Jump to content

myhre-jr

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About myhre-jr

 • Rank
  Korporal

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW 118d M47 2005

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi får se - jeg tror årsaken er funnet siden alle andre komponenter involvert er byttet, og starteren faktisk dro rundt når jeg koblet strøm direkte igjennom motoren. I dag har jeg - for å jobbe videre - skrudd ut batteribrønnen I bilen, og skrelt av den gamle kabelskoen. Dette var som forventet en jobb som lagde flere jobber. De to gjennomgående mutterene du ser i bildet over ble knekt i forsøket på å skru av mutterene. Her må det nok borres ut og støpes inn nye bolter. Hurra. Holder dere oppdatert på hvordan det går med å få på en ny kabelsko og få dette sammen. Tusen takk for hjelpen så langt.
 2. På undersiden av batteribrønnen i bagasjen på bilen. Dette er kabelen som går frem til motorrommet.
 3. Mulig vi fant feilen her. Takk for hjelpen så langt!
 4. Supert, takk for innspill. Da sjekker jeg dette.
 5. Dette er nå i orden - fikk ordnet en ny bolt og mutter fra ebay som gjorde susen. Dette har jeg ikke fått gjort, men det stemmer at starteren ikke får nok strøm. Forsøkte med far å koble en hjelpestarter på (merk at dette ikke fungerte før starteren ble byttet) via festepunktene i motorrommet, nå dro starteren motoren rundt, dog sakte da kapasitorene på hjelpestarteren ikke var ladet opp fult. Dette bekrefter nettop dette at starteren ikke får strøm fra batteriet. Har jeg forstått det riktig, er det også slik at strømkabelen som går fra batteriet til starteren er grov, uten sikring og går nærmest direkte. Far og jeg begynte så å jobbe oss fra pluss-polen på batterikontakta i bagasjerommet, og "ohmet" oss oppover ledningen på passasjersiden av bilen. Vi hadde kontakt helt opp til fotbrønnen på passasjersiden (se bilde "passasjerside.jpg"), men det viste brudd der ledningen (slik vi forstår det) kommer opp under kjørekomputeren under panseret (se bilde "motorrom.jpg" - vi antar at det er snakk om denne tykke kabelen). Det jeg nå lurer på, er om jeg kanskje ikke kan ha lokalisert området hvor feilen bør ligge - men jeg forstår ikke helt hvorfor dette er en feil. Hvis mine antakelser over er korrekte så skal dette være en tykk, lang, sammenhengende ledning uten skjøter. Hvordan kan det da være brudd i denne? Har også gått igjennom alle sikringer ved kjørekomputeren, og samtlige sikringer i hanskerommet, men jeg finner for det første ingen sikringer/releer som er direkte relatert til startsystemet på bilen. Som sagt tidligere får solenoiden til starteren strøm når jeg starter bilen (derav et tydelig "klikk" fra starteren) men ingen annen respons. Det ser ut som at alle andre systemer en start/dynamo-kretsen mottar strøm.
 6. Et tydelig "klikk" fra starteren (antar dette er solenoiden) når jeg forsøker å starte bilen.
 7. Skal snarest forsøke å gå over sikringer/releer til bilen. Er det noen som har erfaring med hvilke releer/sikringer som påvirker start av bilen? Youcanic foreslår flølgende: Jeg klarer dog ikke å finne noen sikringer/releer som er direkte knyttet til bilens start-system (link til oversikt). Er det noen som vet hvordan man finner dette?
 8. Mulig jeg fant manualen her - "Draining and adding coolant (M47, M47TU)". Denne manualen viser til at det skal være et dreneringspunkt under radiatoren også, dette fant jeg ikke på min egen bil. Ser ut som at dreneringspunkt for motoren ligger rett ved DPFen nær girkassa. Jeg gir det en sjekk når jeg kommer hjem og sier ifra hva jeg finner ut. EDIT: God instruks for hvordan det skal gjøres nederst på den siden.
 9. Hmm, hørte noe om denne, ja. Så noen bilder en plass, men de belyste så vanvittig dårlig hvor på motorblokka dette vistnok skulle være. Legger det inn om jeg finner det.
 10. Hei, Jeg har nylig tatt ut starteren fra min E87 M47, og åpnet med denne manøveren deler av kjølingsanlegget til bilen. Ønsker å ta en radiatorvask/skylling, men forstår ikke helt hvordan jeg får tømt kjøleanlegget på bilen. Har lett etter noen tapper/skruer som jeg kan trekke ut for å drenene motoren, men der har jeg ikke hatt flaks. Er det noen som kan belyse hvor denne proppen sitter? PS: Forsøkte å søke opp tråder med informasjon om dette, men fant ingen. Pek meg gjerne i retning av riktig tråd om den allerede eksisterer.
 11. Da er det snart et år siden jeg begynte å pirke borti dette. Jeg har fulgt opp et par problemer, og funnet en drøss nye i min ferd med å få start på bilen igjen. Jeg er i en luksuriøs posisjon som tilsier at jeg ikke trenger å ha bilen gående med en gang, slå det sammen med latskap så vil det kanskje forklare hvorfor jeg snart har brukt et år på dette. Uansett, jeg har unnagjort noen ting; først adresserer jeg et par løsninger jeg fikk: Denne hang kun igjen i 2-3 kobbertråder og revnet i to med ~1 kg. trykk. Byttet. Jeg er usikker på dette, så jeg byttet tilbake til et syrebatteri med tilsvarende CCA som bilen opprinnelig hadde. Utover dette så har jeg... Byttet starteren på bilen. Klikket identifiserte jeg, ved hjelp av bekjente, til å være solenoiden på starteren som gav utslag. Jeg skrudde ut starteren, og testet den på gårdsplassen hjemme (både solenoiden og selve startmotoren og begge deler fungerte). Uten å være overbevist dro jeg den med ned til et verksted som testet den for meg, hvor resultatet var at starteren var blitt alt for svak. Det de alikevel påpekte for meg var at den alikevel burde dratt motoren rundt, men svært sakte. Dette gjorde den ikke. Søkte derfor opp nye, kompatible startere og har montert inn en ny. Jordingskabel, nedre, venstre motorfeste er byttet slik forklart over Jording ble også forsøkt omgått med startkabel fra motor til skrog Alle poler/kontaktpunkt i batteribrønnen er pusset og kontrollert for brudd. Byttet tilbake til et nytt syrebatteri, slik forklart over, med tilsvarende CCA. Spenningen (ha) var stor når jeg koblet på batteriet igjen etter å ha gjort alle disse fiksene, og til min store fortvilelse var det kun det samme "klikket" fra solenoiden som ble utløst igjen. Så det er tydelig at den av en eller annen grunn ikke trekker strømmen den trenger. Jeg har forsøkt å følge med på kabinlys/instrumentpaneler etter "dimming" når jeg forsøker å starte motoren for å se etter tegn på stort krafttrekk, men det er ingen tydelige tegn på dette. Jeg er derfor rådvill igjen, hva kan være galt? Jeg ser at pluss-kablene går i starteren fra dynamoen, kan det ha vært denne, eller kabler inn til denne, som har vært årsaken til alt? Om ikke annet har jeg funnet og byttet mange ting som var måneder unna å gi opp slik det er nå. Tar fortsatt imot hjelp med stort takk.
 12. Hei - ja, har strøm i absolutt alt annet. Har ikke målt spenningen i batteriet - skal forsøke dette. Det har jeg ikke - men jeg antar at jording til karosseri er de to tykke kablene som går fra IBS-systemet til to skruepunkter i bagasjerommet. Disse var SKIKKELIG irret, men jeg rengjorde de med anti-oksideringsspray og sandpapir. Det bør ikke være her det er dårlig kontakt. Jeg kjøpte et AGM-batteri - selv om dette ikke er nødvendig på bilen. Det var et gammelt syrebatteri her, så det var heller motsatt vei. Har dette noe å si? Jeg byttet tilbake til et syrebatteri senere igjen, uten at det hjalp. Vedrørende CCA - dette koder jeg ved hjelp av diagnoseringsverktøyet? For ohming av kabler - jeg antar det skal være så nær null som mulig? Får låne diagnoseappart for å ta en titt på det en av disse dagene. Forsøkte å quote ///M-ini95, men det gikk ikke av en eller annen grunn - for å svare på spørsmålet så har jeg ikke forsøkt å slå på starteren mens en startsyklus blir forsøkt. Jeg trodde denne lå under inntaksmanifolden til bilen - lar det seg gjøre å starte bilen uten alt dette på? For å oppsummere; her er noen ting jeg vil prøve takket være deres gode innspill. Måle spenning i batteriet(ene) Måle etter brudd i jordkablene fra batteri til karosseri Forsøke med diagnoseringsverktøy for å se etter feilkoder, evt. endre på CCA-instillingene. Forsøke å gi starteren noen "kakk" mens bilen blir forsøkt startet (så fort jeg lærer mer om dette) Dette er spennende - lærer mye av å ha en litt eldre bil hvor det stadig er nye overraskelser. Takk for hjelpen dere har gitt så langt!
 13. Hei! Har en BMW 118d 2005 med M47-motor som jeg (i år) delvis har hatt på bukker for reparsajon og delvis i bruk. Bilen har gått 240,000 km på nåværende tidspunkt, og slet forrige vinter noe fryyyyktelig når det var kaldt ute. Tradisjon tro så hiver jeg meg uti ting før jeg leser meg opp på hvilken rekkefølge jeg skal feilsøke, og jeg startet med å bytte glødepluggene på bilen. Ved start av bilen var den fortsatt like dårlig, hvilket ledet meg til å bare ta en aldri så liten sjekk av batteriet på bilen. På batteriet stod det produksjonsår 2005 (! - dette er fjorten år gammelt) og antok at dette var problemet til de trege startene. Med dette i tankene målte jeg motstanden i de brukte glødepluggene, og disse viste seg bare å være 10% (hvis jeg leste det av riktig) dårligere en de nye, hvor ingen av dem var defekte - dvs. de målte utslag på motstand. Jeg dro på biltema og ordnet meg et nytt batteri, men til min forferdelse startet nå ikke bilen i det hele tatt. Istedenfor at motoren slet med å starte kom det nå bare en klikkelyd fra motorrommet. Jeg antok med en gang at batteriet var utladet, og fikk først hentet et nytt batteri av faren min, til samme resultat. Jeg antok da igjen at dette batteriet også hadde dårlig med strøm, så jeg fikk en kamerat til å koble seg på med startkabler for å se om dette gav nok spenning til å starte bilen. Istedenfor ett enkelt klikk kom det nå MANGE i rask rekkefølge - jeg mistenker på dette tidspunkt at det er starteren på bilen som er gåen. Jeg var litt uforsiktig i prosessene ved å stramme boltene på batteripolene, og klarte å ødelegge gjengene såpass at jeg på et svakt tidspunkt rev bolten på batteripol + i to (det var noe frustrasjon innblandet i dette - ikke lurt). Selv om denne nå ikke lar seg stramme, sitter den stramt på. I og med at jeg har "dummet" meg litt ut ved å være kjapp på avtrekkeren tidligere - selv om bytte av glødeplugger sikkert er lurt - ønsker jeg å høre med dere erfarne mekkere hva dere tenker kan være problemet på dette tidspunktet. Starteren - i og med at motoren ikke tar noen runder, kan dette være problemet? I og med at jeg forsøkte med startkabler til samme resultat? Glødereleet - vet ikke om denne motoren har et eget relé eller om den er såpass gammel at glødereleet sitter i en større elektronikkboks et sted. Hvis jeg har forstått det riktig vil motoren dra rundt, men ikke antenne om det er noen problemer her. Batteripol/IBS-system - kan jeg ha herpa dette såpass mye at det ikke går strøm gjennom her? Tar gjerne i mot andre tips og råd med takk, hilsen en som lærer mye hver dag.
×
×
 • Create New...