papertiger

Members
 • Content Count

  2125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

papertiger last won the day on September 8

papertiger had the most liked content!

About papertiger

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tananger, Rogaland
 • Kjøretøy
  F36, R56

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gratulerer med dagen, bilen! 🥳 Pulsmålingen på håndleddet ga jeg opp første vinteren, den er way off når det er litt kaldt ute, og følger ikke med opp på raske endringer i puls. Så bruker konsekvent pulsbelte på denne også. Men på aktiviteter der pulsen ikke betyr så mye (lengre løp i terreng typisk) fungerer det mer enn godt nok, får en indikasjon i alle fall. Og i motsetning til mange andre klokker er designet såpass fint at den kan brukes i mange anledninger ja
 2. 6WA er bare utrolig lekkert - spesielt i avslått tilstand. Som saltkjelen sier - noe av det mest elegante som er laget synes jeg, og mye mer elegant enn 6WB som framstår som litt glorete. Jeg vil ikke ha vanvittig med grafikk og endrede farger selv om jeg hiver bilen i sport 😛 Kul klokke forresten, har samme selv. Sliter dog litt med at den hopper opp og ned på farten når jeg løper (som om den mister GPS/GLONASS-signalet), og at den henger fort 50-60m etter hvor jeg egentlig er i løypa når jeg følger med på når fartsøkningen plukkes opp. Men fungerte veldig bra på Lysefjorden Inn, så satser på at de kommende to software-updatesene som kommer i løpet av høsten retter opp i dette.
 3. papertiger

  Designer's F11 M550D X-Drive

  Gratulerer med rå skute! Og behold gjerne nyrene, det er de som skiller M550 fra øvrigheten
 4. @Saltkjelen sikker på det ikke er to Golfer du har bilde av 🤔 for det var lite bortsett fra to nyrer som tilsier at det er en bil fra München
 5. papertiger

  BMW 5 serie tre barn

  Det er jo vanskelig å svare på, men det kan potensielt være tilfelle ja - på begge dine spørsmål. Tror jeg ville ringt å forhørt meg om dette hos en girkassespesialist, og evt. brukt det som prutingsgrunnlag. På 3-serien jeg hadde kom det på ca 7000kr hos en girkassespesialist. Det mener jeg det kom på for en kollega som fikk gjort det samme på sin 2008 X5 3.0d hos en annen girkassespesialist også.
 6. papertiger

  BMW 5 serie tre barn

  Det er korrekt - ifølge Bavaria trengs det ikke å byttes olje på hverken transferkasse eller automatkasse uten at de begynner å tulle. Dvs. de opererer ikke med serviceintervall på de. Om det er likt som på girkassen jeg hadde på min E91 320d skiftes hele bunnpanna i girkassen ved oljeskift på kassen da oljefilteret er en integrert del av bunnpanna - det fås ikke kjøpt løst. Jeg foretok flushing og oljebytte på girkassa på min E91 rett etter kjøp, km 130 000. Tviler på det var gjort før.
 7. papertiger

  Erfaringer med N14 motor i Mini/BMW?

  Beklager sent svar. Ja den er chippet, men av forrige eier. Også montert K&N vaskbart innsatsfilter, gir visst hakket grovere lyd, og det høres det ut som også, selv om jeg aldri har hørt en original . Jeg hadde F20 116i M Sport manuell som leasingbil fra 2012-2015. Om jeg savner den? Ja! Det finnes en tråd her inne på forumet om en som har modifisert sin F20 116i en del. Regner ikke med du har kjørt bilen enda da? Du kan glede deg til det skjer, det er uhyre morsomme biler
 8. papertiger

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Det var dimensjonene nevnt ovenfor du så etter? Dekkonline.com er en grei søkemotor, der finnes det meste av dekk. Velg BMW som originalutstyr i venstre marg. I 245/35-20 og 275/30-20 er finner jeg 2 stjernemerkede modeller som ikke er merket med ROF/RFT/Runflat; Bridgestone S007* Michelin Pilot Super Sport*. Hadde nok selv valgt sistnevnte uten å stusse ettersom jeg har dårlige erfaringer med S007, dog i runflatversjon. Ellers bruker jeg Norgesdekk sin nettbutikk. https://b2b.norgesdekk.no/shop/tire;category=Sommerdekk;width=245;profile=35;diameter=20;runFlat=false I samme dimensjoner , ved valg "ikke runflat" så kommer det opp: Goodyear Assymetric 3* MOE opp alternativ (* = BMW, MO=MB, MOE= MB Extended mobility, som betyr runflat, selv om det står "runflat=nei" på dekket). Michelin Pilot Super Sport*. Hadde fortsatt valgt sistnevnte
 9. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Den ser jo dørgende kjedelig ut - som det meste annet fra VW - men det betyr på den annen side at den nok kommer til å selge i bøtter å spann, vertfall her til lands vil jeg tro, i likhet med posisjonen Golf har. Ladeinfrastruktur vil nok kunne være salgsflaskehals i andre land. Bra at VW promoterer den som CO2-nøytral ut fra butikk, på det området har vel i3 vært ganske så alene til nå. Uansett, BMW eller ikke, i3 appellerer mer til bilentusiasten i meg enn VW. Det er bare noe som trigger meg med i3, ID.3 blir litt.. kjønnsløs og kjedelig?
 10. papertiger

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Herlig diskusjon dette ble til Er enn så lenge enda medlem av både F30-36-gruppa og Mini OCN-gruppa, men det er vel bare et tidsspørsmål. Her om dagen var det en dame på Mini-gruppa som hadde en tirade uten sidestykke mot Mini/BMW-verkstedet som ikke hadde byttet bremsevæske på 2014-modell Minien hennes ved oljeservice og bilen nå ville ha bremsevæskebytte ALLEREDE I SEPTEMBER??!, da hun mente at prisen de tok var så høy at den burde inkludert dette. Overhodet ingen forståelse for CBS-systemet. Og neimen om de skulle få penga hennes, nei nå ble det Anbudstorget neste! God underholdning da om ikke mer, men jeg dør litt inni meg.
 11. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg gleder meg til klima- og miljødebatten lanserer SUV-skam.
 12. Nå skal jeg være skeptikeren her inne; det er mye bra lesning og erfaringer med xHP, men er det noen bakdeler/faremomenter mtp holdbarhet, slitasje etc? Eller er det for nytt til at slike ting har komt til overflaten ennå?
 13. papertiger

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Lurer på om faktisk Michelin PSS og PS4S er de eneste du får med stjernemerke uten runflat, men er ikke helt sikker på dette. Og de to nevnte fås kun i stjernemerket utgave i gitte dimensjoner for bestemte modeller (ikke gitt at PS4S fåes i originaldimensjon til F11 f.eks).