Jump to content

Startmotor E36 antall ledninger?


mircoo
 Share

Recommended Posts

Hei

Har en 1993 model E36 1,8liter automat. Har akkurat skiftet motor, og nå står jeg litt fast. Skulle til å starte for første gang, vrir om nøkkelen og hører startmotoren klikke inn men den "dreier" ikke. Prøvde flere ganger og den bare "klikket". Gikk fram i motorrommet og så en ledning som så ut til å passe akkurat på startmotoren, men jeg var ikke helt sikker. Prøvde å koble på, vridde om nøkkelen og hørte et siste klikk men ingen dreiing. Etter det lagde den ikke noe mere lyd. Det jeg lurer på er hvor mange ledninger skal det gå inn på startmotoren? 2 ( + og - ) eller 3 stk?

- Eirik

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Dere mener altså at det skal gå 2 ledninger inn på + siden, og 1 ledning på - siden? Er slik jeg har koblet det nå, og det var da startmotoren sluttet å gi lyd fra seg. Men mulig der bare er startmtoren det er noe feil med da. Vil bare være sikker før jeg skifter startmotor og prøver på nytt.

Link to comment
Share on other sites

hvis du tar av begge på plussen og setter de på igjen. klikker den da? når du kobler på strøm, ikke når du vrir om tenninga, hvis den gjør det er pluss fra batter/ dynamo på plassen til kabelen fra nøkkelen.

Kom ikke noe klikk når jeg gjorde det, klikket kom ikke før jeg vred om tenningen.

Har ikke gjort noe med bilen i dag, begynner i morgen tenker jeg. Men er fremdeles usikker på de ledningene. Ingen som har en E36 de kan gå og se i? :)

Link to comment
Share on other sites

Og alle er svart og kommer fra "motoren" ? ingen kommer ovenifra?

Den ekstra ledningen der er snakk om kommer direkte fra batteriet, følger plastikken over motoren og kommer ned ovenfra og passer perfekt på startmotoren, men den døde som sakt da vi satt denne ledningen på startmotoren.

Btw, kompis av mircoo som er med på "prosjektet" :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...