Jump to content

Ikke EU godkjente led grøftelys


Teekay1983
 Share

Recommended Posts

Var på EU kontroll og fikk mangellapp på at spredningen var alt for stor slik at det vil være sjenerende for møtende trafikk.

Er det et kjent problem at led pærer ikke møter kravene til spredning og gjelder det alle led pærer slik at det må byttes til halogen for å få det godkjent?

Link to comment
Share on other sites

Kort svar: Ja.

Langt svar: Reflektorene i alle lykter er spesifikt designet for lyskilden, som i dette tilfellet er en halogenpære. Reflektoren tar lyset på den måten det blir utstrålt fra halogenpæren, fokuserer det og sender det noenlunde i korrekt retning. For at det skal fungere skikkelig må lyskilden være matchet opp mot reflektoren, som også er grunnen til at xenon i halogenreflektorer er noe mannskit. LED-pærene du har montert er antagelig et visst antall dioder plassert på en liten sylinder, noe som gir små lysglimt i alle himmelretninger, ikke en sentralt fokusert lyskilde som reflektoren faktisk "jobber sammen med".

Bruk heller noen kroner på skikkelige pærer til grøftelysene som gir hvitere lys enn andre billigere halogenpærer, LED i grøftelys har en tendens til å se helt noldus ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...