Jump to content

papertiger

Members
 • Posts

  4387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Everything posted by papertiger

 1. Stemmer det, hadde av den grunn If på Cooper S’en og har If på 1-serien. På 4-serien var de uhorvelig dyre, der de både på S’en og 1-serien var svært så fornuftig priset.
 2. Kan også nevne at Gjensidige har 10 år/200k km på motorskade - det så jeg når jeg sjekket pris der nettopp.
 3. Utrolig lekker. Som det nevnes over her - faktisk ingenting å plukke på. Overhodet. Hvor langt har bilen gått? Og du har Adaptive Drive på denne? Jeg snuser på en F11 med Adaptive Drive som vel er EDC dempere med hydrauliske stab-stag. Har dette mye å si for kjøreopplevelsen kontra bil med «kun» EDC eller er det mer plunder og ting som kan gå galt?
 4. Ja akkurat der og da, og han ga beskjed når han skulle selge den igjen (grunnet sykdom skjedde det bare et halvt år etter han kjøpte den av meg) men var glad jeg ikke gjorde det. En uhyre morsom men ømfintlig bil som fortjente et liv som kosebil og kun det. Den går enda i distriktet, kona såg den stå på en redningsbil her om dagen og ble umiddelbart litt lei seg da . Men poden er glad i både «mamma bile» og «pappa bile» - hhv 4-serien og 1-serien 😛 så det veksles mellom disse. Skal ikke undervurdere følelsene de små har for slike ting, tror det fort blir avskrevet som vås, men jeg ser hvordan ansiktet av og til lyser opp når jeg spør om vi skal ut på kjøretur i pappa sin bil. På samme måte som når jeg spør om han vil ha is
 5. Nydelig! Slikt kan man jo bare ikke se bort fra. Sønnen min på 2,5 er også utrolig interessert i bil og ting som ruller. Den røde Mini Cooper S’en jeg solgte for et år siden la han sin elsk på. Vi besøkte i etterkant kjøperen for å levere fra oss noen ekstra deler, og vi dro der fra tårevåte begge to. 😭
 6. Først: gratulerer med bestilling av iX! Begynner å rulle noen rundt i området av disse nå. Farge: hvilken interiørfarge har du valgt? Sophistogrå er veldig kledelig til denne bilen. Gir et sobert inntrykk. Sammen med det røde interiøret 👌🏻. Evt Aventurinrød - har du sett den som stod i serviceavdelingen til Bavaria? Ekstremt lekker den fargen.
 7. If ringte meg her om dagen. Skulle ha nord for 20 lapper for 4-serien. Grunnen var at If hadde en høy skadestatistikk på disse bilene sa hun, der andre kunne tilby lavere pris var det pga færre skadetilfeller på denne modellen hos de andre selskapene. Storebrand har jeg nå, skal bytte snart igjen når det har gått et halvt år for å få opp bonusen igjen. 1-serien derimot, betaler jeg 7 lapper på hos If, med kasko og motor/drivverk. Billig og bra. Skal sjekke ut Codan når 4-serien blir 8 år.
 8. Så veldig bra ut med nytt rattdeksel spesielt. Selge det gamle? 😛
 9. Sitter selv og vurderer F11 LCI 530xd nå. Har bare til gode å få med meg kona 😂. Det er liksom enten nå eller aldri ser jeg for meg når det gjelder disse. En slik bil (større BMW stasjonsvogn med sekser) har jeg hatt lyst på i flere år, og nå begynner de å bli ok i pris, selv med ok km-stand. Ser for meg at dersom vi skal gjøre det så er tida for det nå - før vi kjøper hus - og ikke midt i oppussing eller bygging. Da er det fort andre prioriteringer som kommer mye høyere. Ang. elektriske motorsykler i Ukraina, det visste jeg ikke at de hadde forespurt. Smart da. Cake fra Sverige har jo levert flere slike til skogvoktere for bekjemping av snikskyttere i nasjonalparkene i Afrika. De har noen ganske kule sykler, selv om jeg helst ser at motorsykler skal ha lyd. Det er halve opplevelsen.
 10. Prismessig var det nogenlunde norske priser på drivstoff når jeg fylte bensin i mars. 2,2-2,4 EUR ca. Da kjørte jeg sent på kvelden (fra Flyplass i Düsseldorf til Oelde), og det gikk radig. Men gikk også relativt radig kl 3 på ettermiddagen tilbake til Düsseldorf. Kan være litt skummelt å kjøre grisefort i mørket med alt veiarbeidet som dukker opp, og biler som nevnes over her som plutselig vrenger seg ut i venstrefila. Lagde et reisebrev fra vår nå snart 4 år gamle tur sørover, les gjerne dette : Kan absolutt anbefale Hotel im Hof i München, skulle gjerne bodd her flere dager. Koselig familiedrevet hotell med frokost ute inne i bakgården.
 11. Råfint! Nypolert svart er så utrolig lekkert. Finner det veldig rart at millionbiler blir kjørt rett i maskinen. Såg en her som kjørte sin nye Y også - rett i maskinen med den.
 12. F11 LCI 190hk 520d har jeg prøvd, men kom dessverre rett fra F36'en som har samme motor, og gikk rett tilbake i den etterpå. Hadde nok muligens føltes litt bedre uten denne overgangen, da F36 er mye sportsligere, lettere og mer agil og lettbeint enn en 520d (den aktuelle bilen hadde EDC). Så tenker at kona som er glad i litt motorkraft ville trivdes bedre i en 530d. Ingenting er skrevet i stein da større hus er førstepri, men ser også for meg at en bil med hengerfeste uansett kan komme til å være lurt å ha i en slik tid - det har vi ikke per i dag. Og verken jeg eller kona er moden for elbil som nr. 1 enda.
 13. Har vært drømmen lenge en slik F11 med sekser og tiden begynner å renne ut i forhold til alder på bilene. 520d'ene av disse ligger såpass høyt i pris at det akkurat nå er litt for liten forskjell, og kona kunne tenkt seg noe kraftigere motor - en 520d har - i vår 4-serie fungerer den bra, men litt lite trøkk når den står i en tyngre 5-serie. Regner jo med at kvaliteten på 2017 (sen 2016) modellene av F11 er noenlunde OK? M550d utgår pga mye biler med høy km stand og en generelt mye mer kompleks konstruksjon som jeg ser for meg er dyrere å eie. 530xd blir liksom sweetspoten. Så har du 528ix også, men ser for meg forbruket på denne er rimelig høyt, og motor lite inspirerende?
 14. Ang. F11. Er det litt å gå baklengs inn i fremtiden å kjøpe en av de siste modellene av denne nå? Tenker F11 530xd LCI med lav km. stand, men utenfor garanti. Må fort betale 100 laks mer for en to år nyere, tilsvarende utstyrt G31 520xd, som også er utenfor garantitid nå.
 15. Sjekk opp i casterstagforingene. Hadde samme risting i min F36 xdrive, og trodde det var kast i skiver. Viste seg å være disse foringene som var gåene. Byttet casterstag og alt var fint igjen
 16. @Marius2002 helt enig! Har siklet en del på den øverste du linket til der. For samme pris lurer jeg faktisk på om jeg hadde seriøst vurdert en slik fremfor en tilsvarende femmer. Veldig fin form på disse.
 17. Ja det vil jeg si. Nå er dette en noe mer motorsvak bil, men min lettere friserte 116i ble merkbart kvikkere med lette 16" vinterhjul på kontra tunge 19" hjul fra F30. Det var ca 5kg lettere felg per hjørne.
 18. @Snagg30 det er et nytt konsept. Det er du som åpner deg, ikke døren.
 19. @scoot og i filmen: Liberty! hvordan kunne jeg glemme disse?! Marshall, som poden kaller brannbile (fordi Marshall er rød), og Skye, som poden kaller Helelel (fordi hun flyr helikopter, og dermed er fargen rosa også blitt hetende helelel i hans vokabular), er jo to av favorittene sammen med Chase. Utrolig hvor skada vi blir. Men det skal jeg ha - jeg fikk han til å like Kurt Vile når han var mindre, One Trick Ponies ble det danset heftig til både i bil og i stua. @awt +1. Glad jeg slipper dette på vår Euro6 motor. Såvidt jeg har forstått det så er ikke AdBlue-systemene helt problemfrie også, og et styr å reparere?
 20. Var på tide den ledige garasjen ble fylt opp med noe vettugt fint reisebrev, og bevis på at det fortsatt er liv i magneten. De 325’ene er faktisk et meget fint felgdesign! Siklet litt på et sett som lå på Finn her for litt siden av disse.
 21. Det finnes MYE på «barne-TV» som havner mye lengre nede på lista enn Paw Patrol 😂 søk opp Cocomelon og Booba så skjønner dere hva jeg mener. LEGO City Adventures og Peppa Gris, og kanskje tegnefilmatiseringen av Pelle Politibil er faktisk det som innehar absolutt mest humor også for voksne av det jeg har sett til nå. Der er det mye god latter for oss voksne også. @Marius2002 poden er 2,5 år nå så han har noen år igjen med Chase, Rocky, Zuma, Sky, Rubble og Ryder 😂. Jeg prøvde meg med Formel1-løp en gang. Det fenget en stund, men så skjedde det for lite/for mye prat. Det mest morsomme er perioden da han digget de gamle Pelle-episodene fra da vi var små. Helt merkelig å se de igjen, kunne være en scene på et halvt minutt uten en lyd. Det skjer ikke i dagens filmer, det er fart og spenning hele tida. uansett, mye kjekkere med Z4!
 22. Haha det er så herlig @Fredrik 90. Hos oss er det Mimii! (MINI) hver gang vi ser Mini-logoen. Og når vi kjører på hovedveien forbi Forus der Bavaria og Mini Stavanger ligger, så ser han BMW rondellen og Mini-logoen på flere hundre meters avstand og roper ut «bileeee»»mimmii» 😍 . Og hvordan de relaterer farger til ting. Som f.eks. at 1-serien er Chase-blå i fargen, da Chase i Paw Patrol har blå farge på uniformen.
 23. En 23i gitt! Gratulerer! Fin fargekombo på denne tenker jeg er en morsom søndagsbil med fin motor og lyd.
 24. Det burde forhandler kunne hjelpe deg med. Evt den forhandleren som installerte kitet.
×
×
 • Create New...