Jump to content

Hjelp! E46 325Ci går bare på 5syl.


stuperen
 Share

Recommended Posts

Hei. Min 325ci fikk det for seg at den ville gå på bare 5 syl. Har skiftet plugger og på syl.4 var pluggen sotet. Kjøpte en ny coil og monterte den.Gikk fremdeles på 5.Koplet fra støpslene en etter en og fant ut at gangen forandret seg på alle unntatt syl 4. Det er med andre ord ikke strøm inn til coil nr 4. Noen som har forslag om hvor jeg skal feilsøke? Evt forslag om hvor feilen kan ligge? Haster litt :(

Link to comment
Share on other sites

Er ikke dermed selvsagt at det er strømmen til coilen som er problemet selv om det er mye mulig, kan likegjerne være innsprøytningsdysa.

Om jeg ikke er helt på tur så har coilene dine 3 ledninger inn. Den ene er jording som går rett fra jord og inn på coilen, denne kan du måle å se om er god kontakt på.

Den andre er pluss som kommer når du slår på tenninga, dermed kan du måle mellom jordingen og denne plussen og se om der er 12V, kan også prøve med en pære/prøvelampe imellom for å utelukke "falsk" spenning.

Tredje ledningen er signalet fra styreenheten som styrer når gnisten skal frigis. Har hørt at dette skal være ett pluss signal og ikke negativt som på en gammeldags 2pols coil.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.Det stemmer at det er 3 ledninger inn på coilen.Har kjørt ei stund med et gass spjeld som responderer først fra 10% pådrag.Kan det ha gjort noe med dyse? Kanskje dumt spørsmål men.... Har fått tak i en kar med god peil og diagnose som skal forske på det i morgen.Fint med innspill likevel. :applause:

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke gnist på plugg nr4 nei.Når det gjelder gass spjeld potensiometeret (eller hva det heter) så har jeg kjøpt nytt som han fyren skal skifte samtidig.Det som skjer er at når jeg gir litt gass så skjer det ingenting før etter 10% pådrag.Og SÅ kommer den. Ikke spes. behagelig i lengden. Har Steptronic.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Litt sent men.... Tok diagnose på bilen etter jeg skiftet coil på syl.4. Det var dysa som kødda med meg. :oops: Fikk låne et innsug fra en 520 m54 motor og plukket over dyse. Simsalabim. Funker som fjell. :applause: Takk for innspill.Skiftet gasspjeld potensiometeret samtidig.Nå er alt gulle godt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...