papertiger

Medlem
 • Innholdsteller

  1686
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

papertiger vant dagen sist Oktober 26 2017

papertiger hadde mest likt innhold!

Om papertiger

 • Rang
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tananger, Rogaland
 • Kjøretøy
  F36, R56

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Denne synes jeg er et fint tilsvar på G11 LCI-lanseringen https://www.topgear.com/car-news/classic/heres-picture-old-bmw-limo
 2. Det første der satt jeg faktisk å tenkte på selv. Massiv forkrommet grill. Hadde en puttet et Genesis- eller Equus-emblem på denne kunne de ha lurt meg. ...og det bringer oss over på det du skriver nederst; dette designtrekket er åpenbart for å tekkes det asiatiske markedet - der overnevnte merker også har sitt primærmarked. Hadde resten av bilen vært like vulgær og voldsom som nyrene hadde det på en måte vært ok, men resten er jo ganske så nøktern egentlig, så derfor blir det hele en litt rar mix i mine øyne.
 3. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  webasto virker litt utdatert ja, tror heller jeg hadde gått for en Defa-pakke med app-styring i fossiltralla, både mtp kostnad og enkelhet, selv om det krever strømkabel i bilen. Etter hva som leses her inne på forumet virker det som at webasto har en tendens til å gå i stykker etterhvert, og at det koster rimelig mye å fikse. Men en leser vel stort sett kun om der det ikke fungerer, hører lite fra de som har et fungerende system 😛 i så måte er jo PHEV genialt mtp forvarming selv om en ikke får så mye rekkevidde ut av den.
 4. Gratulerer med et stykke nydelig F80! Og for en farge, denne går det nok ikke mange av rundt om.
 5. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Jeg fant vel også ut ved kjøring på vinterføre i fjor at Traction-knappen (som egentlig aktiverer DTC - som å trykke på DTC knappen 1 gang i stedet for å holde inne å slå av alt) gjorde F36'en kjekkere og litt mer kontrollerbar både på slapseføre og snøføre, da den ikke griper inn så fort i svinger. Dvs at føreren har litt mer av kontrollen, noe jeg liker Blir det tilsvarende som når du trykker på knappen 1 gang?
 6. Oi, her har jeg vært litt fraværende. Jeg hadde de delt litt opp i «bits and pieces» fra tidligere tider med skiholder på, så fikk det akkurat til å passe med de lengste stykkene mellom T-boltene. Hadde jo absolutt vært enklere å bare bruke izi2connect-Kit’et som fulgte med, men det ser jo ikke like fint ut på en plass der ingen noensinne ser 😛 skiboks er ikke optimalt, men du verden så mye bedre enn skiholder. Første gang jeg tok i bruk skiholderen i fjor kjørte vi inn fra Stavanger i regnvær og endte opp i Sauda der det sluddet, gikk over i snø og frøs på over natten. Når morgenen kom og ski og brett skulle av var alt pakket godt inn i et tjukt lag med is og måtte tines opp med hårføner. Da var ikke investeringsvalget om en skiboks vanskelig 😛 . På estetikkens alter har Packline gjort den lille blunderen å ofret et skikkelig håndtak bak på toppdelen av NX Premium-boksen jeg har, så jeg finner det av og til litt vanskelig å få lukket den i lås om den finner litt motstand dersom den er litt fullpakket i høyden. Der var Skiguarden vesentlig bedre. Men denne er nok mer vridningsstiv, og izi2fit-Kit’et med fjørbelastede holdere er mye bedre enn skiguard sin løsning. Alt i alt er er jeg mer glad i skiboks enn alternativet, og den blir stående på til etter påske Stemningsbilde fra nyttår på Haukeli:
 7. Japanerne har en lei tendens til å gjøre et godt utgangspunkt svært rotete med masser av linjer i hytt og gevær, det være seg Honda, Lexus, Toyota, Mitsubishi. Mazda er vel de eneste jeg har sansen for egentlig, både med tanke på deres uavhengighet til andre bilmerker, deres egne filosofier og tankemåte, men også produktene de lager. Og det kommer fra en som er vokst opp i en Mitsubishi-familie. Unntaket som bekrefter regelen er vel LC500h, og senest LC convertible concept; Beklager ikke-BMW-relatert stoff her, og en kan si mye om Lexus sitt design, men DETTE er lekkert.
 8. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Hva begrepet "kjøreglede" er og innebærer vil jo være en høyst individuell oppfatning. Det finnes absolutt ingen fasit på dette. Det beror mest på personlige preferanser, som også blir nevnt ovenfor her. Der du på din side har dine preferanser, med lav vekt, lavt tyngdepunkt, bakhjulstrekk og manuell girkasse som hovedpunkter, kan en annen person ha god oversikt, komfortable seter, automatkasse, stødig på veien, komfort og støysvak som sine preferanser. Disse kan være motsatte av dine preferanser, men de er ikke mindre riktige av den grunn. Det er det som igjen gjør det vanskelig når biljournalister bruker begrepet "kjøreglede". Strengt tatt er anmeldelser generelt (det være seg musikk, biler, headset etc.) subjektive, der en avis kan gi bilen eller albumet eller headsettet terningkast 5, mens en annen kan gi det samme terningkast 3. At nye X5 leverer kjøreglede har jeg ingen vanskeligheter for å tro selv om jeg ikke har kjørt en selv. Har derimot kjørt E70, og den leverte i mengder. På en annen måte enn Cooper S'en min, men kjøreglede er ikke en "one way street".
 9. papertiger

  Brann BMW i8

  Jeg har fulgt med denne tråden fra begynnelsen, men kommentert lite. Er mildt sagt sjokkert over denne saken - klart nå har jeg kun lest din side, og det er alltid to sider av en sak. Men dette virker helt vanvittig på meg - det som er noe av det mest graverende er hvordan forsikringsselskapet har med ødelagt bevis for å styrke saken sin. Bra at du tar ut en anmeldelse på dette, og det er tydelig at det er noe som skurrer her når statsadvokaten omgjør henleggingen. Lykke til videre, krysser fingre og alt som er for at dette går veien - rettssaker kan være skumle, og utfallet er definitivt ikke gitt på forhånd. En ting er sikkert; jeg har ingen ønsker om å spørre om pris på forsikringer hos det forsikringsselskapet..
 10. Lekreste oppsett felg+høyde til nå på bilen din etter min mening - det der var bare helt riktig!
 11. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Gratulerer igjen - blir kjekt å følge med på «livet med 225xe» og finfin farge da! Hvordan ser utstyrslista ut?
 12. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Gratulerer så mye med ny bil @Marius2002! Godt å se deg tilbake i BMW-land igjen, samme om den bygger på UKL(?)-plattformen, dette er min klare favoritt i denne bilklassen, selv om jeg nok hadde gått for Coutryman SE hybrid som har samme hybridpakka, men det er smak og behag. Gleder meg til å følge med dine erfaringer med og betraktninger rundt denne bilen, samt hvordan lading og PHEV fungerer i dagliglivet med ditt bruksmønster. Det er jo litt av nøkkelen med en PHEV - bruksmønsteret og hva det kan gjøre med utgiftene. Ang. utstyrsnivå på premiumbiler kontra «vanlige» biler har jeg flere ganger blitt overrasket over hvor liten forskjell det er, og hvor ofte bl.a. BMW kommer til kort her kontra billigere biler i samme klasse. En kompis kjøpte nettopp en helt ny Peugeot 5008 GT line med 165hk bensin. Den får jo F36’en til å fremstå som rimelig gammeldags innvendig til sammenligning både designmessig og utstyrsmessig, og kjøreegenskapene er definitivt ikke noe å kimse av. Nei, det er ingen BMW-feeling bak rattet, men jeg hadde ikke hatt problemer med å farte rundt i en slik bil, om en ser bort fra SUV-designet kombinert med mangelen på 4x4. En annen kompis kjøpte en Mazda 3 Skyactiv D ny for et par tre år siden. 2,2-liters dieselen høres ut som en bensinmotor og framstår som en langt roligere og mer raffinert motor sammenlignet med B47’en i BMWen som kom på markedet flere år senere. Eneste er kanskje at noen av de funksjonene som er like for begge biler er noe mer raffinerte i BMWen - som HUD - få lager dette så bra som BMW, og Mazda-HUD har vel vært en skjerm som i Pug og Mini frem til nå da den nye CX-5 kan leveres med to versjoner der den dyreste er et skikkelig HUD. Andre ting er iDrive, men der sliter også andre premiummerker mot BMW sin intuitivitet og brukervennlighet. Mazda er kanskje de som har en av de bedre løsninger her da de har kopiert BMW og beholder kontrollhjulet i midtkonsollen fremfor å samle alt på en touchskjerm føreren må ta øynene av veien for å betjene. Bottom line; helt enig med Fredrik i at det har aldri vært så bra som nå å være i markedet for en modell fra de ordinære bilprodusentene, det være seg tysk, japansk, koreansk, fransk eller tsjekkisk.
 13. Ble svært så bra, spesielt med BBS-oppsettet. Men kanskje de gule accentlistene inni bilen ble litt mye? Muligens bildet ikke yter bilen rettferdighet.
 14. Ja de ser jo langt bedre ut, ingen tvil om det.
 15. Dette ser lovende ut! Og av en eller annen merkelig grunn gjør disse felgene seg _langt_ bedre på F3x med litt senk. Kunne ikke fordra de forrige vinter på F36'en (som da gikk på stylter...), men nå etter litt senk kan jeg leve med de.