Jump to content

Grusom ulyd. Hjelp :( !


JonasFB
 Share

Recommended Posts

Skulle akkurat til å kjøre hjem, da jeg merker en forferdelig ulyd bak ved hjulene på bilen. Vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men var en fryktelig klakkelyd som økte med farten. Noen ganger å smalt det skikkelig til. Hørtes ut som hele bakstillingen skulle falle fra hverandre. Stoppet og sjekket under bilen flere ganger, men så ingen ting. Kan beskrives som en metall mot metall lyd. Hørtes ikke bra ut :( turte ikke kjøre over 40 km/h. Jeg kjørte den til nærmeste verksted og der får den stå inatt! Aldri opplevd en slik lyd før. Bilen kjørte helt normalt og girskiftene var som før, borstett fra dette rabalberet som foregikk under bilen bak.

Noen som vet hva dette kan være?

Aksel, diff, hjullager? :( hørtes ikke billig ut...

Link to comment
Share on other sites

Noen ganger smalt det til, men var hele tiden en slags skapelse som økte med farten. Denne lyden jeg la merke til først før smellingen begynte. Flere ganger var jeg sikker på at det var noen som lå å skrapte langs asfalten under bilen, men kunne ikke se noen ting. Kjørt bilen flere ganger i dag uten å legge mere til lyden. Kom først nå helt plutselig. Kjørte ikke mer enn en km. før jeg satte fra meg bilen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke. Men siden jeg kunne kjøre såpass normalt, tenker jeg det er rart hvis det er noe med diffen. Kanskje det kan være håndbrekket ja. For noen ganger føltes det som om hjulene bak hang litt igjen. Men det hørtes ut som om understellet skulle falle av flere ganger.

Bilen står i hvertfall på verksted nå, så håper de rFekker å se på den idag.

Link to comment
Share on other sites

Da var bilen tilbake fra verksted. Reparerte ikke skaden, da jeg er nødt til å bruke bilen de nærmeste dagene. Tenkte jeg skulle prøve å reparere dette selv.

Men fikk følgene melding:

- Innfestning for håndbrekksbånd v.side er defekt.

- Må skifte bremseskjold for utbedring.

- Brekkbånd er demontert og lagt i bilen.

Er dette noe jeg selv kan reparere selv? Bilen er uten brekk nå, men ønsker å fikse dette så fort som mulig. Er det en lett jobb? Noen tips?

Er dette brekkbåndet en vaier? Ligger ingen vaier i bilen.

Link to comment
Share on other sites

ting som selvfølgelig kan fikses selv men har du skrudd lite kommer du kanskje til kort alene uten litt hjelp av noen med peil.

feks bytte av bremseskjold som egentlig høres lett ut men som enten krever at du demonterer hjullager\nav dvs nytt hjullager eller du må kutte skjoldet å tre det over å lodde sammen..

men seff er jo alltid morro å prøve seg selv..

et tips er å kjøpe haynes bok på biltema å lese deg opp...:)

Link to comment
Share on other sites

Har den boka :) har lyst til å prøve selv. Skulle ha over 4500 for bare for å bytte bremseskoene på bilia. Har kjøpt deler på GS idag (bremsesko, skjold, fjærer), men må tilbake å kjøpe noen deler (justeringsskrue, lås, hjullager) på mandag. Bytter da hjullagrene i slengen. Ser ikke på dette som en altfor vanskelig jobb, men om noen har en DIY på lager kunne det vært fint. Har ikke sånt altfor mye erfaring med skruing, men øsnker å lære.

Har haynes bok fra biltema. Den er på svensk, ikke min sterkeste side, men skal forsøke å lese meg opp. Fint om jeg kunne fått noen tips. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...