Jump to content

Turbo på BMW E34 525 24v


Hogstad
 Share

Recommended Posts

Hei dere..

Er ikke ny på turbo, men er ny på BMW og turbo :). Turbobiler jeg har hatt har hatt turbo originalt og derfor ikke såå mye å tenke på.

Så sitter jeg her og vurderer å kjøpe meg en E34 525i 24V (192hk), og har jo også da sett disse turbokittene som ligger rundt på nettet. Turbo'ene som følger med der er jeg litt skeptiske på (litt noia for kina-turbo). Men det jeg da egentlig lurer på, er hvordan eksosmanifoilene er? Og resten av kittet generellt.. Rørgangen til og fra IC osv skal jeg klare å fikse selv om det ikke skulle være noe til akkurat E34.

Mine neste spørsmål er da hva med komp.? MÅ jeg senke kompresjonen på disse motorene, eller kan jeg kjøre med de som de er? Og da hvor mye trykk/hk original innmat tåler?

Så til bensin. Mere hk = mere drivstoff må til. Kompanserer motoren for dette selv, eller MÅ bilen mappes/chippes?

Takker for meninger og svar :)

Link to comment
Share on other sites

Kinaturboen er veldig grei. Den holder til det den skal, men grenrøret tåler litt mindre. Det sprekker etter 1 års tid, men koster jo tusenlappen for seg selv. Ellers kan du legge på litt ekstra sveis, og støtte opp.

Du burde selfølgelig senke komp, men er ikke noe must om du holder deg til ca 0.5 i trykk. Etter det bør du evt sette på tykkere toppakning, eller dreie ned stempla.

Bånndelen tåler mye, eller nok. 350-400hk avhengig av kjørestil.

Bilen må enten mappes (datasprut) eller chippes. Dette for å senke tenning, og gi mer bensin. Du burde selfølgelig kompansere dette med større dyser, større bensinpumpe osv. alt avhengig av hvor mye hk og trykk du vil ha.

Om du skal legge deg rundt 230-250 trenger du nok bare en chip.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...