papertiger

Members
 • Content Count

  2085
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by papertiger

 1. Ah, som jeg savner E91 når jeg ser den annonsa du linket til over her.. For øvrig samme greia på Minien, står 6000km til bremsebytte foran (har dog stagnert litt der ser jeg), men jeg bytta både skiver og klosser framme for 12000km siden. Går det an å bare bytte slitasjevarsleren for å se om det hjelper om den skulle synke ned til "bytt snart"?
 2. Helt totalt riktig på alle måter. Hvorfor i alle dager er ikke denne fargen mer solgt? Hadde ikke vært i tvil om jeg var på leit etter M3/M4. Denne i sollys 😍
 3. papertiger

  Impulskjøp på forsinket fly - 330i

  Gratulerer med finfin E46! Bensinsekser i E46 er ALDRI feil, automat eller ikke
 4. papertiger

  M5 F90 eksosanlegg

  Gratulerer med drømmebil i pipelinen og morsom historie. Det er ofte vel så kjekt å lese om disse som om selve bilen 🤔 svart interiør eller har du valgt farge der også? Cognac-brunt interiør er jo magisk mot Marina Bay-fargen.
 5. papertiger

  Felger med forskjellig dim foran/bak

  Det er det samme.
 6. papertiger

  Felger med forskjellig dim foran/bak

  Hadde du hatt felger som lå innenfor +/-7,5mm endring i sporvidde per side hadde du ikke trengt å fremskaffe TÜV-papirer for godkjenning, da hadde det vært tut og kjør. Så alternativet kan være å skaffe seg lignende felger med «lovlige» dimensjoner og legge på et sett spacere, evt felger med TÜV-papirer, evt originale felger med spacere som har TÜV-papirer. Disse får du da godkjent hos BT i kombinasjon med originale felger selv om de overgår +/-7,5mm endring. Til info så hadde jeg et sett OZ Alleggerita til Minien min med 11mm lavere innpress enn originalt med lik felgdimensjon. Disse hadde TÜV-papirer med aktuell Mini bilmodell listet opp i papirer (blant mange andre bilmodeller), altså alt jeg trengte for å få det innskrevet i vognkort Jeg skulle egentlig bestille time for godkjenning av felger hos BT, men solgte felgene før jeg i det hele tatt hadde de på bilen. Men godkjenning av spacere i vognkort kan være en god løsning, dog med originale dekk/felgdimensjoner (vet ikke helt om originale felger påkreves, men originale dekkdimensjoner er påkrevd mener jeg å huske), anerkjente merker leverer med TÜV på disse.
 7. papertiger

  Felger med forskjellig dim foran/bak

  Det er ganske klare regler på dette, så tviler på du får noe annet svar en annen plass. Jeg ville ha spurt der du kjøpte de om TÜV-papirer på de.
 8. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Hadde ikke stusset på noe sånt selv om det var lasteboks jeg skulle hatt, genialt til formålet. Der er nok vår ca ubrukelig om en skal ha flere par ski og bagasje. Billigere oppheng går det nok ikke an å få, glimrende løst 👌🏻 Ja de er kule men tipper du kan doble prisen kontra skiguard/packline...:p
 9. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Herlig løsning! Jeg gikk for en ferdiglagd løsning fra Skiguard, fant ut det kom til å koste det samme å kjøpe alle delene for å lage det selv. https://autoload.no/produkt/takbokser/tilleggsutstyr-takboks/skiguard-takheis-for-garasjemontering Passa bilen da! 😁
 10. papertiger

  Felger med forskjellig dim foran/bak

  Dersom du skriver inn dimensjon før/etter på willtheyfit.com, vil du se hvor mye sporvidden endres. Lovlig er vel +/-7,5mm per side uten godkjenning. Her viser det +11,7mm endring bak, noe som er utenfor det som er lovlig. Ved EU-kontroll må dette være innskrevet i vognkort for å få den gjennom. Hvilke felger har du kjøpt? Mange felgprodusenter leverer med TÜV-papirer på felgene med aktuelle bilmodeller listet opp. Du må ha papirer på felgene linket mot den aktuelle bilmodellen for å få det innskrevet i vognkortet hos BT. Skal ikke være bastant her, men jeg har enda til gode å høre om noen som har fått avkorting på forsikring ved ulykke/uhell med bil med ettermarkedsfelger. Gitt det ikke er helt på trynet dimensjoner som er direkte farlige da..
 11. papertiger

  BMW 5 serie tre barn

  Ikke nødvendigvis at mange eiere er noe negativt i seg selv, selv om jeg også løfter et øyenbryn da. Til eksempel; Vi var 4. eier på vår 4-serie når vi kjøpte den 2,5 år gammel; første eier leverte den tilbake til Bilia Skøyen rett etter overtagelse da han plutselig fant ut at han ikke hadde råd til å ha den lengre. Den ble så solgt videre til en herremann på vestlandet av Bilia. Han solgte den deretter videre til en ung kar i Oslo som var på jakt etter en slik bil og i tillegg var kompis med selgeren på Bilia Skøyen som hadde solgt den til vestlandet. Så kjøpte vi den av Osloborgeren som hadde fått seg jobb i New York og fant ut det ikke var ønskelig å ha den stående i en garasje. Mange rare historier ute og går . Når det er sagt; det finnes en tid for alt, og det kan godt hende du lever bedre med en S-max eller Mondeo akkurat nå om det blir knotete å få plass til alle barneseter. Men @awt her er jo et kroneksempel og et eksempel til etterfølgelse med sine 3 barneseter i en X4 og som funker greit. Når du har campingvogn kan jo mye av bagasjen gå i vogna på lengre reiser, så bagasjeromsbehovet begrenser seg vel noe. Vi har en kid på vei og per nå er status at vi prøver å motbevise alle sin mening om behovet for stasjonsvogn når ungen kommer. Du kan ikke be om å få låne en 5-serie hos forhandler en helg for å se om det funker greit i hverdagen, ikke bare med metermålet?
 12. papertiger

  F10/F11 tråden

  Det tror jeg er akkurat det det høres ut som - en knirkete fjær. Hadde tidvis samme lyd på E91'en, mistenker det var den fjæra som ligger på undersiden av armen (bak metallet).
 13. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Enig! Her fylles hodet mitt opp av slik totalt unyttig info på daglig basis for at ikke viktigere ting får plass. Jeg nevner i fleng; NORSOK-referanser til trykkfallsberegninger, Equinor TR-spec’er med veggtykkelser og ytterdiametere på piping, retningslinjer for monteringshøyder av instrumenter med indikatordisplay offshore - og nå en dobling av antall sveisepunkter på Sierra mild facelift i 85-86. Det tar aldri slutt. Jeg kan garantere dere at den infoen der kommer til å sitte. Som støpt.
 14. @Fredrik90 det er da helt klart at ikke en dobling er «nok» - det må som du sier mange doblinger og økninger til for at det skal monne - og ja, de store markedene må på banen. Men bare det at det har vært en dobling i salget kan sees på som en tendens, og den skal ikke undergraves. En kan jo i prinsippet si det samme om dieselmotoren; teknologien, i likhet med eldrift, er jo godt over hundre år gammel, og ble i begynnelsen først tiltenkt stasjonær drift - bruk i biler var en fremmed tanke. Det er ikke slik det ser ut nå, men det tok noen år før den virkelig slo gjennom ja . Det kommer etter mitt syn til å ta _mange_ år før vi ser eldrift som den mest vanlige fremdriftskilden i biler, og jeg er av den oppfatning at 2025 som sluttåret det opereres med er totalt urealistisk å oppnå. Men jeg mener like fullt og helt vi ser en trend med økningen i salget av elbiler globalt sett. Til og med Ford lanserer en elektrifisert utgave av melk-og-brød-trucken sin F150 nå. Det er muligens mer en gimmick enn et reelt alternativ, men allikevel. Jeg har nevnt det tidligere i en annen tråd at jeg, i likhet med deg, også ser ladeinfrastruktur og strømpriser og rett og slett politisk vilje og gjennomføringsevne for tilrettelegging for et slikt teknologiskifte som en klar flaskehals. Til og med i Norge finnes det slike utfordringer utenfor «dei sentrale strok». Finnmark fikk nettopp sin første hurtiglader! Til vårt bruk, og til vår livsstil og vaner fungerer dieselmotoren ypperlig enn så lenge - det er deilig å kunne komme hjem fra jobb en fredags ettermiddag med nesten tom tank, pakke i bilen og sette av sted, fylle 800km rekkevidde på tanken på 3 minutter på et utall antall plasser langs veien, bare kjøre og kjøre. Jeg ser absolutt fordelene og enkelheten i en elbil til sitt bruk, og det fordelene med en forbrenningsmotor til sitt bruk.
 15. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  En kompis av meg med 3GT snuser også på Motion XT sport (2 små unger) da han den forhåpentligvis er smal nok til å få et sykkelstativ på siden, og høy og praktisk med sideåpning. Der er ganske ok priset også. NX premium er lav og bred og på ingen måte noen lasteboks, der er NX195 og 215 noe bedre, men 195 er for kort for normale langrennsski (mine er 195 lange) så den utgikk hos meg. Hadde gått for Thule om praktiskhet var det viktigste
 16. papertiger

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Få tak i en fin takboks så finnes det værre ting Tror Thule kommer med en ny en nå snart, ellers så synes jeg Packline sin NX-serie er ganske fine (har NX premium selv, den er glassfiber, NX195 og 215 er en tanke høyere og i ABS-plast og rimeligere), finner alltids noen av disse på Finn også jeg er sjeleglad for at jeg har takboks til de lengre turene, for ikke å snakke om vinteren og allslags remedier som følger med, slipper å ha det åpent på taket eller inni bilen.
 17. papertiger

  danskiii's F10 525. Bil kommet i hus

  +1, det var stilrent og lekkert!
 18. Ventet på at du skulle komme med akkurat det tilsvaret. Du klarer virkelig ikke å se markedstendensen du? Dersom det bruktimporteres 50 stk 540d til Norge i løpet av 1 år (som er en veldig liten del av G3x-salget), og neste år økes importen til 100 stk, så har du bare økt fra 1 til 2 steiner, men du har like fullt en dobling av importen. Er den tendensen like ubetydelig for deg? Det hele må jo begynne en plass. Du har dog et poeng i det du skriver om strømprisen; den er såpass lav i Norge sammenlignet med andre land i Europa at det å fylle rekkevidde på en elbil kontra fossilbil blir svært billig om en kan lade hjemme her berget. Men markedstendensen kan du ikke unngå å se.
 19. papertiger

  N47 120D lugging

  Det vet jeg ikke, Bavaria byttet hele ventilen på garanti hos meg, men hadde den vært utenfor garanti hadde det gått mer mot chipping og tilhørende fjerning av hele EGR-ventilen da den bidrar til å kokse ned innsuget. Det skal sies at årsaken til at den tullet var at selve ventilen var tilkokset, som igjen forhindret full operasjon (åpning og lukking). TRF her på forumet kan nok bistå deg med kunnskap og løsningsforslag her.
 20. @mslello jeg hadde akkurat samme opplevelse på Mallorca selv i juni i år kontra mai i fjor. Vi bodde på et hotell nær Campos noen av dagene både i fjor og i år, og i år hadde de fått opp to BMW i-ladere på parkeringsplassen og en på baksiden av hotellet. Denne artikkelen er også ganske illustrerende for innlegget ditt: http://www.bilnytt.no/subscriber/showArticle.aspx?articleID=7403
 21. papertiger

  N47 120D lugging

  Sjekk ut EGR-ventilen. Har fått byttet den på vår 420d grunnet tilkoksing. Noen av de samme symptomene som dine, men vi mistet effekt ved pådrag og «drivetrain failure» kom opp og forsvant like fort som den kom. Den jukset og lugget litt, og så forsvant effekten ved pådrag.
 22. papertiger

  Europatur med dårlig tid! Oppdatert rute!

  Bruk gjerne navien i bilen om denne er oppdatert, og med RTTI på, det funket svært bra for oss i fjor. Men når vi kjørte fra Hirtshals og sørover mot Flensburg så ville hele tiden bilen ha oss av E45 og langs en eller annen sidevei i stedet for å holde motorveien nedover. Vi ignorerte det selvfølgelig - det er jo lov å tenke selv 😛 men bilen sier i fra om ulykker på ruta og om omkjøringsforslaget skyldes ulykker eller kø. På vei nordover fra Praha og rett over den tyske grensa ble vi reddet i siste liten fra ulykke og stillestående kø av dynamic guidance, som plutselig ville ha oss av neste avkjørsel noen hundre meter lenger framme, rett før køen startet. En 20 minutters omvei på den vakre tyske landsbygda senere var vi tilbake på motorveien, nord for stillestående kø, og ingen biler foran oss . Så joda, det funker!
 23. papertiger

  Bækkmann's BMW F06 650i - Individual!

  Gratulerer med drømmebil! BMWs på sitt absolutt beste dette, og en drømmebil for meg også.