Jump to content

Bytte av starter e36 320


rel0ad
 Share

Recommended Posts

Har aldri gjort det selv, men en god begynnelse er og koble av minuspolen på batteri først. Så slipper du kortsluttninger og annet tull. :D

Da vil jeg vel tro at det bare er å demontere ledninger og skruer som hører til starteren, og gjøre det i motsatt rekkefølge for å montere den nye :D

Link to comment
Share on other sites

for og demontere starter er det 3-4 skruer. du kjem til alle unntatt ei oppatt ifra. men er veldi trangt og komme til. den ligger nede ved girkassa. men husk kor ledningene er/var koblet.

men så vidt eg husker så var det noe spesial greie. utvendi torx el noe ? var ihvertfall veldi trangt på min bil. det va jo da ein 325td men vil tru det er samme prinsippet. ligger på førersida.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gjort det to ganger på M50. Den står bakerst på motor mot clutchhuset under innsuget. Trangt og jævlig under der med braketter, slanger, ledninger og annet møl. Med mindre store hender og begrenset kreativitet fant jeg ut at det var enklest å ta av hele innsuget for å komme til. Da er det rimelig plankekjøring å bytte starteren. Dog skal det være mulig å komme til fra undersiden om man er fingernemm. Jeg fikk det ikke til på den måten.

Fritt fra hukommelsen:

Ut med filterboks, LMM og gassspjeld, ta av alt av slanger og koblinger relatert til innsuget, skru løst innsuget slik at du kan løfte det litt opp og ut (festet med to mutrer på hver side av hvert innsugsrør og på en brakett under innsuget), løsne de tre ledningene som går til starteren (pluss, jord og pluss til innslaget) og skru løs de to mutrene som holder starteren. Husk å merk alt av slanger og ledninger slik at du får det riktig montert. Ca en times jobb hvis du har tatt i en fastnøkkel tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...