Jump to content

varme e36


Exscalibur
 Share

Recommended Posts

Sjekk slangene bak motor.., kjenn på de når motor er driftsvarm.

Skru varmeapp på full varme.

(samme hvilket hakk vifta blåser på)

Du har en vannventil imellom motor og torpedovegg, under/bak innsug mot sikringsboksen.

Dersom du ikke har ac/klima som du sier, er det to slanger til denne. én inn og én ut.

Kjenn om det er varme på begge.

Er det ikke det, så åpner ikke ventilen av en eller annen grunn, og da får du ikke varmtvann inn i varmeregisteret.

Da kan du jo prøve å bytte denne.

Men hørt endel folk ha feil på bryterpanelet som også gjør at ventilen ikke vrir på seg.., så du får teste litt.

Evt midlertidig koble ut ventilen, og skjøte sammen de to slangene. Men det kan bli varmt :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jeg har samme problem på min 318 tds (e36).

Begge slangene som går fra varmeventilen/magnetventilen er skikkelig varme, og det er lite varme på slangen som kommer ut igjen fra torpedeoveggen. Har forsøkt å lufte systemet flere ganger uten at noe har skjedd.

Er det slik at magnetventilen åpner fullt dersom man trekker ut kontakten? I så fall kan jeg forsøke dette og se om problemet ligger der eller noe annet sted.

Ev. andre forslag? Kan det være varmeregisteret?

Link to comment
Share on other sites

Har samme problemet selv!

Dette er en 318i 95 modell.

Blåser bare kald luft og en gang i blant kan det komme en liten varm bris.

Bilen skal inn på mandag for å få sjekket dette så kan komme med tilbakemelding om hva som var feil på min! :)

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om det er flere med liknende problemer her... Som mange skriver så er det dårlig med varme i den lufta som kommer ut ventilene i kupeen, men blåser det skikkelig? Kan være at kupe-filteret er tett hvis det blåser dårlig. Sånn med tanke på at motor-temperaturen holder seg ved normalen, så er det liten sjans for at det er termostat eller vannpumpe, ihvertfall...

Kan jo også være tett varmeregister... Flush out!

Djokon: Har du sjekka alle rørgangene ut ifra varmeapparatet? Og påsett at de sitter der de skal? Så lenge det blåser varmt alle andre steder enn i topp-ventilene, så tyder det på at det er en løs slange eller rør under dashbordet. Kan også være at bryteren din til regulering av luftventilene er slitt, slik at det ikke åpnes for varmluft til de øvre ventilene.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Låner denne litt og drar denne opp da det er mange som har skrevet her og sikkert har god peiling så denne kommer på abenoment. :)

I min E36 så renner det ikke vann inn gjennom til varmeelementet inni bilen.

Etter jeg hadde luftet perfekt og koblet forbi magnetventilen kom det ingen varme så jeg skrude av koblingen ved torpedoveggen og blåste både vann og trykkluft inn den veien vannet skal men ikke noe resultat i andre enden i torpedoveggen.

Er den tett? finst det noe bariære her som en ventil eller noe?

Trenge hjelp fort da det er vinter og KALT. :(

mvh Bent

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...