papertiger

Members
 • Content Count

  1940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by papertiger

 1. papertiger

  Vurderer kjøp av BMW 4 serie F36

  @bgulhaugen Endte du opp med noe, eller er du fortsatt på leting?
 2. @Marius2002 mer sannsynlig den siste siden det står 420dx, så kan være med og uten effektreduksjon kanskje ja? 🤔
 3. Utrolig kjekk database, takk for folk med slike interesser! men hva er fordelingen på de to nederste linjene, begge er B47 motor slik jeg har? og finnes det en mulighet for fordeling på farge og motor? Altså hvor mange sorte med B47 motor det finnes? dette var kjekt!
 4. I fare for å spamme ned tråden din (beklager på forhånd); har du oversikt over denne? Spottet i parkeringshus i Stavanger sentrum i kveld; lekker sak! ps; kjøpte meg også nettopp en Gardena Sileno. Den lever jammen opp til navnet sitt. Men gjør jobben sin bra!
 5. Har sett et par videoer og lest litt om G21, sett litt flere bilder osv, og må si jeg liker den! Spesielt i profil bakfra. Best utseende i klassen, hakket foran V60. Noen medier skriver at Hofmeisterkinken har blitt redefinert og er implementert i form av hele den skrånende nedre vinduslinja, mens andre skriver at den er borte...:) vet ikke helt hva jeg skal tro jeg, men jeg kunne godt tenkt meg en!
 6. papertiger

  N13 erfaringer

  Har ikke annet å komme med enn at jeg hadde en 116i med samme motor som leasingbil 2012-2015 og digget den. Nei, ingen fin motorlyd, men den hadde en fin karakter for daglig bruk og skulle gjerne hatt en slik igjen. Det jeg vel har plukket opp er at noen har hatt problemer med registerkjede på den (om det er utbredt tør jeg ikke si).
 7. papertiger

  Tid for å tenke nye sommerdekk. Del dine erfaringer.

  Tar opp denne tråden igjen for å unngå å starte ny, med et mer generelt spørsmål rundt dekk; Har kjøpt et sett Style 400M 18" felger som jeg skal ha til vinteren. RFT dekkene som står på nå er såpass utslitte bak at rulleomkretsen er ca 1% mindre enn foran, noe som gjør at jeg ikke tør hive de på bilen for å kjøre de ut sesongen. Jeg har nå fått tilbud lokalt på vinterdekk Pirelli Ice Zero FR i 225/45-18, ferdig lagt på felg til 8700kr, men den prisen gjelder jo ikke til høsten. De kom på delt 2. plass i Motor sin test i fjor høst. Så til spørsmålet: erfaringsmessig, kan det svare seg å kjøpe disse dekkene nå, eller kommer det som regel kampanjer når høsten kommer?
 8. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  BMW Garmisch - denne kan jeg ikke huske å ha sett før, og det er det nok en grunn til : http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=51791
 9. papertiger

  Min BMW F11

  Gratulerer med veldig kjekk bil i en riktig så fin farge! Hvordan synes du B47-motoren funker i F11 xdrive? Prøvde en 163hk versjon F11 xdrive (sikkert med N47) før vi kjøpte vår 4-serie med B47 190hk, og den ble rett og slett litt dau, men kan tenke meg at denne går noe bedre
 10. papertiger

  E91 335d LCI | Style 193 montert!

  De passer nok veldig bra, liker den fargen på de felgene.
 11. papertiger

  BMW treff vestlandet

  Ah, såg en måned feil 🙈 jeg er her da!
 12. Om en har økonomien til fritt velge mellom de motoralternativene som finnes og ikke har en maksgrense som begrenser det hele til en 520d i stedet for en 530d, er det jo en smal sak - da går en for en sekser hadde jeg kunnet unne meg en 435d kontra en 420d når jeg kjøpte er det jo ingen tvil om hva jeg hadde gjort
 13. @Evopower kan jeg spørre på hvilken bil du hadde CP4-pumpehavari? Jeg prøver, som @Fredrik, ikke å undergrave de problemene som har vært og er med N47, men med den mengden av disse som går rundt i det ganske land og i resten av verden kontra rekkesekseren (bare tenk på "storhetstiden" til diesel, automat, 4x4-komboen i Norge - den traff midt i lanseringen av N47, og bl.a. 320xDAT var jo en norgesbil så det holdt), så vil slike problemer ramme flere biler i antall enn om det samme hadde vært problemet for f.eks. N57 eller M57 som det går færre på dusinet av. Det gjør at jeg ikke ville frarådet noen å kjøpe en slik bil, men det er absolutt greit å vite om potensielle farer - enten det kommer fra tidligere eiere eller ikke. At det er et problem som må tas høyde for er det ingen tvil om - men litt av det jeg skrev til trådstarter var at mange av disse bilene har etterhvert begynt å gå et stykke (150-250k) og dersom det ikke har vært problemer innen denne tid anser jeg det at sjansen for at slike problemer skulle oppstå lengre frem i tid blir mindre og mindre etterhvert som km går. Da hadde jeg ventet mer på at turboen gikk. Dette er imidlertid en ren antagelse fra min side, og jeg har ingen fakta som understøtter dette. Denne svakheten har vel gjort seg gjeldende på relativt nye biler som har gått langt under 100k.
 14. papertiger

  BMW treff vestlandet

  Ah, det var synd at det kræsjet med sydentur dette året.
 15. Det er samme opplevelsen jeg har etter egen tur. En høyere marsjfart enn 160 km/t var ikke noe behagelig å holde - ikke på grunn av bilen, men på grunn av trafikken. Understellet var jeg godt fornøyd med da vi akkurat hadde byttet til ACS fjærer og normale (ikke RFT) dekk, det har nok hatt en del med din opplevelse å gjøre. Lå fint og plantet på veien og var en ypperlig autobahncruiser. Forbruket på denne turen var heller ikke verst - 0,62 l/mil i snitt og snittfart på 82 km/t over 4100 km må kunne sies å være OK tatt i betraktning at det var en del bykjøring og landeveiskjøring inni bildet også. Merker at dess mer jeg skriver om det, dess mer aktuelt kjenner jeg det blir med en B47 i neste bil også..
 16. Det er det jeg ser også. Etter at vi chippet vår E91 med N47 ble den slik jeg ville ha den; elastisk, effektiv og sprut helt til toppen. En kjekk motor! I det daglige kan jeg ikke se hva en 430d hadde gitt meg som ikke en 420d 190hk gjør - om vi da trekker ut lydbildet en sekser gir, følelsen av uendelig med krefter, og en slankere bankkonto etter kjøp. På turer som den i fjor ned til grensen av Italia med 420d’en ser jeg absolutt fordelen med å ha mer å dra i vei med på Autobahn (spesielt etter å ha hatt en A6 3.0TDI som leiebil der tidligere i år), men den fungerte upåklagelig og gjorde akkurat det den skulle i de hastighetene jeg ville. Og vi var av den forbikjørende delen, ikke av den delen som ble forbikjørt. Men igjen, i det daglige her i Norge vil en 520d gi det tonnevis med glede. Neste gang jeg selv bytter bil kommer jeg nok til å kikke meg om etter en F11 530xd om økonomien tillater det, mest fordi jeg har lyst å prøve en med sekser en gang.
 17. papertiger

  225 XE - dekkstøy

  Du kan jo alltids gå ned til 16" felg og opp i profil, men du har allerede "ballongdekk" med 55 profil så ser ikke at det kan utgjøre det store. Bytte ut de originale dekkene med noen lavtstøyende som nevnt over er nok det som er trikset.
 18. Etter min mening er ikke 2-literen så dårlig som dommedagsprofeter skal ha det til. Jeg hadde en 09/09-produsert (2010 modell) 320xd med denne motoren, kjørte den fra 125000-175000km på et par år og hadde ikke et feilslag fram til jeg solgte den. Såvidt jeg vet har heller ikke ny eier hatt noe motortrøbbel med den. Original turbo, originalt kjede og strammere, og ingen ulyd. Jeg tok et ekstra oljeskift mellom intervallene, og var påpasselig på å la motor gå på tomgang 20-60 sekund etter stans for å la turboen kjøle seg noe - dette er ikke noe spesifikt for BMW eller den motoren men gjelder jo for alle turbobiler. Det er mange her inne som har N47 som er kjørt langt uten problemer, og jeg har kolleger med E61, F11 og F31 med denne motoren som heller ikke har hatt problemer. Såklart får finner du fanden om du leter etter han, men det er mange som svartmaler situasjonen med disse motorene mer enn nødvendig. Jeg skal ikke benekte at registerhavari skjer oftere på disse motorene enn andre, men at det «kommer til å skje» er vel hardt å si. Jeg sjekket dog opp registerkjedeaksjonen på den E91’en jeg hadde, og alle de andre jeg vurderte, før kjøp. Ringte Bavaria og spurte, men ingen av de som jeg vurderte var det aksjon på den gang. Vi kjøpte bevisst en bil som var kjørt noe langt (125000km på 5-6 år) kontra en annen jeg vurderte som kun var kjørt snaue 70000km på de samme årene. Det tyder på mer langkjøring og bedre liv for motoren, og selger bekreftet også at den stort sett var brukt på langkjøring. Det kan jo være noe å vurdere. Så er det en gang slik at disse modellene nå har begynt å gå et stykke etterhvert, og eventuelle registerproblem burde ha blitt oppdaget og utbedret innen nå.
 19. papertiger

  iDrive 5 til iDrive 6 light/iDrive 6

  @Ron Jeremy det er rett og slett flaut. det vet jeg ikke, men tradisjonelt sett har jo iPhone vært mye bedre integrert med iDrive enn Samsung har vært. Så ikke godt å si. Vår 2015 modell har 3G. Det er jo en egen tråd her inne der det diskuteres slukking av 3G og hva som skjer med denne funksjonen da, som vanlig er BMW Norge bakoverlente så det holder og følger ikke med i tiden, så ser ikke lyst på noen løsning derfra. Så fort som teknologien utvikles nå til dags er det ikke rart en 4 år gammel bil allerede kan føles avleggs når kommunikasjonsteknologien som brukes er på vei ut allerede. Men nok om det i denne idrivetråden. Har i det minste fått belyst at CD ikke er noe savn 😂
 20. papertiger

  iDrive 5 til iDrive 6 light/iDrive 6

  Henger meg på den, det er en skremmende dårlig funksjonalitet i den appen, for ikke å snakke om hvor treig den er til å sende. Eneste som funker ganske bra er kart/navigeringsfunksjonen, det går forholdsvis raskt. Og finne parkering nær destinasjon i appen for så å sende denne til bilen funker veldig bra.
 21. papertiger

  Vurderer kjøp av BMW 4 serie F36

  Den hos forhandler har ikke P-sensorer framme nei, du ser det enkelt ved at det ikke er P-sensor-knapp ved kjøremodusknappen. Jeg klarer ikke å fatte hva som gjør at folk ikke bestiller med dette på en bil til fort 700k. Er utstyr til noen få lapper, og det er en tullete ting å ikke ha. Burde jo vært standard men. Jeg vil anta at F36 er omfattet av de samme motorrelaterte «problemene» som F30, men tror generelt det er veldig små problemer det er snakk om på disse generasjonene så hadde ikke vært skeptisk til hverken bensin eller diesel her. Hva er budsjettet ditt? ps: tror elektrisk åpning av bakluke kom som standard, men åpning og lukking med fotsensor kom kun med Comfort Access (nøkkelløs adkomst) og ca alle (hvertfall norsksolgte biler) har varme i ratt som en del av en av basispakkene.
 22. Fridagen idag ble til en felgvaskedag, som det som oftest gjør da jeg generelt er veldig dårlig på å vaske felgene når jeg byttet dekk. Sommerdekka til Minien (nei jeg har ikke bytta enda 🙈), vinterdekka til BMWen som skal selges og 400M felgsettet jeg kjøpte som skal få vinterdekk ble tatt i dag. Ammunisjon: Linet opp; Litt å jobbe med ja! Mindre å gjøre på disse, som egentlig var i bra stand når jeg fikk de: Senterkopper og de gamle originalfjørene fikk seg også en shinings.. Finito! Sleit med vannmerker på de svarte felgene, så gikk i kveld til innkjøp av Carpro Spotless Water spot remover hos GS som forhåpentligvis får bukt med det. Kjøpte også 4 stk nye M emblemer til felgene da de hadde løsnet.
 23. Hentet min første nye bil, og min første BMW, på Bavaria i Stavanger fredag 9. november 2012. Er en stund siden, men here it goes: Bilen er en Estoril Blue F20 116i, med M sport pakken. Gikk for en leasingkampanje BMW Norge har hatt gående en stund (kampanjerente, piggdekk på felg osv), men plussa litt på. Som f.eks. turbobensin i stedet for diesel (angrer IKKE!), M sport pakke, og diverse andre ting. Hadde i utgangspunktet bestemt oss for 116d Sport, men ble overbevist om bensin da vi prøvde en 116i. M pakken gav også det lille ekstra som gjør at det sterkt kritiserte frontpartiet, med lyktene i spissen, virker mer harmonisk. Den dypere M-støtfangeren gjør at lyktene glir mer inn i designet, og ikke er så dominerende. Den lille turbomotoren er utrolig sterk og fleksibel. Dynotester skal og ha det til at disse motorene yter en del mer de 136hk og 220Nm BMW oppgir. Etter mine erfaringer tror jeg dette kan stemme meget bra, for den går uforskammet bra til å "bare" ha 136hk. Girkassen er tight og fin, M sport understellet er perfekt vektet mellom komfort og sport, og setene i alcantara/stoff er de beste setene jeg noen gang har sittet i. Eneste jeg har hatt problemer med er DSC'en som er veldig overfølsom for Nokian Hakkapellitta piggdekka i 16" som står på. De første 2-3000km blinket den som besatt ved ethvert gasspådrag, så brukte Sport+ en del da, men den har roet seg nå. Helst i høyere hastighet (60-100) at den blinker av og til. Hyling i bremser er et annet punkt som jeg ikke er helt fornøyd med, men mulig det også går seg til. Har kjørt drøye 5000km siden overtagelse. Dette er småting, alt i alt er jeg så storfornøyd at jeg kan ikke se for meg en annen bil enn BMW også neste gang. 116i 5-dørs Estoril Blue (Del av M Sportspakke) B45 Stoff Hexagon/Alcantara anthracite/Black (Del av M Sportspakke) HAAT 18" M LMfelg Stjerneeke 386M RFT 18" (Del av M Sportspakke) 2N4 Interiørflater Aluminium Hexagon (Del av M Sportspakke) 4MR Siktpakke i komb med M Sport ZVM Drive Comfort pakke ZVA M Sportspakke (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 337 Servotronic 216 2 770 NOK Multifunksjonstaster på rattet 249 Standard Runflat dekk 258 Standard Bortfall av modellbetegnelse 320 Solbeskyttende vinduer 420 Gulvmatter i velour 423 Varseltrekant og førstehjelpssett 428 Standard Automatisk avblendbart innv. speil (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 431 Gjennomlastingssystem 465 Sportsseter foran (Del av M Sportspakke) 481 Oppbevaringspakke 493 Oppvarmbare forseter 494 Standard Midtarmlene foran, skyvbart (Del av M Sportspakke) 4AE Standard Dekorkant estoril Blue matt (Del av M Sportspakke) 4DX Lyktespylersystem 502 Standard Park Distance Control (PDC), bak (Del av Drive Comfort pakke) 507 Tåkelys (Del av M Sportspakke) 520 Regnsensor (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 521 Xenon 522 Klimaautomatikk 534 Standard Dynamisk cruise control (Del av Drive Comfort pakke) 544 Lyspakke 563 Deaktivering av passasjerkollisjonsputen 5DA Standard Nedfellbare hodestøtter bak (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 5DC DAB+ radio 654 Radio BMW Professional 663 Standard HiFi Høyttalersystem 676 Utøket tilkobling mobile enheter (Del av Drive Comfort pakke) 6NK M Sportsfjæring (Del av M Sportspakke) 704 M Sportsratt i skinn (Del av M Sportspakke) 710 M Aerodynamikkpakke (Del av M Sportspakke) 715 Individual Shadow Line, høyglans (Del av M Sportspakke) 760 Individual antrasitt taktrekk (Del av M Sportspakke) 775 BSI Service Inclusive 5år/100 000km Piggdekk på felg 16" 411
 24. ...og etter å ha sett den autogefühl-videoen av F40 postet her tidligere er jeg positivt innstilt selv om jeg har vært negativt innstilt til nye 1-serie tidligere. Interiørmessig har de tatt store skritt, og jeg må si jeg foretrekker interiøret i nye 1-serie med de to største skjermene kontra A-klassen sitt tilsvarende. Det er mer stilrent og mindre glorete. Og i videoen bekrefter han også at interiørkvaliteten overgår A-klassen, og materialbruken og byggekvaliteten ser veldig lovende ut. Som kjørebil/morobil står fortsatt F20 støtt - før jeg har prøvd den nye.