Jump to content

Nødrep på E46, 320D, 2001


ralf_cc
 Share

Recommended Posts

Hei.

Dette er mitt første innlegg her :-)

Er på ferie og fant ut jeg skulle skifte kupevifteregulator og begge termostater for kjølevann. Dette gikk greit og alt var fryd og glede. Men nå, en dag før hjemreise, ser jeg at ene caliper på framhjul henger og det blir varmt. Svært varmt.

Noen som har noen gode tips for en høyst midlertidig nødreperasjon før jeg starter på en 1700km lang hjemtur?

Link to comment
Share on other sites

Ta ut glide pinnene på kalipteren å se om de har blitt tørre. I så fall få smørt de opp med enten egen grease til dette formål, eller kobberpasta i nødsfall.

Det ville vært greit å kunne gjort det, men har ikke verktøy med for å skru ut pinnene. Jeg kan ta av gummihetten over de og gi de en dusj med lettflytende smørning, men vet ikke hvor godt det hjelper.

Link to comment
Share on other sites

Det vil nok ikke vare lenge. Har du mulighet til å få lånt/kjøpt verktøy er det nok litt lettere. En ting du kan gjøre er som det står i verkstedsprogrammet til VAG. Sykt at det står der men... Kjør i 80 og tråkk bremsen inn slik at abs slår inn, og hold bremsen til du stopper helt med abs. Kjør så litt til for å kjøle ned før du gjenntar en gang til.

Link to comment
Share on other sites

pleier å være 7mm unbraco på glidepinner :-)

Jo, det stemmer. Jeg kjørte rundt hele Gildeskål kommune uten å finne noen som hadde dette. En bonde prøvde å hjelpe med å slipe ned en 8mm, men det ble bare feil. Folk på bygda leitet i kjellere og på låve. Til slutt fant vi en rørlegger på ferie som hadde sine prioriteringer på rett plass. Han hadde rikholdig verktøy med seg og dro fram Wurth skralle med 7mm umbrako.

Deretter var det en smal sak å rense pinner og løsne på et størt stempel. Til slutt gled alt lett og fint og det holder til 1700km hjemtur. I løpet av sommeren får jeg nok bytte calipere og skiver framme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...