Jump to content

"Følsom" gasspedal og feilkode 191? e46


Bellen
 Share

Recommended Posts

Har i den siste tida hatt litt problemer med "følsom" gasspedal når eg skal ta laust i første gear, og når eg gir gass når eg triller rolig i andre gear på min 325. Dette virker ikkje til å vere heilt heldig på SMG-kassa, da turtallet kommer først opp til litt over 1000 rpm før clutchen høgger til og viplash er vanskelig å unngå.

Derfor tok eg i dag å kobla til Carsoft for å sjå etter eventuelt feilkoder. Fekk da fram feilkode 191, og på den tyske verisjonen stod der noko om lambdasonde????? Kom da på at eg hadde ein engelsk crack, og tok samme diagnose på den. Samme nummer på feilkode kom fram, og i teksta stod det noko om Fuel pressure og noko om at ein ventil ikkje kunne opne? (Var så klart så dum at eg glømte å skrive ned, og min husk er ikkje den beste #-o )

Sletta så denne feilkoda og i samme slengen så slette eg adaptions values og tok meg ein prøvetur,

og nå clutcher bilen like mykt som ein persisk pusekatt igjen \:D/

Tok ny diagnosetest, men denne feilkoda kom ikkje fram igjen, men prøveturen var ikkje så lang.

Tidligare har eg hatt feilkodene 171 og 174 som betyr at motoren går for magert, men dei feilkodene har eg ikkje hatt igjen sidan i sommar.

Så nå lurer eg på om motoren får for lite bensin, og om kva som kan skyldes det. I følge serviceheftet, så burde bensinfilteret vore skifta for 30000km sidan, men eg har ingen garanti på det sidan bilen då ikkje var i mitt eige. Eg skal sjølv ta oljeskift og litt service på bilen snart, burde eg da skifte bensinfilteret også?

Ser det blei litt mange spørsmål her nå, men det er altså bistand til feilkoda 191 eg vil ha. Nokon som har formeining om den og kva tiltak eg bør ta?

EDIT:

Eg føler også at bilen er litt slapp for å vere ein 325, men har ikkje fått testa den opp mot ein annen 325. Og så virker det som om den får plutselig 20hk ekstra ved 5500 rpm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...