Jump to content

Tips for å lufte kjølesystem E39 98mod 535IA!


Tore Diesel
 Share

Recommended Posts

På E34 feks må fronten helle litt oppover, tror det holder at den står litt i motbakke eller delvis opppå en bukk. så er det bare å åpne opp lufteskruen og klemme på slangene med motoren i gang. regner med at det er tilsvarende på din.

den trenger ikke stå i bakke når du lufter! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Heisann.

Vet ikke om dette hjelper deg men funker iallefall på 520i e-39

Åpne opp begge lufteskruene, Fyll opp kjølesystemet helt til det renner over på begge lufteskruene, Sett vameapparatet på fullt og varm luft, hold turtall på motoren når du åpner lufteskruen, viktig: steng lufteskruen før du senker turtallet, Når varmeapparatet blåser varm luft så skal det meste ver gjort. :wink:

Link to comment
Share on other sites

blir varmluft sjø..men plutseli e d kaldluft igjen....veksla på..akkurat når d passa bilen..hehe!..men i fikk en kompis t å sjå på d...så d bli vel en dag når han hadde ti... :D ..orka isje holle på meir i.. :roll: ..

Link to comment
Share on other sites

Motor skal IKKE gå og heller ikke være varm!

1: Skru opp begge lufteskruene. Sett på tenninga (du hører det surrer i no pumper under panseret) og la den stå på under hele påfyllingen av kjølevæske.

2:Sett varmeapparatet på full varme (nei, vifta trenger ikke stå på fullt, bare tempen!)!

3:Fyll på kjølevæske FORSIKTIG helt til det renner vann uten luftbobler ut av lufteskruene.. skru så igjen begge lufteskruene ordentlig.. sett på lokket på espansasjonstanken.

4:Start opp og kjør den varm! sjekk at du har ordentlig varme i varmeappartet også når motoren går på tomgang etterpå. Stopp motor og klem litt på den øvre radiatorslangen og hør at det ikke surkler alt for mye..

IKKE skru opp lufteskruene igjen for da suger den inn masse luft med en gang og du må gjøre hele lufteprosessen på nytt...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...