Gå til innhold

Solberg krasjet i fjellvegg


c_ellef
 Share

Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=263731

"Det er en kjent sak for alle VM-førerne at publikum pleier å kaste snø ut i veibanen akkurat på dette stedet i La Bolle Vesubie-etappen"

Er det rart av meg å virke undrende til dette? Trodde sikkerhetene var satt i høysetet under et rally, men her er det liksom ok og kaste snø i en sving!! :shock:

Blir like rart som om det var vanlig å helle olje på formel1-banen, eller helle ut tegnestifter i utforkjøringene i Tour de France og dette hadde vært helt ok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spør du meg er det så å si ingen sikkerhet rundt de rally løpene! Hvis du så filmen fra kræsjet på fredag?... Stup på den ene sida = den sikre død. På den andre sida = massiv fjellvegg dandert med dumme tilskuere. Tilføy en bil som nylig har tømt 5. giret uten bremser og bland godt sammen. Kunne gått jævlig mye værre en det det gjorde....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ett av poengene med hele Rally Monte Carlo er å kunne takle varierende føre. Selvfølgelig er det synd at vår egen Petter kjører ut, men han har jo også sagt selv at det var hans egen feil. "Alle" visste at det var sinnsykt glatt der, sa han. Dessuten er det nok ikke slik at publikum kaster snø ut på en vei som i utgangspunktet hadde bra grep, men her er det snakk om å kaste snø ut på veien der det er is. Dette kan til og med hjelpe førerne, siden det kan være vanskelig å se isen av og til, men hvis det ligger snø i veien, vet man at det er glatt. I dette tilfellet hjalp det ikke førerne, siden det ble kastet så mye snø ut at dekkene bare seglet oppå isen, og det er jo kanskje litt dumt, men jeg mener at det er likt for alle, spesielt siden alle visste om dette stedet.

Når det gjelder sikkerheten i rally, så er den normalt sett ganske god nå for tiden. Før var det noe annet. Da kunne tilskuerne stå helt inntil veibanen midt i svinger. Det får man ikke lov til lenger, og jeg har selv vært tilskuer på rally der spesialprøver har blitt strøket, siden publikum ikke ville følge funksjonærenes anvisninger om hvor de fikk lov til å stå. Før hver prøve startes kjører det tre biler gjennom for å se på sikkerheten, og hvis de rapporterer om publikum på "usikre" plasser, vil disse bli bedt om å flytte seg, og så sitter gjerne sikkerhetssjefen (FIA engasjert) i et helikopter og sjekker at anvisningene blir fulgt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Står jo folk over alt jo.... Null sikkerhet, både i svinger og det hele. Har til og med sett "idioter" løpe over veien rett før bilene kommer :shock: Loeb er en god fører, men han har også god hjelp. Som Petter Solberg sa i et intervju; Citroen har ca 25-30 mann ut i løypa som kontinuerlig raporterer om føre og forhold, samt sender bilder tilbake til depoet. Solberg sa også at Subaru var dårlig på dette området, og måtte utnytte dette bedre i framtiden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...