Jump to content

e34 fusker (lyd/bildeklipp)


haugens
 Share

Recommended Posts

e34 520iA - 92 mod

Lyd/bildeklipp 1 :

http://s66.photobucket.com/albums/h252/ ... V04634.flv

Dette skjer på filmen : Går rett inn en sekvens hvor bilen først fusker kraftig rundt 2000 omdr. (merk forbruksmåleren også). Jeg holder hle tiden gassen inne - plutselig skyter bilen fart og turtallet går vinder opp...Fuskingen opphører. (når jeg stanset var tomgangen ujavn, men det viser ikke filmklippet)

Lyd/bildeklipp 2:

http://s66.photobucket.com/albums/h252/ ... V04638.flv

Dette skjer på filmen : Bilen parkert : Fusker ikke på tomgang (film starter rett etter jeg har rørt gassen... turtall stiger og fuskingen begynner (jeg holder hele tiden javnt med gass, slipper ikke opp ) fusker vider og så går den pluselig over "fusketurtallet" og turtallet øker...legger selg lavere på tomgang og får ujavn gang der...

Lyd/bildeklipp 3:

http://s66.photobucket.com/albums/h252/ ... oss004.flv

Dette skjer på filmen : Mye av det samme som på klipp 1 - mer at mens fuskingen pågår holdes gassen inne og at når turtallet går videre opp forsvinner også fukingen når jeg senenere er på samme turtall hvor den tidliger fusket...slik er det alltid. (se under)

Så fort bilen blir varm begynner den å fuske v/ca 2500 omdr. holder jeg gassen inne fortsetter den å fuske, noen ganger lenge, andre ganger noen sekunder får den skyter fart videre og fuskingen blir da borte. Men da blir tomgangen annerledes (ujavn)

Når fuskingen ikke er der lenger (etter jeg har gitt gass til turtallet øker over "fuskeområdet" trekker den også merkbart dårligere enn tidligere. Gassen i bunn (ikke kickdown) og den drar javnt opp i fart og turtall, men mye tregere enn normalt. Hva skyldes dette - går den i et slags nødprogram ? Synes nemlig å merke at automatkassa ikke girer like mykt som tidligere.

Men hvorfor fusker den ? Og hvorfor skjer dette bare akkurat når motoren blir varm.

Ps det virker som om motoren også blir mye raskere varm nå en får - kan dette ha med tett eksos/katalysator e.l å gjøre ? Men jeg skjønner ikke da at fuskingen blir borte på høyere turtall... ? HJELP !

Link to comment
Share on other sites

...nå ser det ut til å fungere igjen... gi beskjed hvis det ikke gjør det da. Og kom selvfølgelig med forslag til hva som kan være problemet med bilen..

Dette er gjort :

Diagnose = førte til at en coil ble byttet, samt kamakselføler og veivakselføler.

Alle coiler og plugger forsøkt byttelånt av en lignende bil uten forandring i resultatet.

Luftmassemåleren forsøkt byttelånt (ikke noe bedre)

Toppdekselpakning byttet

Link to comment
Share on other sites

..har hatt av jordkabel og pusset tilkoblingspunkter osv, ser ikke ut til å hjelpe... Og så blir jo fuskingen borte når jeg kommer over "fusketurtallet" og da kommer den ikke tilbake heller før jeg stopper bilen...

Link to comment
Share on other sites

Prøvde annen hjerne i helgen - fusket fremdeles, men på et høyere turtall. Dro hjem og nullstilte hjernen min - da fusket bilen akkurat som den gjorde tidligere på dagen med den lånte hjernen. Kjørte meg en liten tur og bilen gusket igjen akkurat slik som på filmen her....

begynner å bli bittelittegrannne lei...

Link to comment
Share on other sites

Min 525ix oppførte seg også slik. Den startet mormalt , når ble litt varm begynte den å fuske (dro ikke ei bøtte vann engang) Når den var varm gikk den o.k. Etter ca 1 uke endte det med at den bare gikk på tomgang når den ble varm, så fort jeg rørte gassen stoppet den. Flatvogn til verksted. Det var Lambdasonden.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

..neida - kjører fremdeles rundt med dette og har igrunn gitt opp ! Setter den hos Alf Lie så fort som mulig har jeg bestemt meg for. (har hatt en bil til å kjøre derfor det ikke har hastet slik for meg)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...