Gå til innhold

Reell effektøkning ved chipping


Cervin
 Share

Anbefalte innlegg

Hehe, jah.. Hadde det.. Teste 95 fra forskjellige stasjoner, sånn forskjellig powerbensin, og 98 på en og samme bilen.. Jeg merker av og til litt forskjell på bensin.. Men har kommet til den konklusjonen at disse powerbensinene kun ligger på et jevnt over greit nok stadie..

Esso har forresten stort sett god bensin syns jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunnen til at bilen går bedre og billigere når den er chippet er at programmet er optimalisert. Dette er ikke noe problem å gjøre her oppe i nord hvor kvaliteten på bensin er sånn noenlunde. Men produsenten kan ikke ta høyde for at bensinkvaliteten er like bra over alt, og må derfor ta høyde for dette. Det er jo selfølgelig andre ting som også spiller inn som avgiftsgrenser, at programmet skal kunne brukes i et utall av biler osv. Alle motorer er forskellige så det optimale er jo selfølgelig å få et map til din motor. Men så koster det jo også da, og vinninga er heller ikke allverden (på sugemotorer).

I utgangspunktet skal ikke en normal bil gi mer effekt med et høyere oktan tall, derimot heller mindre. 98 oktan har lavere brennverdi enn på 95 okt, men tåler høyere kompresjon og tempratur før den sjølantenner. Grunnen for at "trimchipperne" sier at man skal kjøre på 98 oktan er at tenningskurven er optimalisert. Dette vil føre til at motoren lettere får tenningsbank ved bruk av drivstoff med lavt oktantall. 98 okt er som nevnt mer banke "vennelig" enn 95 okt, og anbefales derfor på chippede biler.

Ang. luftfilter så gjorde bilsport en test av noen innsats sportsfilter på en Golf gti (tror det var 1,8 16v). Husker heller ikke hvilke filter som ble testet, men det var et lite utvalg av de mest kjente filter leverandørene. Men resultatet var iallefall at det filteret som ga mest effekt økning ga 1hk, da i sammenlignet med org. filter.

(huff, blei mye greier en sein fredag dette)

- Chris

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye, men interessant! Setter pris på slikt, Mykle Power.

1hk ja, er vel kanskje som forventa det. Hører jo snakk om 5hk. Liten sjanse for at det er reellt. Nå er kanskje en GTI litt mer optimalisert enn en helt basic modell, men allikevel, filter er jo for lydens skyld. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...