GunnarN

Medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av GunnarN

 1. Har knota litt og omsider fått LED lys bak grillen på min X5 E70. Her er noen tips om hvordan gjøre det. Jeg har montert lys fra jula som sprer godt i bredden men har et smalt lysbilde i høyden. Foran i grillen er det 3 steder som passer å lage festehull. Der er det utbygt på innsiden slik at det blir sterkt nok. Borr hull der og bruk store skiver på baksiden. Jeg brukte kraftige firkana skiver. Festebraketter laga jeg av to vinkelbeslag fra jula som jeg lakka sort og kappa til. Borra også hull til lysfestet. På denne måten kan lysene med 2 festepunkter justeres både opp/ned, høyre/venstre og ut/inn. Pga spredningen på lysene vil ikke skjelving på humpete vei merkes noe videre, men det kan sikkert gjøres noe med. Skru fast lysene vannrett i festet. De andre skruene kommer man til enkelt når man monterer lysene. Siden det er små marginer for høydejustering bøyde jeg festene fremfor å benytte lysenes egen høydejustering. Jeg tok styrestrøm fra høyre hovedlykt siden det var minst trangt å komme til der. Kontakten sitter litt fast, men klem inn på sidene og dra litt ut slik at klipsene blir stående. Bruk langt skrujern til å lirke kontaken løs. Jeg ente med å lodde styrestrømledninga fast. Styrestrømmen hentes på RØD/GUL ledning som er helt ytterst på kontakten. Dette har jeg testa på 2007 og 2009 model så det er sikkert likt på de andre E70 også. Hovedstrømmen kan hentes fra dynamoen eller fra 12V kontakten like ved dynamoen. Jeg plasserte releet like ved bremseveskebeholderen slik at ingen ledninger vises når panseret åpnes. Denne koblingen fungerer helt fint med de automatiske fjernlysene og gir ingen feilmeldinger. Se bilder av slik jeg har montert.
 2. GunnarN

  Slik kobler du ekstralys på X5 E70

  Hvert lys er 40W og litt over 2000lumen, B222xH63xD101 mm og ca 1kg. Orginallyset til bilen lyser langt men det er veldig lite spredning på det, så med disse lysene ble det veldig bra. Dem lyser ikke så veldig langt men sprer godt ut i grøfta. Og siden dem ikke sender så mye lys opp i høyden fikk jeg mer lys enn jeg hadde forventa. Kjøpte akkaurat disse siden avstanden mellom diodene var lik avstanden i gitteret fremme i grillen, men dette det var bortkastet å ta hensyn til. Reflektorene fordeler lyset over hele lykta så det er ikke noe sted som stråler ut mer enn andre.
 3. Har montert ledlys bak grillen og er veldig fornøyd med utseende og lyset dette gir. Etter å ha søkt i forumet skal en fungerende styrestrøm til disse lysene hentes fra gul/rød ledning som går inn i hovedlyktene på begge sider. Disse er til fjernlysklaffen og skal fungere som styrestrøm til et rele. Men det er steike trangt å komme til. Tenkte å nappe ut kontakten til hovedlysene for å få ledningene litt frem, men jeg klarer ikke å få kontakten løs. Ser en og annen E70 med lys i grillen så noen må ha gjort dette. Trenger et tips slik at jeg kan koble lysene ferdig. Konstantstrøm er veldig greit å ta fra dynamoen og ikke koble noe ledninger på ladekontakten.