StigJ

Members
 • Content Count

  8700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

StigJ last won the day on January 12

StigJ had the most liked content!

3 Followers

About StigJ

 • Rank
  General
 • Birthday 11/12/1977

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Byberg/Sola
 • Kjøretøy
  E86 Z4 & F30 316i

Recent Profile Visitors

8253 profile views
 1. Skeptisk til at en reversert støvsuger blir kraftig nok. Når jeg setter min på full spiker så rykker det godt i slangen. Varmluft opptil 65 grader gjør også jobben mye lettere hvis bilen ikke har beskyttelse som gjør at vannet ikke sheeter av så godt ved lufttrykket.
 2. Da er det kjekt å ha denne når man har nypolert bil og det blåser ute https://www.hundihuset.no/fonere-blasere/aeolus/monster Slipper å være redd for sandkorn i tørkehåndkleet.
 3. Det er akkurat det som blir et lite problem. Jeg prøver alltid å få bilen inn i garasjen så fort som overhode mulig etter den er vasket og spylt av. Her jeg bor blåser det mye ca hele tiden, og jeg har ikke mye le å gjemme meg bak...
 4. Sliter med det samme selv. Har dessverre ingen løsning på det annet enn å ta seg en kjøretur. Ekstra kjipt for min del når jeg skal levere fra meg kundebiler. Så må ta noen hundre meter med bremsing for så å blåse rene for ruststøvet som legger seg på felgene.
 5. Hehe. Vasker du ofte så kan det være du ikke behøver annen hver gang en gang. Da kjenner du bare nede på sidene av bilen om det begynner å bli litt mer motstand når du drar over våtten/svampen i forhold til resten av bilen. Da kan du ta en runde prickbort neste gang.
 6. @hanssae Hehe. Håper å få brukt opp alle skruene igjen ja I grunnen grei jobb så lenge man er nøye og sjekker hver en krok for skruer og klips. Har vel brukt 5-6 timer på dette. Ikke så gale mtp at jeg aldri har tatt ut et dashbord før. Men har jo en del erfaring av å plukke interiørbiter etter jeg jobbet en del år i som montør hos Bilradiospesialisten. @Saltkjelen Blir kjekt med rødt tak igjen ja
 7. Alt for sjeldent To ganger i måneden kanskje.
 8. Jepsipepsi 🤣 Jeg er sta 🤪 Ute var både dash og teppe. Teppet er soaked og stinker. Så det skal få seg en god spylings og rens. Ser altså da ut som det kommer herfra. Pakningen ligger ikke helt som den skal, så det er nok grunnen. Plata som ligger foran frontruta må nok også gjøres noe med. Har vært en liten klippe der som sikkert ikke har hjulpet.
 9. Vannlekkasje er noe dritt. Ser ut som jeg har funnet hvor det kommer inn. For å si det sånn så er vannet som har trukket inn i teppet fullt av såpe 😂 Skulle så gjerne hatt ute fremre delen av teppet som er dassbløtt, men da må dashen ut... Her ser det da altså ut til å komme inn. Rundt varmeapparatet/vifta. Akkurat nå er jeg glad jeg har brei garasje og kan stå med dørene helt oppe selv om F30en står inne. I samme slengen skal jeg prøve å få bort noen knirkelyder som irriterer meg. Så nye klips og noen skumgummipakninger så ordner det seg nok 🙂 Røsket ut Ipodadaoteren også da jeg er lei av å få tak i gamle epler. 3 stk har nå tatt kveld pga batteri. Nå blir det hardwiret DAB+ og USB adapter. Skulle jo fikset litt på anlegget og med det samme, men den kostnaden utsetter jeg.
 10. En liten tråd ang Salty / Salt-X. https://www.detailersclub.no/forums/topic/34580-salty/
 11. Min og. Eller aller aller helst F10.
 12. Max 40 grader på varmvannet eller så forsvinner beskyttelsen rimelig fort.
 13. Prickbort er faktisk ikke så hissig mot voks. Mange som tror det, men det er ikke tilfelle. Men den behøves ikke å bli brukt til hver vask. Mange som ikke helt har fått med seg bruken av de forskjellige produktene. Prickbort er asfalt og tjærefjerner og er ikke nødvendig å bruke hver gang. Bruker selv aldri Prickbort på sommerhalvåret utenom hvis jeg ser det har kommet asfaltrester/tjære på sidene eller hvis jeg tar full nedvask før polering. Men bruker den ca. annenhver gang på vinteren. Det jeg bruker hver gang jeg vasker bilen er Surfex HD. Dette er Alkalisk avfetting som skal ta vanlig smuss, rusk og rask. Surfex blandes ut ca. 1:25 ved vanlig vask. Bruker også Autofoam som jeg legger over Surfexen. Både for at Surfex skal ligge lenger uten å tørke samt at skummet skal hjelpe med å transporter skitten nedover. Derfor er det heller ikke gunstig å ha et skum som så tykt som mulig henger lengst mulig. At det skal være tykt og henge som barberskum har ingen hensikt. Er bare for gøy. De som har brukt Autofoam vet at denne ikke lager tykt skum og renner ganske fort av. Den gjør akkurat det skum er ment for. Holde på fukten samt transportere dritten av lakken. @Fredrik 90 Disse stripene du så, kan ikke være rester fra tidligere hvis du har hatt en berøringsfri vask forrige gang? @sveigis Wetcoat skal ikke brukes ved hver vask. Den varer et par måneder alt etter dine vaskerutiner, og fornyes når man ser den begynner å avta. For å si det sånn, du kan fint ha Wetcoat på taket en gang og det vil holde hele sommerhalvåret og velsådet.