Jump to content

Dårlig drag i motor fram til 3000rpm..


Mack10
 Share

Recommended Posts

Har nettopp byttet en defekt luft masse måler og fått på nytt filter.

Etter dette så stopper motoren hver gang jeg skal starte, så jeg må starte motoren 2 ganger før den går på tomgang.

Etter dette så sviver den fint på tomgang helt til jeg slukker og skal starte på nytt.

Ved gasspådrag må jeg opp i ca 3000 omdreininger før den begynner og dra.

Etter dette er den som den skal.

Noen som kan ha en formening om hva som kan være gale?

Takker for tips

Link to comment
Share on other sites

Helt sikkert veivsensoren, ja.

LMM din var sikkert ikke defekt heller. LMM dukker veldig ofte opp som feil i diagnosen om veivsensoren er gåen.

Veldig enkel sak å skifte selv. Sensoren sitter helt fremme på motoren, under ene radiatorslangen.

Link to comment
Share on other sites

Var det ikke en tråd som handlet om nettop dette, på s50 motorer med vanos, ell no. at det er noen simmeringer i vanosen som blir dårlige og derfor går det dårlig før 3-4000??

ikke sikker men syns jeg leste noe om dette her på forumet...

Link to comment
Share on other sites

Var det ikke en tråd som handlet om nettop dette, på s50 motorer med vanos, ell no. at det er noen simmeringer i vanosen som blir dårlige og derfor går det dårlig før 3-4000??

ikke sikker men syns jeg leste noe om dette her på forumet...

Kan bekrefte at når min veivsensor var defekt, hadde jeg akkurat samme symptomer som trådstarter har.

Når det gjelder vanos o-ring(er) har jeg byttet på min enkel vanos (m52b20) og forskjellen er stor. MYE bedre drag fra 3-4000, over dette samme som før. Bunndraget under 3000 også merkbart bedre

Kjøpte o-ring her:

http://www.beisansystems.com/

Se også

http://www.drvanos.com/

Link to comment
Share on other sites

Kan bekrefte at når min veivsensor var defekt hadde jeg akkurat samme symptomer som trådstarter har.

Når det gjelder vanos o-ring(er) har jeg byttet på min enkel vanos (m52b20) og forskjellen er stor. MYE bedre drag fra 3-4000, over dette samme som før. Bunndraget under 3000 også merkbart bedre.

Kjøpte o-ring her:

http://www.beisansystems.com/

Se også

http://www.drvanos.com/

Er helt enig med deg i at vanos på m52, m52tu, m54 og m56 motorene bør overhales!

Skal snart i gang med det på min m54 motor.

Men som jeg skriver over, tror ikke trådstarter har vanos på sin 318i...

Se forøvrig denne tråden ang. vanos:

http://www.bimmers.no/viewtopic.php?t=55989

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Var det ikke en tråd som handlet om nettop dette, på s50 motorer med vanos, ell no. at det er noen simmeringer i vanosen som blir dårlige og derfor går det dårlig før 3-4000??

ikke sikker men syns jeg leste noe om dette her på forumet...

Kan bekrefte at når min veivsensor var defekt, hadde jeg akkurat samme symptomer som trådstarter har.

Når det gjelder vanos o-ring(er) har jeg byttet på min enkel vanos (m52b20) og forskjellen er stor. MYE bedre drag fra 3-4000, over dette samme som før. Bunndraget under 3000 også merkbart bedre

Kjøpte o-ring her:

http://www.beisansystems.com/

Se også

http://www.drvanos.com/

Var det vanskelig å bytte den o-ringen på singelvanos?

Har M52 B20 med rykkete start og dårlig drag før 3000rpm.

Mistenker også den veivakselsensoren for å være dårlig. Sitter den helt fremme på M52 B20 også? Har lyst til å bytte for å være sikker dersom det ikke er for vanskelig eller dyrt...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...