Jump to content

papertiger

Members
 • Content Count

  3268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by papertiger

 1. Mitt gulltips: dra innom nærmeste BMW-verksted, de kan som regel hjelpe deg med riktig adapter (det er et helt sett med forskjellige). Deretter kjøper du 4 stk originale vanlige hjulbolter av de samme folka, og kaster låseboltene på sjøen (neida, du kjører de ens ærend til nærmeste gjenvinningsstasjon for metall). De har aldri gitt meg annet enn trøbbel, har måttet få verkstedhjelp på begge bilene med disse.
 2. @Saltkjelen +1! Merkelig å si det, ettersom både jeg og kona har vært skjønt enige om at denne ikke er noe fin å se til. Men de bilene har virkelig begynt å trigge meg den siste tiden, hjelper heller ikke at en kollega av kona har en litt slitt 3.0sd M sport utgave som nok snart skal selges 😛. Og at naboen som vi leier carportplass av til Minien har kjøpt seg en svært fin 2.0d (da er det M47? Xdrive20d ble vel N47) med komfortseter. De er skikkelig kule rett og slett! Men det har vel vært en del fordelingskasseproblemer med disse?
 3. Nei, DTC er akkurat slik jeg har beskrevet det. Et trykk på knappen foran Sport-Comfort knappene i midtkonsollen din aktiverer DTC. (det står OFF og et symbol av en bil i sladd på knappen). Et langt trykk (over 2sek) deaktiverer alle støttesystemer helt. Adaptive drive går på understell, hardhet på demping og aktive krengingsstabilisatorer.
 4. Jo, stemmer, akkurat! Synes dog det er kjekt med variasjonen. Så to vidt forskjellige biler på mange måter.
 5. Interessante nyheter; https://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=54331 BMW kåret til verdens mest bærekraftige bilprodusent.
 6. Stilig! Er dette da noe som er "enkelt" å ettermontere i hvilken som helst BMW? Kan ikke fordra slike løse garasjeportåpnere hengede i solskjermen i bilene, så når jeg en gang skal til med garasje er integrert åpner et must.
 7. Mest fornuftige jeg har hørt på lenge! I tillegg er det kona som kjører den og hun er veldig fornøyd , jeg er heldig om jeg får kjørt den en tur i uka. Har nok av både fornuftige og ufornuftige ting å bruke pengene på for tiden 🙃
 8. Ja den ser bra ut der - hele bilen er våt, felgene og dekksidene er våte. 😂. Skal være enig i det, hadde sett litt kjedeligere ut med sølvfargede felger i samme design. Er kanskje mangel på spacere som gjør det 🤔 men på vinterstid er det greit at de ikke kaster dritt opp etter hele sida på bilen. Ja kona er veldig fornøyd med vår hun også kjempegode biler som stikker seg litt ut av 3-seriemengden! Takk for det! Kanskje det blir 4GC på deg neste gang? 😀
 9. Nei. DSC er normalt på. DTC slipper opp litt på antispinn og antiskrens, slik at bilen får bedre Traction (derav navnet på modusen i F2x og F3x) dersom den trenger litt hjulspinn for å komme seg fram. Det gjør også at systemene ikke jobber så mye, de slipper rett og slett litt opp. Morsommere å kjøre, føles som det er du som kjører bilen, og ikke systemene det er jo en sjeldenhet på nye biler. Men så ligger der og tar tak dersom du har det alt for morsomt 😛.
 10. @sveigis den gjør forsåvidt det og skal være enig at den ser veldig bra ut i rette lyset, slik som her; og jeg ender nok opp med å ha de. Men OCD’en min sier at en halv tomme breiere felg bak er feil når dekkbredden er den samme. En anelse dekkstrekk sammenlignet med framme. Og felgene er lakkert Jet Black, det er en veldig svart, ikke-metallic BMW-farge (også kalt Schwartz II), i sollys får dekka til å framstå som skitne veldig fort, og bilen blir også lysere. Ser det ligger ute et sett like felger på Finn nå (svarte), men de var alt for dyre. Kunne tenkt meg å hatt 4 framfelger, det hadde blitt bedre. Bilen er for øvrig Safirsort
 11. True that. Noen bedre? Skal uansett ha 8x18 rund baut (for å unngå strekk og pga original størrelse), samt innenfor krava på sporviddeendring. Dette er jo uansett et sammensurium da F3x kommer med et vell av forskjellige størrelser og bredder, så det må sjekkes med kalkulator. ET30 er dog innenfor krava, både framme og bak. Style 397 er en favoritt, men lite egnet til vinterdekk pga overflaten. Gjerne style 350 kunne vært noe, men de er ikke akkurat spennende de heller, selv om de kunne gjort seg på F3x.
 12. Prøv det i en xDrive-bil, så risikerer du at den snurrer helt 😛 har et par tilfeller med xdrive'ene der jeg har holdt gassen når jeg har fått skrens, og da har den til slutt hentet seg inn igjen (i tide).
 13. Hentet fra BilNorge.no - det som Audi her driver med er ingenting annet enn totalt forvirrende. https://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=48458 Noen andre enn meg som ble råka av mindfuck her nå?
 14. @fupsaker: For å følge opp siste post i barnestol-tråden : gratulerer igjen! Er det barnevogn til sistemann ut du er på jakt etter? Bagdelen er den som tar mest plass uansett, men det kommer du ikke unna. Minien har aldri sett en barnevogn i bagasjerommet (eller bakre hanskerom som det kanskje også kan kalles ), men såg på litt forskjellige modeller når City Eliten skulle byttes ut og degraderes til barnehagevogn. Bugaboo er veldig fine, men ofte svindyre. Fox er kanskje den minste og netteste Bugabooen, men en kompis med den vogna og XC60 T8 klager på at den tar "nesten hele" bagasjerommet. Vi endte som du ser opp med Emmaljunga NXT60, den er ca like liten sammenslått som City Elite, som i sin tur er veldig kompakt sammenslått. Tar av hjula (som er veldig enkelt) er den utrolig liten. Det har kommet noen forbedringer på siste årsmodell som forhåpentligvis gjør den enklere å slå sammen, vår 2018 modell er litt knotete om en ikke har rette teknikken inne, men har ikke noen problemer med å anbefale den
 15. @fupsaker: Først og fremst! Congratulatore så mye, kjekk nyhet! Så; er det babysete dere trenger? Kan varmt anbefale Cybex Cloud Z som vi brukte. Tar liten plass, kan strekkes ut til flat liggestilling osv, og ikke minst; kan roteres. Det var et ønske pga. bruk i 4er med veldig trang inngang til baksetet sammenlignet med 3er og 5er, og nå i etterkant ser vi at det hadde vært rimelig vanskelig uten. Et must-have altså. Besafe har også en slik stol, men det virker mye større og "klumpete" og ikke minst dyrere.
 16. Har du prøvd å sette den i DTC/Traction mode? Synes selv bilen vår med xDrive blir mer "håndterlig" og mindre påvirket av alskens støttesystemer i den modusen. Spesielt på litt vanskelig føre, type slapesføre/våt snø.
 17. @awt Ja vurderer å hive på noen rustne, svarte stålfelger Kjøre rat rod stilen. Ja det er det, og det er litt synd at det ser "best" ut når både felgene og bilen er skitten slik som på bildet over, da står ikke felgene i Jet Black fram som veldig svarte sammenlignet med bil og dekk. ...og derfor sikler jeg litt på Style 613M-felger fra F11, selv om kona liker det slik det er nå... 😛
 18. Enet kabel: https://www.amazon.co.uk/dp/B07B2HZ64Y/ref=pe_3187911_189395841_TE_dp_1 Adapter til iPhone Lightning (dersom du har iPhone): https://www.mytrendyphone.no/shop/lightning-rj45-ethernet-lan-nettverksadapter-ledning-229396p.html?gclid=CjwKCAiAtej9BRAvEiwA0UAWXu7pnpahTGmFOeV8xxJm2cG1hTV4OfRhbxVJCMDTQeJiRo-n1Q7AVBoC_oMQAvD_BwE&tagcl=1&trackid=google.no_google.no&refHost=https%3A%2F%2Fwww.google.no%2F + Bimmercode appen, og gjerne Bimmerlink appen også, da kan du sjekke og slette feilkoder og sjekke enkle ting som batteristatus osv.
 19. På vift med blackie i kveld. Tønes og Hovland i Konserthuset, fabelaktig forestilling 👌🏻 Kor e felgane??
 20. Bavaria Stavanger har gått over til 0W-30, både på diesel-BMWen og på bensin-MINIen vår.
 21. Ny vaskedag og Minien fikk en velfortjent runde etter å ha servet trofast som barnehagetransport de siste ukene til podens store begeistring. Ser mye i alle retninger i denne bilen, så alltid kjekt på tur i denne. Først hjulskift men fabelaktig ny jekk - stabil og stødig og fin i mekanikken. Felgene ble vokset med Fusso forrige helg. DCN-vask + underspyling med underspylingslanse, fikk spylt vekk MYE sand og grus. Be akkurat ferdig før stormen kom, tørkingen måtte skje under tak i dag.
 22. @E.H.D du toucher innom noe vesentlig her - mange sverger til komfortseter i BMW og mener de uten ikke er noe å ha, men forskjellige rygger trives best i forskjellige seter. Så det er ikke noen fasit på dette med setetyper.
 23. Ja det er vanlig, men ikke å anbefale. Bilen sier i fra selv når den skal ha oljeskift (normalt mellom 20-30000km), se i iDrive. Men det er lurt å få tatt et mellomskift mellom hvert hovedskift, på ca 10-15000km.
×
×
 • Create New...