Jump to content

Motor fusking på en X5 E53


marben
 Share

Recommended Posts

Hallo! Er det noen som kan hjelpe meg ? Har en 2001 mod X5 E53 med 4,4l motor. Den fusker mellom 1200 å 2000 rpm, uansett gear . Har vært på 2 verksted for å få diagnose, men ingen finner noe. Er det noen som har vært bort i lignende? :(

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kan jo være en del som tuller med deg, har du fått utskriften av diagnose da? Om de ikke finner feil ved diagnose, så ligger nok feilen mest sannsynlig i det mekaniske. Har du opplevd andre symptomer enn fuskingen? Hvor holder du evt til?

Richard

Link to comment
Share on other sites

Nei har ikke merket andre symptomer. Er kun mellom 1200 til 2000 rpm att den lugger, høres nesten ut som at man klipper strømmen i et 1/2 sekund. Å det er kun når den er kommet opp i driftstemp. Ikke på kald å lunken motor.Å det er ikke bestandig at den er sånn , den kan ha gode dager. men det blir oftere å oftere det skjer

Koblet av luftmengdemåleren å prøvde uten den . Ble kanskje litt bedre, så det spørs om det kan vere feil med den . Har fått ut en feilkode, 8c Activation map cooling , verkstedet jeg var på sist var ikke sikker på hva den betydde , annet enn at den hørte til innsugsluftsystemet en plass. Gs kjørte en diagnose i sommer å kunne ikke finne noe galt (Har dem mistenkt for å kun kjørt diagnosen på tomgang å ikke i drift).

Jeg holder til på Berkåk i sør trønderlag

Link to comment
Share on other sites

Ja det er frustrerende at ikke et anerkjent bmw verksted ikke finner feilen iallefall.

Har du prøvd å kople ifra pluggen på luftmengdemålern på din å kjørt. Min ble litt bedere , så jeg vurderer å kjøpe ny måler, men vil først høre om det er noen som har noen gode råd her innpå . Ikke særlig lyst til å kjøpe en del til 5000.- hvis det ikke er den. :cry::cry:

Link to comment
Share on other sites

For å starte enkelt, vet noen av dere om bensinfilter har blitt skiftet? Evt. pumpen er kontrollert? Sjekket for lekkasjer i innsug? Kan også være feil ved injektorer evt, men vil ikke spekulere i noe! Kan prate litt med en kollega ang. problemene, kanskje han har noen ideer..

Rich

Link to comment
Share on other sites

Plugger nettop skiftet å bensinfilter skiftet for 3 månder siden. Pumpen er ikke sjekket . Men hvis det hadde vært den skulle det ikke vert problemer hele tiden da? Så rart at det bare er mellom 1200-2000 rpm.

Ja hør med kollegaen din du er du snill.

Alle tips er gode tips!

Link to comment
Share on other sites

jeg har byttet bensin filter, tennplugger,luftfilter,lmm, prövd å kjöre uten lmm. ja den blir litt bedre men soter igjen pluggene da for da går den på litt fetere blanding. men den fusker litt ennå på det samme turtall som din bil.skal pröve den veivaksel sensor i morra. er så heldig att jeg har en 540 e39 på gården med samme motor så den får ofre en del for å pröve å feile.

Link to comment
Share on other sites

Veivakselsensoren er det den som står på registerdekslet på passasjersiden det? Hvis det er den så har jo den plugg rett på . da kan det jo vere at det blir dårlig kontakt i kopplingen mår motoren er varm , for det blir jo ganske varmt nede i hullet der.

Å du jolly æ trur ikke det har noe å si om en har erfaring med hver enkelt type av bmw for de har jo samme oppsett på motorne i flere av typene . Så som jeg skrev tidligere så er alle tips gode tips.

Får se på følern der i mårra

Takker for tips så langt :)

Link to comment
Share on other sites

Var en vakumslange ned på vakumklokka til luftpumpa som var sprukket til meg . Jeg skiftet den å håpet at det skulle vere det som gjorde feilen, men den gang ei . Har test kjørt en del i kveld på samme strekk( en slakk bakke). Samme jokkinga nå også , men når jeg låser den i gira med tiptronicen å kjører i samme turtall så er den helt fin. i alle gira .

Den har vert chipet tidligere,men chipen ble tatt ut før jeg kjøpte den, kan det vere at det er gjort noen omprogramering av styringen til giringa? Har chipen liggende så jeg vurderer å sette den inn for å se om det blir noen forandring, Flytter jo momentet da.

Bare kom med tips. er sikker på at det er noen der ute som vet va feilen er.

Link to comment
Share on other sites

Et skudd i blindet, da det verken er samme bil eller motor.

Jeg hadde tilsvarende lugging på en e46 320i for en del år tilbake. Kun på varm motor og kun på lavt turtall. Var en defekt coil som var problemet. I følge mekanikern som fikset det for meg var det ikke alltid en slik feil dukket opp i diagnosesystemet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...