Jump to content

Bimmers vintertips til klargjøring av bil!


marcushs
 Share

Recommended Posts

heisann!

Tenkte som mange andre her inne har jeg ikke hatt bil i mange år. Mange brukere her inne er erfarene bilentusiaster og hvert bilbrukere i mange år. Hvorfor ikke dele erfaringen og gi noen gode vinterklargjøringstips til BMW menneskene.

Foreksempel hva som er viktig å gjøre før vinteren. Frostvæske, polering, vinterdekk osv. Bare skriv deres erfaringer hva som er lurt og hva som ikke er lurt!

Jeg har selv ikke aldeles peiling på dette, så hadde hvert veldig flott om det kom mange gode tips til hvordan jeg kan gjøre min bil best mulig vinterklar og holde den best mulig i god stand gjennom vinteren.

Kan begynne men noen spørsmål jeg lurer på for å starte det hele. Lurer først og fremst litt på frostvæsken på radiatoren. Skal man fylle på noen dl eller skal man fylle på mye osv. Hvordan

gjør man det med vasking av bil under vinteren?

Takk for svar :) Tar forbehold om skrivefeil siden dette bare ble skrevet i en fei.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville tatt en sjekk på hvor mange minusgrader kjølevannet ditt tåler. Hvis dette ikke tåler under 10-15 minus, ville jeg byttet det ut med et som tåler hvertfall 25-30 minus.

Dekkene du bruker på vinteren ville jeg vasket med noen gode runder vannbasert avfetting, slik at gammelt møkk og salt kommer ut av dekkene. Hindrer også at dekkene blir fort stive og harde, samt at du får bedre grip.

En god vask med en heftig avfetting, clay hvis det trengs, og en god håndvask med washmitt er heller ikke å fordra, før du renser lakken og legger på litt voks. Det letter vasken seinere i vinter med mange ganger, og bilen ser dessuten mye penere ut.

Gjennom vinteren burde du bruke en mild avfetting, samt en god håndvask.

Husk å smøre dørlister. Dørlister på de fleste BMW er "allergisk" mot silikon (begynner å knirke veeeeldig fort), og burde derfor kjøpe en som ikke inneholder silikon.

Anbefaler denne: http://swissvax.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=54&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=64

Den slår ALT av listesmøringer!

Sjekk ut disse hvis du er usikker ang. vask:

http://www.detailersclub.no/artikler/guide/11-guide-bilpleie-for-dummies

http://www.detailersclub.no/artikler/guide/46-guide-bilpleie-for-dummies-20

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...