Jump to content

Hjelp! - Motor fusker, hva kan det være?


frecjoha
 Share

Recommended Posts

Har en 2005 BMW 1-serie (bensin) (104.000km) som har begynt å fuske, hva kan det være?

De første symtomene til at noe var galt, var at den ble noe tung startet (har el-start), det vil si den måtte dra noen ekstra runder før motoren startet. Motoren hadde også noen ulyder (kaklet) under kjøring.

Hadde nettopp bilen på EU kontroll hos en lokal BMW verksted. Ville at de samtidig skulle se på problemet. Etter kontrollen, ble jeg fortalte at de måtte skru opp motoren for å finne feilen, da det var vanskelig å si eksakt hva dette kunne være. Men de fortalte samtidig at det muligens og i verstefall kunne være registerkjedet.

Da dette kunne bli dyrt (ca.20.000,-) trengte jeg noen dager på å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre. Men i dag etter en kjøre tur, stoppet bilen for meg to ganger under nedbremsing. Så kort tid etter begynte bilen å fuske noe voldsomt. Motor kraft er også begrenset, den tillater meg maks å kjøre i 20km/t. Hele bilen rister/vugger.

Kom meg omsider hjem. Tok en rask titt i motoren etter kjøringen og oppdaget at en del (rund) på venstre side av motoren (omtrent under) var rødglødene. Muligens dette er normalt men vil uansett opplyse om dette.

Så hva tror dere, kan det fremdeles være registerkjedet? eller kan det være noe helt annet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde lignende problemer med min e36 for en stund siden. Det startet med at den ble tungstartet. Etterhvert så begynte motor å fuske og bilen og nappet ved påkjenning av motor som f.eks en bakke eller når jeg dro på litt. Problemet dukket opp helt plutselig og stort sett på hver kjøretur. Prøvde og bytte og rense det ene og det andre uten at det hjalp. Men fikk en bmw mekaniker til å se på den og da viste det seg at bensin pumpa ga for lite trykk.

Har hatt problemer med bensinpumpe tidligere også, da trodde verkstedet at det kunne være registerkjede. Så det kan være lurt og sjekke bensinpumpe og bensin trykket. Kan være bare bensin pumpa er feilen, hvis du er heldig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...