Jump to content

Rart el problem på E39


sufii
 Share

Recommended Posts

Hei dere der ute, har fått et rart elektrisk problem på min E39 523ia 1996 modell, og det er at når jeg kjører så kan plutselig flere feilmeldinger komme opp etter hverandre :? , om at lyspærer er gåen når de fungerer helt fint. Og blinklysene blinker i dobbel hastighet som om noen av pærene har gått, men det er ikke tilfellet, og andre ganger blinker de normalt.

Batteriet ble byttet for en måned siden toppen , så det kan ikke være problemet regner jeg med. :)

Takk på forhånd :D

Link to comment
Share on other sites

Kontakt på blinklys.. Og bruker du sånne LED pærer i skiltlys og LED i angel eyes?

Det hender at canbusen ikke alltid funker i dem, altså at dem er biillige.. Og derfor lyser iblant varsellamper m at lyspærer er gåene..

Link to comment
Share on other sites

Hadde lenge varsel om å sjekke tåkebaklyset hver gang jeg startet bilen, men fant aldri noe feil med det. Etterhvert kom det til også andre feil som at multifunksjonsknappene på rattet/fløyt/cruisecontroll ikke fungerte og airbaglampa lyste. Skifta tenningsbryteren og har siden ikke fått mere varsel på tåkelyset heller.

Det trenger jo ikke være tenningsbryteren i dette tilfellet, men dersom du ikke finner noe feil med pærene eller dårlig kontakt, så kan det jo være at tenningsbryteren begynner å svikte. Den er jo beryktet.

Link to comment
Share on other sites

Regner med at jeg har problemer med tenningsbryteren, når jeg setter inn nøkkelen halveis så skal jeg likevel vri tenningen, men uten at den reagerer. Men når jeg setter inn nøkkelen helt inn så reagerer den riktig og starter. Kan det være problemet ? :)

- Hvor kan jeg få bestillt en slik en og hvordan byttes den?

Link to comment
Share on other sites

Bestilles via BMW med hjelp av VIN nr, ta med deg vognkort inn.

Måten du kan bytte den på er å vri nøkkel på 1. hakk, stikke så en tynn metallstang inn i det hullet som er på kanten rett ved nøkkelhullet. Fikle litt så er det bare å dra ut hele tenningslåsen.

Link to comment
Share on other sites

Må skille mellom "tenningsbryter" og "tenningslås". Tenningsbryteren kalles vel bakstykket på tenningslåsen.

Elektriske problemer kan forårsakes av tenningsbryteren.(eller altså bakstykket på tenningslåsen). Jeg vet jo ikke om det er denne som forårsaker dine problemer med blinklysene, men jeg bare tipset om det siden jeg hadde et lignende problem da min tenningsbryter var deffekt. Jeg ville nå først sjekke at der er skikkelig kontakt, og fjærne evt. rust på kontaktene i pæreholderne osv.

At du får vri rundt nøkkelen enda den ikke er stukket helt inn høres for meg mer ut som tenningslåsen ja. Men dette er det sikkert noen her som vet bedre enn meg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...