papertiger

Members
 • Content Count

  2230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

papertiger last won the day on November 2

papertiger had the most liked content!

About papertiger

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tananger, Rogaland
 • Kjøretøy
  F36, R56

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. papertiger

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Det var vel meg det svaret mitt er ja og nei. Det er mange som har liten elbil som bil nr 2 der den brukes til mesteparten av den daglige kjøringen - til og fra jobb, butikken, trening, handling osv osv. Til dette, som er 95% av kjøringen, trengs det minimalt med bagasjeplass så en Leaf-størrelse bil er jo perfekt til det formålet. Til helgeturer og ferieturer hadde min familie aldri klart oss med en Leaf når vi har små barn med alt dilldallet det fører med seg. Sier ikke at det ikke går, for folk gjør det, men de er i fåtall. Og ære være de for at de klarer seg med en liten bil, men poenget mitt er at folk flest ikke gjør det og ikke gidder å tilpasse livet sitt for å få det til. En kompis av meg har tvillinger på 4 år og i3 som eneste bil. Det funker bra for de i hverdage, da de akkurat kommer seg til hytta uten å lade, og så leier de en større bil for ferieturer til Danmark f.els. Men hvor mange småbarnfamilier ser du ratte rundt i Golf? De kjører vel heller Golf stv eller Passat.
 2. @Evopower BMW bruker 4 like felger på vinterdekkpakkene sine. Spørsmålene oppstår når Fredrik, som meg, ønsker å bruke originale felger laget for sommerbruk (ikke spesifikke vinterfelger) til vinterdekk. Jeg bruker 8+8,5" felger med dekk i 225/45-18 på alle 4 på vinteren nå, det er synlig at det er bittelitt strekk bak, men ikke noe problem kjøremessig. God felgbeskyttelse både foran og bak. @Fredrik 90 jeg hadde R2 på F36’en og F20en og var fornøyd med de på skikkelig vinterføre når det var kaldt. Men de var RFT utgaver og støyet overraskende mye selv med høy profil. På F20en sleit jeg også mye med at de var så myke når de var nye at under pådrag slo antispinn seg inn i motorveihastigheter, og den var ikke særlig motorsterk akkurat. Gikk seg til etter noen måneder. De er veldig myke og ikke særlig tilpasset kjøreglade biler på sør-norsk vinterføre (= våte, bare veier, is og milde temperaturer). Nå har dere oftere vinter på Sørlandet enn mange plasser i Sør-Norge, men uansett. I år prøver jeg Michelin x-ice 3 i 18" variant etter anbefaling fra flere her inne. Så langt er jeg storfornøyd - støysvake, mye bedre kjøreegenskaper enn R2 i milde temperaturer og bare veier. gjenstår å prøve på skikkelig vinterføre. MEN, det kan hende R3 adresserer disse punktene og takler det bedre enn R2 men mener det var en her som prøvde de på en F01 xdrive, og ble skuffet over egenskapene på sørvestnorsk «vinter». Mulig det stod noe i Vinterdekktest-tråden 2019? Ble sterkt anbefalt Pirelli Ice Zero FR og Michelin X-ice 3 av min lokale dekkforhandler - Pirelli fordi de var perfekte for sørvestnorsk vinter, Xi3 fordi de var veldig bra på sørvestnorsk vinter og fordi Michelin i tillegg til det nevnt over også på merkverdig vis evnet å bygge inn en ekstremt god holdbarhet i dekket. Så blir spennende å se hvordan de presterer!
 3. papertiger

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Tror Ap også glemmer at det ikke utelukkende er rekkevidde som er med i regnestykket. Om en skal ha elbil som samtidig skal fungere som en fullverdig familiebil, nytter det ikke med Zoe eller Leaf. Da må en et par hakk opp, men Passat og Tiguan-størrelsen er enda ikke å få som elbiler. Da blir det automatisk neste trinn, der etron, S, X og ipace ligger. Det er etter min mening de eneste elbilene som kan fungere som en fullverdig familiebil (Tesla 3 går til nøds) per idag, og det blir feil å straffe forbrukerne for begrenset utvalg.
 4. papertiger

  520d g30 irriterende lavt turtall ved kjøring

  Nei, har en ny sjef i huset som også gjør en enestående jobb som tidstyv. Har snakket med den andre lokale Bavariaforhandleren i området, de foreslo jeg tok turen ut og tok med en tekniker på kjøretur (har vært borti han før - er tysk og kommer fra BMW-systemet i Tyskland og er ekstremt kunnskapsrik på BMW og Mini), så tar vi det derfra. Står på agendaen! 😛
 5. Jeg betaler 7900kr/år + trafikkforsikringsavgift på BMWen for superforsikring med motor- og drivverksdekning, Bilen er 4,5 år. Ingen førere under 23 år. 70% bonus 3. År tror jeg. Men på E91’en som har samme motor som du har betalte jeg vel 11-12 lapper i året for samme forsikring, det var rett før den bikka 8 år. Om det har med motoren å gjøre vet jeg ikke, men jeg vil i hvertfall tippe at det har med alder å gjøre og at bilen ikke er under garanti lenger. E91’en hadde jeg i Gjensidige gjennom Tekna, F36’en har jeg i Tryg gjennom NITO, så det er kanskje ikke sammenlignbart mot «normale» priser uten disse fagforeningsavtalene. 26000kr hørtes uansett grovt ut, det er jo japseracerMC-priser. Hadde bytta tvert 14000kr hørtes mer «fornuftig» ut om det er lov å si. Det koster å værra kar!
 6. Fra siden der ligner de faktisk veldig mye på E90 M3 vinterhjula Style 270M
 7. papertiger

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Siterer meg selv - det ble denne, hentet i kveld. + en DAC og optisk kabel mellom TV og DAC. Sjekket prishistorikk på prisjakt og da viste det seg at den hadde ligger til 16 lapper helt siden lansering i vår bortsett fra et par dupper på den tiden. Så må jeg nok flytte veggfestet lenger opp på veggen da den nye tv-en er sykt mye større enn det gamle og det tar borti TV-benken som henger på veggen. Den gamle tv-en er en ikke-smart Sony 40" LED TV fra 2010, så dette blir nok overgang. Har kun 1. Gen Apple TV nå (ikke lineær TV), den begynner mildt sagt å bli tilårskommen den også. Så målet blir å klare seg uten en ny Apple TV. Kan jo legge til at eneste grunnen til at jeg kjøpte ny TV var at med ny liten sjef i hus blir den sofaen som er 6m unna Tv-en brukt mest. Og da er 40" for lite..:)
 8. papertiger

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Ser på denne som nå er satt ned fra 16 til 10 lapper ifm Singles day(??), hvem er det som kommer på alle disse dagene?! https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/22879/samsung-65-4k-uhd-smart-tv-ue65ru8005
 9. papertiger

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Noen som har tips til 65" TV til maks 10 lapper? Vurderer Samsung, LG, Sony og Philips, alle UHD LED LCD 4K. Forskjellen ligger i brukergrensesnittet; Sony og Philips kjører Android med innebygd Chromecast, LG har sitt eget webOS og Samsung har sitt eget med innebygd AirPlay. Holder en knapp på Samsung, men denne testen viser at også Philips er å regne med. Begge fås til ca 10 lapper nå. https://www.lydogbilde.no/test/tv/rimelige-65-tommere-2 ps: Lyden på tv-en jeg har nå kjøres kun på et anlegg med NAD 316BEE forsterker da tv-en har RCA utgang. Dette finnes vel ikke lenger så ny løsning for TV-lyd må muligens på plass da TV-høyttalere utgår. Eller kan en DAC brukes her 🤔
 10. Veldig bra! Vurderte sterkt dette designet som vinterfelger til F36’en, men endte opp på 400M. Angrer litt, for de ser unektelig svært bra ut på både F3x og E9x!
 11. Takker blir meir og meir nøgd dess meir eg kikkar på det! Ja det skal jeg gjøre, når jeg en dag får avse en time det skal visst være desidert mye raskere med Enet + adapter enn de Bluetoothadapterne.
 12. Takk! Det hele ser litt bedre ut fra siden, kunne vært noe bedre fra profil (innpress) men det ser mye bedre ut enn de 17" som stod på i fjor. Så ville de nok ha sett hakket større ut i sølvfarget, men gleder meg til å få helheten med svart skiboks på plass fra det ene til det andre; etter at bilen var inne for bytte av fordelingskassen ble software oppgradert i hele bilen. Nå går det an å ha på norsk språk i bilen uten at setningene er helt tullete, men når jeg nå låser bilen mens den er i gang tuter den to ganger - irriterende! Så det må bort. Kjøpte meg for litt siden en Enet-kabel som jeg tenkte å bruke for diagnose sammen med ISTA/D. Så langt har jeg ikke kommet, ca ALT annet har blitt prioritert foran dette. Hadde vært kjekt å kode litt helt basic ting, så har oppdaget Bimmercode-appen. Kjøpte så i dag en Lightning til RJ45-adapter som funker sammen med enet-kabel og iPhone. Så det blir neste, få fekk tutingen og samtidig få inn et par andre ting; memory på auto start stop, lys i dørhåndtak ved revers osv. Blir kjekt å prøve Bimmerlink appen skal også kunne funke greit for enkel diagnose. Men skal få prøvd å få gang på ISTA/D etterhvert.
 13. Gleder meg faktisk mer til Polestar 2, den har en bra pris. Polestar 2 mot BMW i4 kan bli interessant. Bare synd i4 kommer først i 2021. ID 3 er jo i et lavere prissjikt, men jeg synes den er noe... kjedelig. Typisk VW, litt kjønnsløs.