. Dette er særlig plagsomt i slake til bratte motbakker der bilen rett og slett "dør ut" og ikke vil mer.. Virker som om alt bånndrag er borte.. Når den til slutt nærmer seg 2500 rpm så kobler tydeligvis turboen inn og da akselerer bilen deretter.. Hvis denne overgangen blir for brå kan det rett og slett føre til trafikkfarlige situasjoner :shock:

Det merkelige er at dette problemet varierer fra hver gang jeg starter og stopper bilen.. Noen ganger kan bilen dra helt fint i mellom 1000 til 2400 rpm, mens andre ganger virker det som om bilen er en lett blanding av en gammel Lada og en moped. Med andre ord; Alt dreimoment virker borte, og gir jeg mer gass så reagerer ikke bilen i det hele tatt.. Det jeg da må gjøre er å tvinge bilen til å gire ned ved å kicke gassen..

Var på BMW merkeverksted ifm PKK tidligere i år og forklarte problemet, men svaret var dessverre bare tørt tilbake at de ikke fant noen feil når de kjørte diagnose på bilen..

Noen råd eller erfaringer?

Link to comment
Share on other sites

Først ville jeg anbefalt deg et oljeskift på automatkassen til tross for at mange BMW forhandlere sier at dette ikke skal være nødvendig pga av longlife olje som skal holde 200.000 km.

Nå vet jeg ikke hvor lenge du har vært plaget med dette, men jeg har en følelse på at EGR-systemet kan være en synder her. Nå har du dessverre en 2004 mod og kan derfor ikke plugge ut dette systemet uten å få en feilmelding, men det er absolutt verdt å sjekke innsuget og EGR-ventilen for sot.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...