Odd-M

Medlem
 • Innholdsteller

  3992
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Odd-M

 • Rang
  Generalløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Interesser:
  Sortland
 • Kjøretøy
  E61 525dat, E46 318i

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Odd-M

  E46 318i - feilvarsel ABS....

  Joda, fått feil type sensor hos Koed. Med rett sensor så ordna det seg.
 2. Odd-M

  E46 318i - feilvarsel ABS....

  Enig i betraktningene vedrørende første verksted, de får ikke flere besøk fra meg. Tror jeg skal investere i en feilkodeleser selv i stedet for å bruke 4-500,- på å få avlest på verksted hver gang det er noe. Det ironiske er at sensoren jeg har kjøpt og byttet selv, og fått ny på reklamasjon, som igjen altså viser seg å være død/feil, er kjøpt av en anerkjent leverandør på BMW-deler. Den er ikke original nei. Men når bilen er rusten og fæl, kjørt lengre enn langt, nærmer seg slutten og knapt verdt mer enn vrakpanten slik den nå står, så blir det minimumsløsninger for å fortsatt holde den på veien. Vanligvis er det greit nok, kjøpte de billigste bærearmene og bremseskiver foran jeg kunne finne og de har nå holdt i 5 år og ca 120.000 km.
 3. Odd-M

  E46 318i - feilvarsel ABS....

  Og da ringte mekanikeren, død sensor, måler null motstand. For ordens skyld har han sjekket de andre sensorene på bilen, alle har rett motstand. Så da satser jeg på at sensor nr 3 er korrekt, men nå fra en helt annen leverandør.
 4. Odd-M

  E46 318i - feilvarsel ABS....

  Sensoren jeg fikk var død i følge verksted. Speedo har vært helt dødt siden jeg byttet første gang. Byttet den på ny igjen på reklamasjon, ingen bedring. Ett verksted "fikk ikke kontakt med elektronikken i bilen, må være datafeil" med påstand om at databoksen ødelegges om man kjører lenge uten aktiv sensor (???), et annet verksted sier "feilkoden står konstant selv om den resettes". Bilen står til feilsøking for ledningsbrudd i skrivende øyeblikk hos en mekaniker jeg stoler på. Finner de ikke feilen der så er det slutt på pengebruk og RIP for denne gamle traveren.
 5. Odd-M

  E46 318i - feilvarsel ABS....

  .... og speedometeret er dødt, det "blafrer" litt til liv av og til. Litt googling og jeg var sikker på at det var sensor venstre bak. Men nei, den har jeg nå byttet og det er fremdeles feil. What next?
 6. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  I går oppstod problemet på nytt og har nå fått konstatert at det var en drivaksel bak som var på vei ut.
 7. Odd-M

  E60/61 tråden

  Litt googling tyder på det ja. Typisk, en uke før årets ferietur.
 8. Odd-M

  E60/61 tråden

  Skjermen på computer har de siste dagene vist at computer stadig forsøker å starte på nytt, men kom ikke forbi oppstartsbilde5. I ettermiddag ble det helt mørkt. Død boks eller software?
 9. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  Nei ingen forklaring og jeg fikk ikke med meg i farten hva feilkodene var for noe, og de var vel forsåvidt ikke årsaken til problemet slik det ser ut. Etter en samtale i går ettermiddag så kjørte de den faktisk inn på verkstedet for egen maskin, og både girkasse og drivlinje fungerte fint når de skulle teste hva som var galt. Så ikke godt å si hva som var/er galt egentlig. De har flushet kassen og fått på korrekt mengde olje nå, og etter en god testtur fiungerer det fint. Det blir vel å kjøre slik med den inntil det evt. oppstår noe mer krøll.
 10. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  Telefon fra verksted, tauet inn bil, lest av og slettet feilkoder, testing og alt fungerer normalt. En mil testtur og ingen feil, bortse5t fra at mekaniker mener den girer litt tregt. Noe den alltid har gjort på kald olje.. What??? Anbefaling om å flushe gjennom kassen med fersk olje og se hvordan det går.
 11. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  dobbelpost
 12. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  På min er det ikke antydning til rykk i bilen når jeg setter den i går, så tror ikke det er en stikkaksling. Hørte også en markant during fra drivlinjen når vi tauet den hjem i ettermiddag.
 13. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  Et av verkstedene jeg har pratet med, som driver med overhaling av kasser, nevnte dette. Disse ZF-kassene var meget sterke sa han, og kjørelengden og at den aldri vært chippet gjorde at han hadde liten tro på at det var der feilen lå. Lyden når den ble satt i park indikerte også at utgående aksel fremdeles snurret. Så det var å sjekke mellomaksel og differensial for feil. Merket etter at jeg fikk tauet den hjem i dag at den triller lett selv om girkassen står i park, så tror og håper jeg er på et spor her. Skal krype under i morgen og inspisere litt.
 14. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  Ja har hatt en ringerunde nå til både merkeverksteder og automatspesialister, hvorav en av sistnevnte tvilte sterkt på at det var automatkassen men noe i drivlinja bak som hadde gått av. Teorier varierer fra mellomaksling/drivknute til ventildisk eller converter. Alle mener, naturlig nok, at de må få bilen inn og få se på det før de vil si noe. Så det er vel ikke å konkludere med converter ennå.
 15. Odd-M

  Havari automatkasse E61

  Det er ikke nok å flushe gjennom systemet med ny olje?