papertiger

Members
 • Content Count

  1906
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

papertiger last won the day on April 17

papertiger had the most liked content!

About papertiger

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tananger, Rogaland
 • Kjøretøy
  F36, R56

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. papertiger

  BMW dieselmotorer

  @ahj takk for tips, det kan være en idé å gjøre noe sånt når det kommer opp da ja. Bare løsnet du slangen på motorsiden av turboen og sprayet inn?
 2. papertiger

  BMW dieselmotorer

  Hei, 4-serien med B47 motor har vært inne hos Bavaria etter noen "Drivetrain failure" feilmeldinger som kom og gikk, og litt nykking/nøling/fusking fra motor under pådrag ved kald motor. Fikk svar i dag; Synderen var EGR-ventilen som var helt nedsotet. Feilkodene etter diagnose viste feil på EGR ventilen, og symptomene jeg hadde forklart (nøling/fusking ved pådrag på lave turtall ved kald motor) og feilmelding som kommer og går var helt i tråd med slik de oppførte seg. Så da var den byttet på garanti. Servicemann forklarte at det er bare slikt som skjer på disse dieselmotorene, så hørtes ut som det var lite å gjøre med det. Vi har et forholdsvis blandet kjøremønster med en langtur i ny og ne, men i det daglige er det stort sett 15min kjøring om morgenen og om ettermiddagen. Er det noen typisk oppskrift for å hindre at dette skjer igjen? Rensing, blending (ta bort hele EGRen når garantien går ut?), tilsetninger som renser, hardkjøring i blant, annet drivstoff? Etter et raskt google-søk på dette finner jeg poster på bimmerpost med samsvarende symptomer og EGR-ventil feil.
 3. Jøss, litt av en opplevelse du har vært borti her. Synd for de at det var feil person de prøvde seg på. Ang. det med prisnivået på LCI 530xd ser jeg det samme - og utvalget er nesten større på M550d ser det ut som? Eneste aberet er det vi har snakket såvidt om tidligere; hvordan vil vedlikeholdskostnadene på en M550d være kontra en 530/535d med sine tre turboer og generelt høyere utstyrsnivå, når bilen begynner å bli noen år? Selv hadde jeg nok helt mot en 530d xdrive LCI med bakgrunn i dette ubesvarte spørsmålet, gjerne en godt utstyrt importbil.
 4. Ok, så ringte akkurat Bavaria og sa at bilen var klar. Synderen var EGR-ventilen som var helt nedsotet. Feilkodene etter diagnose viste feil på EGR ventilen, og symptomene jeg hadde forklart (nøling/fusking ved pådrag på lave turtall ved kald motor) og feilmelding som kommer og går var helt i tråd med slik de oppførte seg. Så da var den byttet på garanti. Servicemann forklarte at det er bare slikt som skjer på disse dieselmotorene, så hørtes ut som det var lite å gjøre med det. Vi har et forholdsvis blandet kjøremønster med en langtur i ny og ne, men er det noen typisk oppskrift for å hindre at dette skjer igjen? Rensing, blending (ta bort hele EGRen når garantien går ut?), tilsetninger som renser, hardkjøring, annet drivstoff? Etter et raskt google-søk på dette finner jeg poster på bimmerpost med samsvarende symptomer og EGR-ventil feil.
 5. Ja merket at el-rekkevidden var begrenset ja. Men med et kjøremønster som tillater bruk av kun el-drift i det daglige er dette en glimrende bil, og uten å ha prøvd B-klasse hybrid vil jeg si at jeg ikke hadde hatt noen problemer med å ha en 225xe stående hjemme - bortsett fra det litt gubbete imaget disse kan gi (om en bryr seg om slikt). Det er uansett en kjempebra pakke, med den nevnte BMW-følelsen intakt som jeg skrev innledningsvis. Med noe bedre dekk og kanskje en tomme større felgdimensjon er en kommet langt på vei. Overrasket var jeg også over bagasjerommet, det slukte det vi hadde med oss uten problem under hattehylla. Satser på å få hentet de nyinnkjøpte felgene også i løpet av helga, regner med det går bra med plass Takk! Ja krysser fingrene for det. Om det skulle bli helt tullete får jeg heller selge de igjen Er i utgangspunktet ikke glad i hverken svarte biler eller felger, da jeg synes linjene blir skjult, og svarte felger kan se små ut. Fine felger fremhever bilen, men i svart blir de ofte usynlige. Men som en helhet med svart bil, svarte nyrer, svart skiboks håper jeg det kan klaffe. Slik ser 441M ut i Jet Black, det blir noe lignende, men jeg liker bedre designet på 400M. Det er en diesel ja. Hatt samme eier her så lenge jeg kan huske (i hvertfall 14-15 år), og den blir "pedantisk holdt" med håndvask stort sett hver gang jeg er her. Håndvasken er den gode gamle med hageslange, 10 liters vaskebøtte og svamp .
 6. Fireren begynte å skape seg litt for en uke siden (ørlite nøling og fusking ved pådrag en sjelden gang, samt Drivetrain failure feilmelding som kommer og går like fort som den kommer). Etter at jeg i dag plutselig manglet effekt i tillegg ringte jeg Bavaria Stavanger og fikk levere bilen der med en gang idag. Når jeg kom hadde de en 225xe M sport stående klar til meg. Bra service! Vi hadde pakket bilen for å dra inn til svigers i ettermiddag, så alt pikkpakket ble dermed lastet over i pensjonistmobilen (beklager @Marius2002). Servicekaren mente jeg så ut som en oppegående kar, så han så ikke behovet for å forklare meg at hybriden kunne kjøres som en helt vanlig bil 😛 . Da de ikke ble ferdige med Fireren idag ble det garantileiebil på langtur og resten av helga. Jaja kan vel være greit å prøve å finne det Marius ser i disse bilene, så en langtur er egentlig perfekt 😊. Fulladet bil og tank, men litt jobbkjøring før avreise gjorde at elektrisk rekkevidde ble begrenset når en 3-4 timers tur stod for døren. Endte opp med dette resultatet med dagens kjøring, første del i Save modus, siste del i Auto eDrive, og de siste kilometerne på Max eDrive. Vel framme. Hakkapeliitta R2 supermakt piggfrie dekk reduserte kjøregleden til 83,5%. Dette tatt i betraktning får jeg den gode BMW-følelsen i denne bilen med god styring og den ligger veldig fint på veien, også på svingete vestlandsveier. Denne gangen er det dekkene som setter begrensningene. Kona syntes hun satt for høyt og fant seg ikke helt til rette i seter hun syntes var noe harde. Jeg fant en god sitteposisjon, men har nok en forkjærlighet for lavere sitteposisjoner. @sveigis ser du noe annet interessant her?
 7. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  ...og der traff du spikeren på hodet på hva som er min «frykt» med selvkjørende biler. Absolutt fint med automat i hverdagen (selv om jeg til daglig kjører Cooper S med tre pedaler og trives godt med det). Men den dagen det å kjøre selv blir forbeholdt de få, og bilene helst skal kjøre selv, hva skal vi da gjøre i bilen? (No pun intended..) Det er jo det som er det kjekke med å kjøre bil - å kjøre! Jeg er redd for at selve gleden jeg har ved å sette meg bak rattet og kjøre avgårde forsvinner mer og mer dess mer selvkjørende bilene blir og mindre mulig det blir å faktisk kjøre selv. Her for noen uker siden tok jeg å kona oss en ettermiddagstur inn til min hjembygd Suldal - en 3 timers tur på vestlandsveier fra Stavanger inkl 2 ferjer, vi skulle i 30-årsdag. Men vi måtte hjem på kvelden. Altså nye 3 timer i bil. Etter å ha vært der i 4 timer og en del kaffi satte vi kursen tilbake mot Stavanger sent på kvelden. Kona sov, jeg kjørte. Helt alene på veien, mørkt men gode LED-lys lyste opp tørre veier. Var ikke hjemme før sent på natt Det er lenge siden jeg har kost meg så mye bak rattet (om vi ikke tar med Mini-turene da). Gudbevaremegvel så kjedelig den turen hadde vært med en selvkjørende bil! En liten digresjon ang selvkjørende biler; en kjenning kjøpte seg en Model 3 Performance, hvorpå jeg spurte om han hadde fått den lavere prisen som de kom med etterhvert. Men han hadde heller valgt den mest avanserte selvkjøringspakken (husker ikke hva den heter - Autopilot 2?) og la ut om hvor mye den kunne kjøre selv osv. Og jeg tok meg selv i å sitte der å ikke kjenne på «wow»-følelsen i det hele tatt. Jeg kjente mer på en slags resignasjon over hvordan det er på vei til å bli, og deretter på min totale mangel på ønske og behov for selv å «kjøre» noe slikt. Jeg blir til og med irritert på noe så smått som filskiftevarsleren i BMWen!, og skrur den alltid av på landeveien. Har jeg blitt gammeldags i en alder av 30?
 8. papertiger

  E91 335d LCI

  Go for it, de satt utrolig bra! Style 231 sikla jeg på når jeg hadde E91, men som du sier vanskelige å finne her. Og Style 230 som jeg hadde på var vel så lekre syntes jeg OEM 19" bak for E91 er 9" ET39, så 9,5" ET39 vil da gi deg 12,7mm (1/2" ) lenger ut enn originalt? Det skulle vel kunne passe bra, alt etter hvilket oppsett du er ute etter.
 9. papertiger

  Vestfold chiptuning - erfaringer?

  Interessant, verdifull info all den tid jeg bor i området! Har du software til B47 også?
 10. Ser ut som du koser deg med denne, det er herlig å se! Trodde helt ærlig disse bilene, etter å ha sett så mange av de ødelagt med uoriginale, sorte lykter med Audi-LED-strips i både foran og bak, felger som skulle vært estetisk ulovlige og lakk som ikke har sett vedlikehold på aldri den tid, var «tapt», men så kommer du og drar de opp igjen der de hører hjemme! For en staselig SUV! Selv liker jeg aller best E70, den står seg utrolig godt, men jeg må si at denne også tåler tidens tann meget bra når den ser slik ut Rart hva omtanke for det en eier kan gjøre...
 11. Når skattepengene gikk riktige veien og vel så det i år begynte felgkløa å komme tilbake igjen... For å gjøre en kort historie lang: Er vel ingen hemmelighet at jeg ikke har vært overbegeistret for Style 413 vinterhjulene som står på bilen. De er en tomme for små, og litt kjedelige i designet. Hakka R2-dekkene er nå også på sin fjerde sesong, uten at de er utslitte enda. Har egentlig vært på jakt etter et sett Style 397 18", men jeg ser at disse ikke egner seg så bra for vinter med sin finish (delvis maskinert front), mange har skader i klarlakk. Etter å ha slått det litt fra meg kom jeg plutselig over et sett Style 400M til en svært rimelig penge, et felgdesign som jeg ikke likte noe tidligere, men som har vokst på meg med tiden og som jeg liker ganske så bra nå. Det «spesielle» med disse var at de var sortlakkerte i Jet Black fra fabrikk og hadde stått på en 2017 F30. Jeg trodde de først var omlakkert, men etter å ha sjekka realoem viste det seg at de kom i en variant i Jet Black fra 2017. Bare et lite sår i den ene felgen foran og en annen bak, ellers helt strøkne 😀. Det står dekk fra helvete - S-002 RFT - på, kjører de nok ut sommersesongen før jeg kjøper vinterdekk til de. Selger visste ikke, men jeg antar, og satser på, at siden dette er originaldekk på originalfelg er det også dekktrykksensorer montert i, noe som er kjekt å ha og koster litt å ettermontere. Blir kjekt å få de hjem, og selv om jeg har sagt til meg selv at jeg aldri skulle ha svarte felger (på samme måte som jeg sa at jeg ikke skulle ha svart F36..), tror jeg vinterkomboen med helsvart F36 med helsvart skiboks og svarte felger kan bli stilig! 😊. Blir for øvrig 225/45-18 rund baut piggfritt på disse, noen som har anbefalinger? Ser Goodyear kommer godt ut på vestlandsføre. Felgene har blitt plukket opp langt herfra av en snill svigersøster som var i området, og kommer snart vestover. —lang historie slutt— Bilder fra selger:
 12. Gratulerer med den moderne GTI-type bil! Og i rette farge det går en vanlig i3 her i området som er senka og har en flat frontleppe som stikker litt ut foran frontfangeren, den har et utrolig fint stuk. Diskret, men skiller seg ut for et trent øye. Vil du dele noen av planene?
 13. Vi har fått byttet ene H/K høyttaleren i hattehylla/hjørnet bak på vår 15 modell 4 GC, så det går på garanti. Skurret ved lave frekvenser. Det gikk på garanti, som seg hør og bør.
 14. Oioioi, gratulerer! Jeg sitter å kikker på disse selv om dagen, men bare for gøy egentlig. Prøver å beholde den vi har enn så lenge, så får vi ta en ny vurdering om et år eller så om vi trenger mer plass - da er nok veien til en stasjonsvogn kort, og da har fruen sagt klart i fra om F11 og gjerne 3-liter
 15. Går det an å kjøpe løs folie til disse skjermene altså? Blir nok bra du er flink til å fornye bilen, den holder seg utrolig fresh og moderne med det du gjør.