Jump to content

Vibrering i 80 kmt!!!


Andreas 750iL
 Share

Recommended Posts

Har en iriterende vibrering i ca 80.

Har alerede byttet et styrestag hos team verksteder, men vibreringen er der der fremdeles. Bilen min er en 1996 mod og jeg vurderer å skifte nesten alle stagene i forstillingen + noen bærekuler bak som er ment å skiftes nå alikevel.

Kom over dette settet på ebay:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... S%3A1&rd=1

Det hele kom på ca7700,- da er mva og frakt med helt til døra.

Er det noen som har noen andre anbefalinger. Jeg regner med at det er en del foringer å gummideler som er rimelig slitte etter 10 år med kjøring.

Eller burde jeg køpe alle delene igjennom et merkeverksted i norge?

Link to comment
Share on other sites

det KAn være den derre akselen som går fra girkassen og bak til differensialen. Kan den hete kardang???, uansett, er den litt skjeiv kan vibrering i bilen oppstå ved gitte hastigheter.

Link to comment
Share on other sites

Var borti noe av det samme der nav ringen var borte( liten plast/stål ring koster ca 250kr). da hjalp det lite avbalansere i mitt tilfelle. Kan sjekke om det mangler eller sitter dobbelt om du har byttet fra felger fra forrige gang hjula var på en slik ring om du har annet stål felger.

Link to comment
Share on other sites

Har det samme problemet jeg..E#& touring 96mod..rundt 60km/t vibrerer det i seteryggen..mao fra midt under bilen,ikke i ratt.

Fikk tips om at det kunne være foringen til mellomakselen..hos meg er hjulene balansert,nye fjærer og dempere og forstillinga tight.

Usikker på hva det kan være jeg..

Link to comment
Share on other sites

Se om senterringer mangler. Ellers er det kanskje høydekast i dekkene som fører til at det vibrerer i rattet i 80 km/t. Entet vibrerer det ved lavere hastigheter (70-90km/t), eller så vibrerer det ved høyere hastigheter (130km/++) etter "hvilken fasong" det er på dekkene. Husker ikke helt i farten hvilke fasong som forårsaker hva.

Link to comment
Share on other sites

da kan d være ubalanse i bakhjulene.. da rister d mere i selve bilen.. jeg hørte med en maaniker og d hørtes ikke ut som om hardykoplingen kjentes så godt hvis den var slitt.. hmm men vet ikke..

Dersom Hardykoblingen er slitt nok, så rister og banker det slik under bilen at det kjennes ut som om mellomakslingen er på tur inn i kupeen.

På min forrige 325tdsa, turte jeg ikke gi full gass engang før jeg fikk bytta Hardykoblinga. Skikkelig rabalder ved gasspådrag. :shock:

Men dette er nok ikke problemet her virker det som, siden det kjennes i rattet.

Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som en forstillings feil.

På min så hadde jeg noe av samme symptomene, men jeg bytta litt mer, bytta skiver og klosser, samt bærekuler, og stabilisator stag. Var ikke en vibrasjon å kjenne etter byttet. :)

Link to comment
Share on other sites

I følge Haynes manualen: Faulty front tire : vibrations felt mainly through the steering wheel. Faulty rear tyre : vibrations felt through the entire car.

Min bil har noen av de samme symtomene beskrevet, men alt på bilen er i sin skjønneste orden, bortsett fra dekkene. Ujevn slitsje førte til mye vibrasjon i bilen. Selv om hjulene er balanserte betyr ikke det at dekkene er i orden...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...