Jump to content

Turbo?


lars87
 Share

Recommended Posts

hei :wink:

jeg har en BMW 525i 1989. vurderer å montere turbo på den :)

vist vi sier at jeg vil ha ca. 500whk. blir dette dyrt? hva trenger jeg av deler får å få til dette bra? hva ambefaler dere? har kanskje noen her et eksempem på hvordan det skal gjørest?

hadde vert suverent om jeg hadde fått noen fine svar på dette [-o<

Link to comment
Share on other sites

tror rundt 300hk funker på org inmat. men skal ikkje si noe sikkert da eg ikkje er helt inne på dette enda.men må ha større dyser og en heftig drivstoff pumpe, og en snurre med grei zize på, sprut og oppgradert drivverk, og masse anna smått :)

Link to comment
Share on other sites

tusen takk får brae svar :applause: , så dere mener at 500hk på en orginal 525i skal holde?

hva gjør en datasprut? og hva er det?

kan noen legge ut noen linker: hvilket turbokit hadde passet bra?. og til en datasprut som dere ambefaler meg?

Link to comment
Share on other sites

ja 70 holder bare til motor det.

blokka skal bearbeides, borres for overdim smidde stempel, orginale kan funke, da må langslagsveiv handles, og kortere råder, blokka må hones og oringes, eventuelt kan du ta en kjapp en med 3mm mls pakning.

Toppen skal gåes over, sveises i vannkanaler, bør portes, kam skal byttes osv, masse og tenke på, anbefaler deg og lese mange prosjekt tråder for og få intrykk av hva som skal gjøres, hvordan det skal gjøres, og skaffe ideer til hvordan tilpasse ting. passerer lett 10k bare på toppen.

ARP bolter, overhaldings sett, grenerør skal lages, du skal ha en god turbo, man vil ikke risiker og få impellene til en kina turbo inn i motor på ett slik bygg, man vil ha et skikkelig grenerør og en wastegate som ikke lekker.

man skal ha full kontroll på tenning og bensin, ms, vems og haltech er rimlige alternativer til vipec og autronic som er og anbefale.

Du skal ha en picup pumpe inn til en catch tank, for så og ha en høytrykks pumpe ut herifra for og unngå luft i bensin under hard kjøring, blir masse kroner i bare koblinger, både til bensin system og oljeretur.

understell bør oppgraderes, bremsene dine er ikke laget for dette effekt uttaket.

motoren skal mappes.

eksos skal lages.

ingenting som heter komplett turbokit, alt må tilpasses, skal du slippe dette må du heller kjøpe en ferdig bil, som trolig blir billigere.

du må ta høyde for at jeg har glemt en hel del her..

dette er bare en pekepinne, men morsomt er det og ha noe og styre med og en bil som går bra.

rett etter jeg postet kom jeg på at man må oppgradere clutch trykkplate og man skal ha en drivlinje som ellers er i god stand.

Derimot skal du bygge for 300hk kommer du langt rimligere unna..

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg m30b35 fra e34, disse passer rett oppi, 211 hk org i de, er lavkomp motor. Bygde en slik på bjørnstad bil for litt siden, tro han endte opp på +/- 450 hk på hjul eller hva det nå var. Dette var vel og merke på org innmat, noe som ikke er noe problem på de motorene der. Hva dette kostet vet jeg ikke, men kjøp ett bra sprut hvis du skal ha en holdbar turbo motor. Det er viktig.

Link to comment
Share on other sites

bare det at han skriver det er til alle _V6_ fra 86-91.....

Også prisen da.. får ikke en god ny garret/turbonetics/holset turbo til den prisen engang, å her skal alt være med. Skeptisk til kvaliteten, mildt sagt :wink:

Link to comment
Share on other sites

et sånt ebay-kit, dyser, bensinpumpe, datasprut og en større, skikkelig turbo.. om rør, slanger, kjøler og IC er tett i det kittet er det fort spart inn litt der om man skal se litt økonomisk på det.. et gromt grenrør utenom koster fort 5-6 lapper minst..

ang datasprut, så ser jeg ikke noe feil med megasquirt. om du har bil med Motronic 1.3 (55 pinner på ecu'en) får du tilogmed hjerne du kan plugge rett på originalt nett.. med noen få mods får du da semisekvensielt innsprut, wasted spark tenning, og elektronisk boost controller..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...