Jump to content

Regning av port til kasse! hjelp asap


etz
 Share

Recommended Posts

Holder på å bygge kasse, lurer på om noen kan regne port til meg? Kassa er 92,7 bred x 45.7 høy x 68.6 dyp. Bygget i 19mm mdf. Lurer på om noen vet hvilken lengde jeg trenger på porten(e)? tuning til ca 33hz. 

 

Dette er til 2 stk Rockford P3D4-15

 

Takk!

Link to comment
Share on other sites

Er dette innvendige mål?? Siden du bygger såpass stort så har du vel endel avstiving i kassa iom at du bruker 19mm? Er det utvendige mål, så blir det ca 242 liter, og det er ganske mye større enn du behøver til de elementene. Ca 80 liter pr stk, og port på 10cm x 25cm, så blir det bra.... Eller greit da, det er jo tross alt RF det er snakk om her :P

Link to comment
Share on other sites

Heller litt for stor kasse enn litt for liten. 240 liter til 2stk 15" er helt kurant :) 2x6" porter som er 30cm lange vil gi deg en tuning på 33hz. BEventuelt kan du bygge en firkanta port på 400cm2 (f.eks 20x20cm) som er 30cm lang. Bruker du bassrør, regner jeg med en av flensene pluss røret. Regner man med begge flensene blir tuningen litt for høy. Smør kassa med polyester innvendig for å få MDF'en lufttett, og ha inn ei gjengestang fra front til bakplate og fra topp til bunnplate. Muttere på begge sider av platene, så det låser og virkelig holder platene stive. Ellers vil du få fleksing, og da hjelper det verken med lav tuning eller stor nok kasse. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...