Jump to content

krisring

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjøretøy
  2009 X5 3.0D

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

krisring's Achievements

 1. Hva er beste alternativ for tiden med tanke på kost/ytelse? Er det Kufatec og MoBridge som er de som gjelder hvis man skal ha det inn i iDrive? Vurderer ellers å bare anskaffe en sånn Tune2Air-sak og bruke nettradio på mobilen. Så kan jeg iallfall lade og spille av via AUX samtidig.
 2. Plugget ut Fistune i går og satte grønn MOST-plugg rett i MULF/TCU igjen (der det var satt inn loop-kabel for å koble inn Kufatec Fistune). Da kom AUX og blåtann tilbake. Nå er det bare DAB vi ikke har. Mulig Fistune-modulen er defekt?
 3. Jeg får feil på MOSTGW. E18D og E18F. Jeg regner med disse kan ha noe med problemene mine å gjøre...
 4. Kjøpte en slik kabel. Fikk den ikke til å virke, men fikk liv i den gamle jeg har. Uansett, hva trådtittel angår, så er iallfall den biten løst.
 5. Hei igjen, Etter å ha kjøpt ny diagnosekabel, knotet jeg en del for å få oppsettet mitt til å fungere. Til slutt fikk jeg kabelen jeg har fra før til å virke, mens den jeg kjøpte ikke virker. Uansett, nå har jeg fungerende kobling til bilen. Usikker på hva jeg skal se etter. Har prøvd å sjekke feilkoder fra MULF, sjekke MOST-loop osv. Jeg får ikke opp at det er noen brudd eller tap av lyssignal. Noen tips til hvordan jeg kan gå fram nå som jeg iallfall kan bruke INPA, NCS Expert osv?
 6. Takk for input. Jeg forsøkte hele installasjonen på nytt på en annen PC, uten noe mer hell. Ser ut som Battery og Ignition blir svarte så fort jeg forsøker å gjøre noe i INPA, uavhengig av om bil er tilkoblet eller ikke. Mulig det bare er sånn det er, men jeg mistenker at kabelen min ikke er 100%. Kjøpt fra bcables.com for et par år siden. Har prøvd meg nå i Koding-delen av forumet, for å høre om noen har en kabel jeg kan låne eller kjøpe. Bestille fra Kina/USA tar for lang tid i forhold til en del planlagte turer fremover; jeg hadde håpet å få dette i orden litt kjapt.
 7. Hei, Er det noen som har en slik til låns eller til salgs? Jeg vet man får kjøpt fra Kina, USA, osv., men ser ut som det er lite tilgjengelig her til lands og jeg skulle gjerne hatt en litt raskere enn frakt fra Kina tilsier. Mistenker at den jeg har ikke fungerer optimalt. Har prøvd x antall installasjoner av INPA, drivere, EDIABAS og så videre, uten hell. Flere PC-er har jeg også prøvd. Sikringer er sjekket, både den for OBD og de som går på radio/ multimedia/Bluetooth. Har av en eller annen grunn mistet DAB, AUX og Bluetooth-funksjonalitet i forbindelse med feilsøking på Kufatec Fistune-oppsett. Må få kjørt en diagnose for å se om det er noe feil, eventuelt om jeg må kode inn AUX og DAB igjen. Takk, Mvh Kristian
 8. Når jeg starter INPA så dukker EDIABAS opp i system tray, den viser versjon 7.3.0.
 9. Jeg bor i Tønsberg, så kjøreturen blir litt i lengste laget på en fredagskveld... Jeg styrer og knoter for å få INPA til å kommunisere med bilen. Har en K+DCAN kabel som jeg brukte på E61 som vi hadde før. Den fungerte fint på den etter mange forsøk med installasjoner og DATEN-filer osv, men av en eller annen grunn får jeg ikke kontakt med ECU på X5-en...Så fort jeg kobler kabelen til OBD-porten, så blir begge prikkene svarte, selv om ikke tenning er på. Og om jeg prøver å kommunisere med noen av enhetene i blien, får jeg bare IHF0009 - No response from control unit. PC-oppsettet er nok ikke eksakt det samme som jeg brukte da. Er et par år siden, så jeg husker ikke helt om jeg brukte XP mode eller om jeg fikk det til å fungere i Windows 10. Så vidt jeg skjønner skal det ikke være noe i veien med å bruke Windows 10. Hadde en E39 før det igjen, da brukte jeg BMW Scanner og det var nok da jeg kjørte XP.
 10. Hei, Jeg har en Kufatec Fistune montert i vår X5. Denne har fungert OK, men med litt dårlig dekning. For noen måneder siden falt alle kanalene ut, og jeg fikk kun 3 lokale Østfold-kanaler (bor i Vestfold). Her om dagen tenkte jeg at jeg skulle sjekke jording av antenna, og åpnet det som trengtes for å komme til. Alt så OK ut, og jeg begynte å kikke på Kufatec-boksen og koblingene til denne. Har nok underveis i fiklingen koblet fra alt sammen og prøvd meg fram med disse lyskablene (MOST?). Fulgte instruksjoner for Kufatec-boksen og tenkte kanskje den ville reinitialiseres. Sjekket sikring til denne og strøm på kontakten også, alt OK der. Men av en eller annen grunn har DAB og AUX blitt "grå" i iDrive. De kan ikke velges. Bluetooth for handsfree får jeg ikke slått på lenger heller. Hva kan ha skjedd? Er det noe koding som må til for å få dette på plass igjen, eller er det Kufatec-boksen som har tatt kvelden? Det rare er at jeg ikke får vanlig DAB (ikke DAB+) og AUX opp heller, hvis jeg kobler grønn kabel rett i den originale BMW-boksen der den har sittet før. Er det noen som har noen tips? Ganske kjedelig å ikke engang kunne koble til mobil via AUX og høre radio eller musikk i bilen. Kun FM som fungerer nå. Mvh Kristian
 11. Jeg prøvde dette her om dagen, og lufta ble varmere da jeg trakk ut kontakten. Så solenoidene slår nok inn, men det kan jo fortsatt hende den har godt av en sjekk/rens. Ellers mener jeg å ha fått med meg at lavt eller feil gassnivå kan føre til mye rar oppførsel. Men mulig du har rett, at dette ikke burde være noe problem.
 12. Jeg tenker per nå å gå gjennom følgende: -Ta en AC service (for å være sikker på at problemene mine ikke bare skyldes f.eks. nivå på kjølegass) -Varmeventil (sjekke at disse åpner/lukker som de skal, kan hende pakninger etc trenger å fornyes) -Sjekke tempsensor fordamper (evaporator).
×
×
 • Create New...