Jump to content

Ampera

Members
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Ampera last won the day on September 19

Ampera had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Kjøretøy
  F10 M5 Ind C/F90 M5 Ind C

Recent Profile Visitors

3016 profile views
 1. Jeg kan bekrefte at når du skal ha invidual så er utgangspunkt fra prislisten kode X3 kr 83.100, så kommer prisen på endringene på toppen av denne grunnprisen. De har gjort en del endringer siden forrige modell F10, den jeg har har skinn på nederste delen av dørene, her hadde de også mulighet for å velge 4 forskjellige farger på taktrekk og matter. Begrunnelsen for at de ikke leverte skinn på nedre deler på dørene på F90 var at det ble så fort skader på skinnet, ser ikke pent ut, dagens valg er letter å holde rent. De har også begrenset valgmulighetene i dag på grunn av kostnader og logistikk. Jeg prøvde å få en annen farge på taktrekk og gulvmatter, svaret fra M i Tyskland var som følger, prisen vil bli så høy at tror ikke kunden er villig til å betale.
 2. Det kommer helt an på hvilket utgangspunkt du har. Vårt hus hadde sentralfyr med 17 radiatorer fra det var nytt i 1970. Vi har en grunnflate på 300 m2 over 2 plan. Sentralfyr er også kilde til varmtvann. Jeg vurderte å erstatte oljefyr med en varmepumpe for luft til vann. Dette for vår del var en invenstering på minst 150 000. Vi måtte også ha montert varmtvannsbereder i tillegg. Konverterte over til bioolje for 7 år siden, her fikk jeg tilskudd fra Enova så total kostnad ble ca 14.000. Det inkluderte tømme og rengjøre oljetank, montere filter før brenner, justere og starte opp. Siden vi har glassfibertank trenger ikke den å bli kontrollert før om 30 år. Byttet ut sentralfyr for 5 år siden, med ny , kostnad ca 30.000 , inklusive rørlegger og Elektrikker. Kan også kjøre kjele på strøm med 6 KW kolbe. Vi har helautomatisk styring slik at hvert rom har hver sin termostat. Sirkulasjonstempratur på radiatorvann er ca 40 - 50 grader når utetemperatur er under -10. dette blir justert med uteføler og inneføler, dag og nattsenking. Vi forbrenner ca 2000 l pr. År. 1 liter olje tilsvarer ca 9 KW strøm. Vårt totale forbruk av strøm er ca 16.000 KW, av dette var lading av elbil ca 3000 KW. Vi har også mulighet for vedfyring, har ikke fyrt ved de siste 5 år. Prisen på bioolje var kr. 11.17 pr. Liter når jeg fylte tanken i august. Våre totale fyringsutgifter tror jeg ligger under gjennomsnitt med det arealet vi holder varmt.
 3. Det stemmer ikke, har absolutt ingenting med oljebransjen å gjøre. Jeg er kun avhengig av dem for å kunne kjøre fossilbil og holde bolig varm. Når jeg er på min fritidseiendom er jeg avhengig av dem for å holde bensinaggregat med bensin, har hytte uten innlagt vannn og strøm, har over 6,5 Km til nærmest strømledning. Jeg jobber med noe så kjedelig som regnskap.
 4. Dette støtter jeg deg helt i. Vi kommer aldri til å kvitte oss med fossilbilen, selv om jeg bor i Oslo. Hos oss fyrer vi heimen med olje, det er ok så lenge du bruker bioolje.
 5. Fra rekkeviddeangst til ladeangst, hva hjelper det med lang rekkevidde, når du må bruke lang tid for å lade ny rekkevidde. Har du fossilbil tar det 5 minutter å få nye 80 mil, må du lade da må du ta en pause på inntil 2 timer, kanskje lenger ved kø på lader. Tror nok at så lenge jeg kan kjøre vil det nok fremdeles være behov for fossilbiler. Jeg har selv El bil, men den er helt suveren til kjøring i det daglige, men jeg vil aldri bruke el bil for ferie.
 6. Kun lakkering, betalte ca 3000, for 4, sandblåsing og lakkering.
 7. Jeg har brukt: Opems Pulverlakkering AS, Ås De har lakkert flere sett for meg, kan tilby den farge du ønsker. Har bare gode erfaringer.
 8. Det må vi få til, men da bør det bli noen runder på en bane. Får håpe at det neste år kan bli noen flere banetreff. Skulle du mot formodning forville deg til Oslo, så kan vi altis få til en kjøretur. Bilen må brukes.
 9. Netto pris i Tyskland ca. Euro 79126.- Når du tar denne til Norge legger de til frakt og vrakpant, + norsk mva. For skilter tilkommer engangsavgift, denne er det ikke mva på. Hvor mye engangsavgiften blir er klart når den blir typegodkjent. Engangsavgiften på X5 er kr. 90 921, den vil ikke bli så høy.
 10. De hadde også Diplomat Opel Diplomat A ble introdusert som Opels flaggskip i 1963. Den ble levert med åttesylindrede V-motorer på henholdsvis 4,6 og 5,4 liter. Da Diplomat ble introdusert var dette den største bilen i Tyskland fram til Mercedes-Benz lanserte sin 600. Her kan dere lese om bilen på nederste bilde: https://www.tv2.no/a/4129385
 11. Dagens bilde av 1 år gammel BMW. Hver kjøretur er en glede.
 12. Lørdag 12 var det en tur med BMW klubben. Flott tur i flott vær.
 13. Fylte hos Esso i går 95 kr. 12.89 pumpeprisen , fylte 98 kr. 14.17 pumpeprisen. Prisen kom ikke opp før jeg begynte å fylle. De opplyser kun fra priser på reklameskilt.
×
×
 • Create New...