Gå til innhold

myhre-jr

Medlem
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av myhre-jr

  1. Takk for god hjelp. Oppdaterer tråden når jeg har funnet ut noe mer eller forsøkt å bytte.
  2. Ventilen var helt kaket igjen, men dette ble møysommelig rengjort med tiden som hjelp. Resten av luftmanifolden ble lagt i en lut-blanding i et stort kar og ble god som ny. Hvor får jeg tak i nye slanger? Er det generelle "vacuum-slanger"?
  3. Har en E87 som ikke kom igjennom EU-kontrollen grunnet feil på EGR-systemet, og jeg prøver å bytte noen slitne deler hvor jeg mistenker feilen kan ligge. Problemet mitt pr. nå er at jeg ikke aner hva disse delene heter. Det er noen slanger som går inn mot EGR-kontrollenheten (se bilde her, spesielt slange med #4) som virkelig er morkne/sprukne/ødelagte. Hvis formålet deres er å lage vacuum, kan de nesten garantert ikke gjøre dette. Videre symptomer på morsomheter er at i "cruise-tempo" i RPM-intervallen 1800-2000 et sted så får motoren "hopp" med kraftstap med et sekunds mellomrom.
  4. Min er 05-modell; norsk veiklima har hatt 16 år på å spise opp bart metall under bilen. Jeg tror sansynligheten for at noe slikt kan ha skjedd er høy. Har du multimeter kan du måle motstand på hver side av batteribrønnen også. Mulig du må heise jævelen opp for å sjekke/bytte jordingskabelen til motoren, men prøv deg frem.
  5. Jordingskabelen på min 118d var helt oppsmuldret. Jeg fant på min bil ingen under panseret på venstre side, men under bilen, på førersiden, imellom nedre del av karosseri og motor (tror du må ta av plastdekselet under). Enten så finner du en forbindelse eller så skal du kunne se den ødelagte kabelen. Det er enklere å sjekke koblingspunktet under batteribrønnen, bare stikk hodet under bak med en lommelykt. Hvilken årsmodell har du?
  6. Og da - ett år etter problemet oppstod - starter bilen igjen! Tusen takk til alle som har bidratt, særlig dette ene rådet som viftet meg inn på riktig spor: Så, for å lage et sammendrag av problemene: Utløsende faktor: Plusskabel fra undersiden av batteribrønn hadde korrodert vekk Faktorer som var så dårlige at det bare var flaks de fungerte: Batteri fra 2005 - byttet Glødeplugger fra 2005 - byttet Startmotor hadde svært redusert funksjon - byttet Jordingskabel fra motor til karosseri bestod kun av 3 tynne kobbertråder (av opprinnelig 50) - byttet Ting som ble ødelagt/måtte byttes underveis Pluss-batteripolmutter (ødelagt ved stramming) - byttet Bremser foran/bak og brekk (rustet fast) - restaurert Kjølevæske (krets åpnet for å få plass til å hente ut startmotor) - "flushet" og byttet Koblingspunkter over/underside av batteribrønn til motorkrets (rustet helt i stykker) - nye bolter satt inn Håper det blir lenge til jeg møter på dette problemet igjen - men har lært en del.
  7. Hmm. Fant ikke noe umiddelbart; ser ut som at noen av de nyere BMWene blir sendt uten nødåpner til bagasjerommet. Har du en valetknapp som kan være aktivert?
  8. Unnskyld om jeg spør dumt, men løses ikke bakluka ut ved at du drar i en "snor" som er bakt inn i bakluka? Ser slik ut på min E87 2005 -
  9. Suveren video - denne bruker jeg når jeg fyller på! Vedrørende tappeskrua så skulle den "vistnok" være å finne på motorblokka ved eksosen. Alle bildene på nettet viser jo til en skrue som er lett tilgjengelig - eksempel en og eksempel to (bilde R17-0114). Ved å kryssjekke litt frem og tilbake fant jeg ut at dette er en skru som ligger litt blokkert av dieselpartikkelfilteret (se bilde under). Jeg fikk skrudd den ut med en 13mm nøkkel, og fikk med dette drenert kjøleanlegget. Jeg fikk dog ikke ut skrua, da den - fult skrudd ut - stanger i DPFen. Jeg skal forsøke å få bolten ut slik at jeg kan få ut eventuelle partikler som befinner seg i systemet. Oppdaterer når jeg vet mer. Se bilder under for beskrivelse - her har jeg nesten skrudd tappeskruen helt ut og du kan se kjølevæsken.
  10. Selve kontaktpunktene i oversiden av batteribrønnen var noe korrodert (dette burde ledet meg til problemet med en gang; sett i etterpåklokhet), men lot seg ordne med oksideringsrens og pussepapir. Så denne kabelen du sikter til her fungerer helt utmerket. Problemet jeg viste til ligger rett på undersiden av batteribrønnen. Takk for innspill. For øvrig en liten oppdatering; jeg fikk ordnet en ny kabelsko via en bekjent elektriker som handlet dette på Ahlsell. Denne trikker'n hadde også en svær som brukes for å stramme til og låse disse boltene. Dette virker dyrt og vanskelig å få til med mindre man kjenner noen som har verktøyet. Neste steg er å få erstattet/fikset kontaktpunktene i batteribrønnen. Så langt er følgende gjort: Festeskruene på begge sider av kontaktflatene (for begge kabler) er boret ut - se bilde under. Kontaktflater på undersiden er passe korrodert, og batteribrønnen bør egentlig byttes. Merk at dette er helt eksponert for norske forhold året rundt. Ikke bra. Dette skal gjøres i dag: Jeg bruker en gjengetapp og lager gjenger i borehullet på 6mm M6-gjengestang settes inn og låses fast (lar det seg gjøre å bruke lim for å låse fast stangen - typ Tec7?) Alt eksponert metall på undersiden sauses inn med RIKELIGE mengder av kobberfett, etter anbefaling fra elektriker.
  11. Vi får se - jeg tror årsaken er funnet siden alle andre komponenter involvert er byttet, og starteren faktisk dro rundt når jeg koblet strøm direkte igjennom motoren. I dag har jeg - for å jobbe videre - skrudd ut batteribrønnen I bilen, og skrelt av den gamle kabelskoen. Dette var som forventet en jobb som lagde flere jobber. De to gjennomgående mutterene du ser i bildet over ble knekt i forsøket på å skru av mutterene. Her må det nok borres ut og støpes inn nye bolter. Hurra. Holder dere oppdatert på hvordan det går med å få på en ny kabelsko og få dette sammen. Tusen takk for hjelpen så langt.
  12. På undersiden av batteribrønnen i bagasjen på bilen. Dette er kabelen som går frem til motorrommet.
  13. Mulig vi fant feilen her. Takk for hjelpen så langt!
  14. Supert, takk for innspill. Da sjekker jeg dette.
  15. Dette er nå i orden - fikk ordnet en ny bolt og mutter fra ebay som gjorde susen. Dette har jeg ikke fått gjort, men det stemmer at starteren ikke får nok strøm. Forsøkte med far å koble en hjelpestarter på (merk at dette ikke fungerte før starteren ble byttet) via festepunktene i motorrommet, nå dro starteren motoren rundt, dog sakte da kapasitorene på hjelpestarteren ikke var ladet opp fult. Dette bekrefter nettop dette at starteren ikke får strøm fra batteriet. Har jeg forstått det riktig, er det også slik at strømkabelen som går fra batteriet til starteren er grov, uten sikring og går nærmest direkte. Far og jeg begynte så å jobbe oss fra pluss-polen på batterikontakta i bagasjerommet, og "ohmet" oss oppover ledningen på passasjersiden av bilen. Vi hadde kontakt helt opp til fotbrønnen på passasjersiden (se bilde "passasjerside.jpg"), men det viste brudd der ledningen (slik vi forstår det) kommer opp under kjørekomputeren under panseret (se bilde "motorrom.jpg" - vi antar at det er snakk om denne tykke kabelen). Det jeg nå lurer på, er om jeg kanskje ikke kan ha lokalisert området hvor feilen bør ligge - men jeg forstår ikke helt hvorfor dette er en feil. Hvis mine antakelser over er korrekte så skal dette være en tykk, lang, sammenhengende ledning uten skjøter. Hvordan kan det da være brudd i denne? Har også gått igjennom alle sikringer ved kjørekomputeren, og samtlige sikringer i hanskerommet, men jeg finner for det første ingen sikringer/releer som er direkte relatert til startsystemet på bilen. Som sagt tidligere får solenoiden til starteren strøm når jeg starter bilen (derav et tydelig "klikk" fra starteren) men ingen annen respons. Det ser ut som at alle andre systemer en start/dynamo-kretsen mottar strøm.
  16. Et tydelig "klikk" fra starteren (antar dette er solenoiden) når jeg forsøker å starte bilen.
  17. Skal snarest forsøke å gå over sikringer/releer til bilen. Er det noen som har erfaring med hvilke releer/sikringer som påvirker start av bilen? Youcanic foreslår flølgende: Jeg klarer dog ikke å finne noen sikringer/releer som er direkte knyttet til bilens start-system (link til oversikt). Er det noen som vet hvordan man finner dette?
  18. Mulig jeg fant manualen her - "Draining and adding coolant (M47, M47TU)". Denne manualen viser til at det skal være et dreneringspunkt under radiatoren også, dette fant jeg ikke på min egen bil. Ser ut som at dreneringspunkt for motoren ligger rett ved DPFen nær girkassa. Jeg gir det en sjekk når jeg kommer hjem og sier ifra hva jeg finner ut. EDIT: God instruks for hvordan det skal gjøres nederst på den siden.
  19. Hmm, hørte noe om denne, ja. Så noen bilder en plass, men de belyste så vanvittig dårlig hvor på motorblokka dette vistnok skulle være. Legger det inn om jeg finner det.
  20. Hei, Jeg har nylig tatt ut starteren fra min E87 M47, og åpnet med denne manøveren deler av kjølingsanlegget til bilen. Ønsker å ta en radiatorvask/skylling, men forstår ikke helt hvordan jeg får tømt kjøleanlegget på bilen. Har lett etter noen tapper/skruer som jeg kan trekke ut for å drenene motoren, men der har jeg ikke hatt flaks. Er det noen som kan belyse hvor denne proppen sitter? PS: Forsøkte å søke opp tråder med informasjon om dette, men fant ingen. Pek meg gjerne i retning av riktig tråd om den allerede eksisterer. EDIT: Saken er løst - tappeskruen ble funnet. Se min nederste post. Den ligger tett opp mot DPF, rett før girkassa.
  21. Da er det snart et år siden jeg begynte å pirke borti dette. Jeg har fulgt opp et par problemer, og funnet en drøss nye i min ferd med å få start på bilen igjen. Jeg er i en luksuriøs posisjon som tilsier at jeg ikke trenger å ha bilen gående med en gang, slå det sammen med latskap så vil det kanskje forklare hvorfor jeg snart har brukt et år på dette. Uansett, jeg har unnagjort noen ting; først adresserer jeg et par løsninger jeg fikk: Denne hang kun igjen i 2-3 kobbertråder og revnet i to med ~1 kg. trykk. Byttet. Jeg er usikker på dette, så jeg byttet tilbake til et syrebatteri med tilsvarende CCA som bilen opprinnelig hadde. Utover dette så har jeg... Byttet starteren på bilen. Klikket identifiserte jeg, ved hjelp av bekjente, til å være solenoiden på starteren som gav utslag. Jeg skrudde ut starteren, og testet den på gårdsplassen hjemme (både solenoiden og selve startmotoren og begge deler fungerte). Uten å være overbevist dro jeg den med ned til et verksted som testet den for meg, hvor resultatet var at starteren var blitt alt for svak. Det de alikevel påpekte for meg var at den alikevel burde dratt motoren rundt, men svært sakte. Dette gjorde den ikke. Søkte derfor opp nye, kompatible startere og har montert inn en ny. Jordingskabel, nedre, venstre motorfeste er byttet slik forklart over Jording ble også forsøkt omgått med startkabel fra motor til skrog Alle poler/kontaktpunkt i batteribrønnen er pusset og kontrollert for brudd. Byttet tilbake til et nytt syrebatteri, slik forklart over, med tilsvarende CCA. Spenningen (ha) var stor når jeg koblet på batteriet igjen etter å ha gjort alle disse fiksene, og til min store fortvilelse var det kun det samme "klikket" fra solenoiden som ble utløst igjen. Så det er tydelig at den av en eller annen grunn ikke trekker strømmen den trenger. Jeg har forsøkt å følge med på kabinlys/instrumentpaneler etter "dimming" når jeg forsøker å starte motoren for å se etter tegn på stort krafttrekk, men det er ingen tydelige tegn på dette. Jeg er derfor rådvill igjen, hva kan være galt? Jeg ser at pluss-kablene går i starteren fra dynamoen, kan det ha vært denne, eller kabler inn til denne, som har vært årsaken til alt? Om ikke annet har jeg funnet og byttet mange ting som var måneder unna å gi opp slik det er nå. Tar fortsatt imot hjelp med stort takk.
  22. Hei - ja, har strøm i absolutt alt annet. Har ikke målt spenningen i batteriet - skal forsøke dette. Det har jeg ikke - men jeg antar at jording til karosseri er de to tykke kablene som går fra IBS-systemet til to skruepunkter i bagasjerommet. Disse var SKIKKELIG irret, men jeg rengjorde de med anti-oksideringsspray og sandpapir. Det bør ikke være her det er dårlig kontakt. Jeg kjøpte et AGM-batteri - selv om dette ikke er nødvendig på bilen. Det var et gammelt syrebatteri her, så det var heller motsatt vei. Har dette noe å si? Jeg byttet tilbake til et syrebatteri senere igjen, uten at det hjalp. Vedrørende CCA - dette koder jeg ved hjelp av diagnoseringsverktøyet? For ohming av kabler - jeg antar det skal være så nær null som mulig? Får låne diagnoseappart for å ta en titt på det en av disse dagene. Forsøkte å quote ///M-ini95, men det gikk ikke av en eller annen grunn - for å svare på spørsmålet så har jeg ikke forsøkt å slå på starteren mens en startsyklus blir forsøkt. Jeg trodde denne lå under inntaksmanifolden til bilen - lar det seg gjøre å starte bilen uten alt dette på? For å oppsummere; her er noen ting jeg vil prøve takket være deres gode innspill. Måle spenning i batteriet(ene) Måle etter brudd i jordkablene fra batteri til karosseri Forsøke med diagnoseringsverktøy for å se etter feilkoder, evt. endre på CCA-instillingene. Forsøke å gi starteren noen "kakk" mens bilen blir forsøkt startet (så fort jeg lærer mer om dette) Dette er spennende - lærer mye av å ha en litt eldre bil hvor det stadig er nye overraskelser. Takk for hjelpen dere har gitt så langt!
  23. Hei! Har en BMW 118d 2005 med M47-motor som jeg (i år) delvis har hatt på bukker for reparsajon og delvis i bruk. Bilen har gått 240,000 km på nåværende tidspunkt, og slet forrige vinter noe fryyyyktelig når det var kaldt ute. Tradisjon tro så hiver jeg meg uti ting før jeg leser meg opp på hvilken rekkefølge jeg skal feilsøke, og jeg startet med å bytte glødepluggene på bilen. Ved start av bilen var den fortsatt like dårlig, hvilket ledet meg til å bare ta en aldri så liten sjekk av batteriet på bilen. På batteriet stod det produksjonsår 2005 (! - dette er fjorten år gammelt) og antok at dette var problemet til de trege startene. Med dette i tankene målte jeg motstanden i de brukte glødepluggene, og disse viste seg bare å være 10% (hvis jeg leste det av riktig) dårligere en de nye, hvor ingen av dem var defekte - dvs. de målte utslag på motstand. Jeg dro på biltema og ordnet meg et nytt batteri, men til min forferdelse startet nå ikke bilen i det hele tatt. Istedenfor at motoren slet med å starte kom det nå bare en klikkelyd fra motorrommet. Jeg antok med en gang at batteriet var utladet, og fikk først hentet et nytt batteri av faren min, til samme resultat. Jeg antok da igjen at dette batteriet også hadde dårlig med strøm, så jeg fikk en kamerat til å koble seg på med startkabler for å se om dette gav nok spenning til å starte bilen. Istedenfor ett enkelt klikk kom det nå MANGE i rask rekkefølge - jeg mistenker på dette tidspunkt at det er starteren på bilen som er gåen. Jeg var litt uforsiktig i prosessene ved å stramme boltene på batteripolene, og klarte å ødelegge gjengene såpass at jeg på et svakt tidspunkt rev bolten på batteripol + i to (det var noe frustrasjon innblandet i dette - ikke lurt). Selv om denne nå ikke lar seg stramme, sitter den stramt på. I og med at jeg har "dummet" meg litt ut ved å være kjapp på avtrekkeren tidligere - selv om bytte av glødeplugger sikkert er lurt - ønsker jeg å høre med dere erfarne mekkere hva dere tenker kan være problemet på dette tidspunktet. Starteren - i og med at motoren ikke tar noen runder, kan dette være problemet? I og med at jeg forsøkte med startkabler til samme resultat? Glødereleet - vet ikke om denne motoren har et eget relé eller om den er såpass gammel at glødereleet sitter i en større elektronikkboks et sted. Hvis jeg har forstått det riktig vil motoren dra rundt, men ikke antenne om det er noen problemer her. Batteripol/IBS-system - kan jeg ha herpa dette såpass mye at det ikke går strøm gjennom her? Tar gjerne i mot andre tips og råd med takk, hilsen en som lærer mye hver dag.
×
×
  • Opprett ny...